طرح توجیهی احداث اقامتگاه بوم گردی، با هزینهیابی و برآوردهای مالی، تمام هزینههای این کسب و کار را به شما اعلام میکند. همچنین با سفارش طرح توجیهی اختصاصی اقامتگاه بوم گردی میتوانید جهت اخذ مجوز اقدام کنید.
در خصوص اقامتگاه بوم گردی باید بگوییم این اقامتگاه تفریحی در دل نواحی طبیعی و بکر بنا شده و فرصتی برای استراحت و گردش را در اختیار مسافرین قرار می دهد. از آنجا که همه چیز در این اقامتگاه، رنگ و بوی سنتی و نوستالژیک دارد، به همین دلیل خیلی از مسافرین، آن را به هتلهای لوکس ترجیح میدهند. بی شک هزینه احداث این اقامتگاه در مقایسه با هتل، کمتر بوده و حاشیه سود آن نیز بالاست. در وبسایت پرشین پلن، با ابعاد مختلف این کسب و کار و سفارش طرح توجیهی برای اخذ مجوز آشنا خواهید شد.
معرفی و مزایای طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی
اقامتگاه بوم گردی، یک اقامتگاه با بافت سنتی و قدیمی است. این اقامتگاه که شباهت زیادی به خانههای قدیمی دارد، در محیط های طبیعی و بومی واقع شده است. در واقع گردشگران و افرادی که علاقمند به محیطهای طبیعی بوده و اقامتگاههای سنتی را دوست دارند، آن را انتخاب میکنند. آنها با سکونت در این اقامتگاه، برای چند روزی از فضاهای شهری و شلوغ دور شده و آرامش از دست رفته خود را باز مییابند. عموماً در طراحی اقامتگاههای بوم گردی، سعی میشود که به محیط زیست آسیبی وارد نشود و از المانهایی مانند چوب، سنگ، خشت و … برای ساخت آنها استفاده میشود. از جملهی کلیدیترین مزایای طرح اقامتگاه بوم گردی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- درآمدزایی از طریق اقامتگاه بوم گردی
- اشتغال زایی برای اشخاص مختلف
- آشنایی گردشگران خارجی و داخلی با طبیعت و جاذبههای گردشگری
- کمک به رونق صنعت توریسم
اقامتگاه بوم گردی، باب دل گردشگران
بیش از نیمی از گردشگران تمایل دارند تا در ایام تعطیلات و اوقات فراغت، به دل طبیعت رفته و از جاذبه های طبیعی لذت ببرند. شاید در این میان، افرادی هم باشند که هتلها و زرق و برق های آنها را بیشتر بپسندند. اما خیلی از افراد هم ترجیح میدهند چشم خود را روی زرق و برقهای شهری ببندند. آنها از اینکه در یک فضای طبیعی و ساکت حضور داشته باشند، لذت می برند. تماشای مناظر طبیعی و زیبا به آنها حس بهتری میدهد. به همین دلیل سعی بر این دارند تا در تایمهایی که فارغ از کار و مشغلههای زندگی هستند، به چنین محیطهایی سفر کنند.
اقامتگاه بوم گردی با کمترین هزینه
در اقامتگاههای بوم گردی، خبری از امکانات لوکس و امروزی نبوده و جز چند عدد جاجیم، گلیم و صندوقچه، وسایل دیگری در آن یافت نخواهد شد. پس نیاز ندارید خیلی هزینه کنید تا امکانات زیادی را برای گردشگران فراهم سازید. شما میتوانید با کمترین هزینه، امکانات اولیه و ضروری این اقامتگاهها را تامین کنید. همچنین برای ساخت اقامتگاه هم نیاز به هزینه زیادی ندارید. چرا که اقامتگاههای بوم گردی با سادهترین متریال و مصالح ساخته میشوند. البته برای اینکه از کم و کیف کار مطلع شوید و بدانید که چطور باید شروع کنید، نیاز دارید تا طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی را تهیه نمایید. در این طرح، همه هزینههای مربوط به شروع و ادامه کار ذکر خواهند شد.
سرمایه مورد نیاز برای اقامتگاه بوم گردی
به صورت کلی، سرمایهی مورد نیاز برای اجرای طرح اقامتگاه بوم گردی شامل سرمایه ثابت طرح توجیهی و سرمایه در گردش طرح میباشد. سرمایه ثابت در این طرح توجیهی شامل مواردی مانند خرید تجهیزات و لوازم سنتی مورد نیاز، ساخت اقامتگاه سنتی، زمین و … میباشد. به علاوه سرمایه در گردش طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی شامل دستمزد نیروی انسانی، هزینه تبلیغات، هزینه انرژی، هزینه مورد نیاز برای خرید مواد غذایی و … میباشد. لذا تمامی این عوامل در کنار هم در تعیین سرمایه لازم جهت اجرای طرح اقامتگاه بوم گردی از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
آشنایی با ویژگیهای اقامتگاه بوم گردی درجه یک
یک اقامتگاه بوم گردی درجه یک باید ویژگیها و خصوصیات خاصی داشته باشد که مهمترین آنها عبارتند از:
- طراحی و ساخت بومی: به صورت کلی، اقامتگاههای بوم گردی باید با توجه به حال و هوا و طراحی منطقهای که در آن واقع شدهاند، طراحی شوند. به عنوان مثال، اقامتگاههای بوم گردی در مناطق کویری، دارای معماری خشت و گلی هستند و این در حالی است که اقامتگاههای چوبی مختص شمال کشور میباشند.
- انجام خدمات بومی: ارائه خدمات بومی به مسافرین یکی از مهمترین ویژگیهای یک اقامتگاه بوم گردی درجه یک به حساب میآید. مهمترین خدمات بومی که میتوانید در اختیار گردشگران قرار دهید عبارتند از: عرضه غذا، نوشیدنی و خوراکیهای محلی، ارائه لباس و صنایع دستی بومی و محلی، میزبانی با لباس و پوشش محلی.
- اجرای مراسم محلی و موسیقی سنتی: اجرای موسیقی سنتی و مراسم محلی یکی از مزیتها و خصوصیات مثبت اقامتگاههای بوم گردی است که برای گردشگران علی الخصوص اشخاص خارجی جذابیت بسیار زیادی دارد. اجرای موسیقی و آوازهای محلی و سنتی و مراسم بومی و بازیهای محلی میتواند گردشگران را با سنت و فرهنگ اصیل آن منطقه بیشتر آشنا سازد.
- حفظ محیط زیست: یکی از مهمترین فاکتورها در خصوص اقامتگاههای بوم گردی، حفظ محیط زیست است. بنابراین در ساخت اقامتگاه باید فاکتورهایی را رعایت کنید که به محیط زیست آسیب نمیرساند. همچنین لازم است در طی فعالیت اقامتگاه پسماند و زبالهها را تفکیک و مدیریت کنید تا به محیط زیست مناطق روستایی خدشهای وارد نشود.
لازم به ذکر است که اقامتگاههای بوم گردی در طبیعت یا مناطق روستایی ساخته میشوند تا برای گردشگران جذابههای طبیعی خاصی داشته باشند. آرامش و دوری از شلوغی یکی از مهمترین خصوصیات یک اقامتگاه بوم گردی خوب است که باعث جلای روح گردشگران میگردد.
اطلاعاتی درباره درجه بندی اقامتگاههای بوم گردی
اقامتگاههای بوم گردی، زیر نظر سازمان میراث فرهنگی فعالیت میکنند. در نتیجه این اقامتگاهها باید ضوابط و شرایط خاصی که مورد تایید این سازمان است، را رعایت کنند. به صورت کلی و بر اساس درجه کیفی و خدمات ارائه شده، اقامتگاههای بوم گردی به سه دسته اقامتگاههای درجه یک، درجه دو و درجه سه تقسیم بندی میشوند.
سه فاکتور مهم در تعیین درجه کیفی اقامتگاههای بوم گردی نقش دارند. اولین فاکتور تجهیزات و امور ساختمانی سازه اقامتگاه است. اولا در ساخت اقامتگاه باید تمامی اصول ایمنی رعایت شده باشد. در ثانی اقامتگاهها باید از جلوههای بصری خاصی برخوردار باشند. دومین پارامتر مهم در تعیین درجه کیفی اقامتگاه بوم گردی، بهداشت، نیروی انسانی و ایمنی آنهاست. رعایت اصول بهداشتی چه در خود اقامتگاهها و چه در غذاها و مواد خوراکی ارائه شده به گردشگران از اهمیت بالایی برخوردار است. از طرفی رعایت اصول فرهنگی و پارامترهای زیست محیطی نیز سومین عامل مهم در تعیین درجه کیفی اقامتگاههای بوم گردی به شمار میآید.
بازار هدف اقامتگاه های بوم گردی
درباره بازار هدف اقامتگاه بوم گردی لازم به ذکر است که اقامتگاههای بوم گردی یکی از مناطق مورد علاقه گردشگران داخلی و توریستهای خارجی برای گذراندن اوقات خود طی یک سفر تفریحی به شمار میآیند. این مناطق از نظر شکل ظاهری، بسیار جذاب هستند و شکل و شمایلی سنتی دارند. در نتیجه بهترین مکان برای آشنایی بیشتر با فرهنگ سنتی مردم یک شهر یا یک منطقه به حساب میآیند.
در نتیجه بازار هدف طرح اقامتگاه بوم گردی را میتوان تمامی گردشگران داخلی و خارجی که وارد یک منطقه یا استان میشوند، در نظر گرفت. ذکر این نکته لازم است که هر چقدر یک اقامتگاه از جذابیت ظاهری و کیفیت بالاتری برخوردار باشد، میتواند نظر مشتریان بیشتری را به خود جلب کند. در نتیجه بهتر است در زمان اجرای طرح اقامتگاه بوم گردی، خلاقیت بیشتری به خرج دهید تا بتوانید گردشگران بیشتری را جذب کنید.
معرفی تجهیزات مورد نیاز برای اقامتگاه بوم گردی
تمامی تجهیزات مورد نیاز جهت اجرای طرح اقامتگاه بوم گردی، در دسترس هستند. از جمله اصلیترین و مهمترین تجهیزاتی که در طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی، برای ساخت اقامتگاه بوم گردی مورد محاسبه قرار میگیرند، عبارتند از:
- لوازم سنتی و اثاثیه بومی مثل گلیم، قالی دستباف، چراغ گرد سوز و … برای چیدمان اتاقهای اقامتگاه
- تجهیزات گرمایشی و سرمایشی مثل بخاری، کولر و پنکه
- تجهیزات خاص و بومی برای زیباسازی اقامتگاه سنتی
- تجهیزات خاموش کردن آتش و اطفاء حریق
- تجهیزات مختص کافه و رستوران
طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی برای اخذ مجوز
بدون شک شروع هر پروژهای، در اولین قدم به مجوز فعالیت نیازمند است. در خصوص طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی نیز در مرحله اول باید برای دریافت مجوز فعالیت به سازمان میراث فرهنگی مراجعه کنید و برای احداث اقامتگاه بوم گردی درخواست مجوز بدهید. پس از تایید درخواست اولیه توسط سازمان میراث فرهنگی، نوبت به ارائه یک طرح توجیهی اختصاصی و دقیق میرسد.
طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی ارائه شده توسط شما باید کاملا دقیق بوده و تمامی پارامترهای کلیدی در آن مورد بررسی قرار گرفته شده باشد. در نتیجه نگارش طرح توجیهی برای احداث اقامتگاه بوم گردی به اطلاعاتی کامل و دقیق در این حوزه نیازمند است.
اهمیت طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی
جهت احداث اقامتگاه بوم گردی در اولین مرحله، جمع آوری اطلاعاتی کامل و مرتبط با شرایط پروژه اقامتگاه بوم گردی از اهمیت زیادی برخوردار است. این اطلاعات در هنگام اجرای طرح توجیهی و خصوصاً در زمینههای اقتصادی به کار خواهد آمد. به علاوه در فاز عملیاتی طرح اقامتگاه بوم گردی نیز میتوانید از این اطلاعات بهره بگیرید.
با توجه به اینکه طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی تمامی پارامترها و هزینههای مورد نیاز برای احداث اقامتگاه بوم گردی را در خود دارد، میتواند در زمان اجرای طرح نقش مهمی را ایفا کند. اصولاً اشخاص فعال در زمینه سرمایهگذاری، استفاده از اطلاعات و پارامترهای طرح توجیهی را یک لازمه برای به نتیجه رسیدن طرح اقامتگاه بوم گردی میدانند. در پلن اقتصادی طرح اقامتگاه بوم گردی، تمامی شرایط و پارامترهای لازم مورد ارزیابی قرار گرفته است.
طرح های توجیهی مرتبط در حوزه بوم گردی و گردشگری
سفارش طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی
پرشین پلن یکی از معتبرترین تیمهای فعال در زمینه کسب و کار است که از کارشناسان باتجربه و کاربلد بهره میگیرد. تیم ما با کمک گرفتن از تجربیات کارشناسان و با استفاده از تحقیقات گستردهای که در حوزه گردشگری انجام شده، میتواند به شما در تهیه طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی کمک کند.
لازم به ذکر است که طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی تیم پرشین پلن به وسیلهی کانون مشاوران اعتباری و بانکی کشور مورد تایید میباشد. لذا میتواند فرایند تایید طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی را برای شما سادهتر کند. هم اکنون برای سفارش طرح توجیهی اقامتگاه بوم گردی جهت اخذ مجوز، کافیست با کارشناس ارشد ما در تیم پرشین پلن ارتباط برقرار کنید.