طرح توجیهی سفره خانه سنتی☀️(doc+pdf) سال 1403

طرح توجیهی سفره خانه سنتی_پرشین پلن

فهرست مطالب

در اینجا در مورد طرح توجیهی سفره خانه سنتی و نحوه راه‌اندازی آن صحبت می‌کنیم. مهم‌ترین کاربرد یک طرح توجیهی، تنظیم آن برای اخذ مجوز کسب‌و‌کار‌هاست. در واقع یک طرح توجیهی خوب با دیدن ابعاد متفاوت کسب‌و‌کار، برنامه و نقشه راه را به کارآفرین نشان می‌دهد. در وبسایت پرشین پلن امکان دسترسی شما به طرح‌های توجیهی متفاوت و به‌روز رسانی شده که توسط کادر مجرب و متخصص ما تنظیم شده‌اند، فراهم شده است.

طرح سفره خانه سنتی جزء طرح‌های خدماتی محسوب می‌شود که در صورت راه‌اندازی اصولی و برداشتن گام‌های درست در ابتدای کار، می‌تواند منبع درآمد خوبی برای صاحبان آن باشد. اما مانند بسیاری از طرح‌های دیگر برای راه‌اندازی و اخذ مجوز سفره خانه سنتی، داشتن طرح توجیهی آن از ضروریات است.

اهمیت سفره خانه سنتی

امروزه با گسترش خدمات گردشگری و افزایش تعداد مسافرت‌ها صنعت رستوران‌داری و سفره خانه‌های سنتی رونق گرفته است. افراد برای راحتی و استفاده بیشتر از زمان خود در طی سفر ترجیح می‌دهند تا برای صرف غذا به رستوران و سفره خانه‌ها مراجعه کنند. از سویی در شهر‌ها و با افزایش اشتغال زنان در بیرون خانه تقاضا برای غذا و صرف خوراک در رستوران‌ها بیشتر شده است.

اهمیت این خدمات را در سهم آن‌ها در سبد هزینه‌های خانوار بیش از گذشته می‌توان شاهد بود. اما اهمیت سفره خانه‌های سنتی از دیدگاه توریستی و گردشگری جایگاه خود را دارد، چرا که مسافران را با غذاهای سنتی هر شهر و منطقه آشنا می‌سازد و می‌توان گفت که یکی از جذابیت‌های شاخص گردشگری هر شهر محسوب می‌شوند. و از سوی اداره میراث فرهنگی در شمار طرح‌های گردشگری در اولویت قرار می‌گیرد. حتی برای تاسیس سفره خانه وام‌ها و تسهیلاتی را تخصیص داده است که با داشتن مجوز و طرح توجیهی می‌توان آن‌ها را برای توسعه و یا ایجاد سفره خانه سنتی دریافت کرد.

معرفی و مزایای سفره خانه سنتی

سفره خانه سنتی علاوه بر این‌که بنگاه و محلی برای تهیه غذا و ارائه خدمات خوراکی به مشتریان است، به دلیل برخورداری از فضایی سنتی و دلنشین متناسب با فرهنگ و تاریخچه آن شهر، یادآور و احیا‌کننده‌ی سنت و فرهنگ دیرینه‌ی ایرانیان است. در منوی این نوع رستوران‌ها، غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی قرار می‌گیرد و طراحی داخلی آن‌ها بسته به سلیقه‌ی طراحی از آیتم‌هایی مثل حوض کوچک به‌همراه فواره‌های آبی، نور‌پردازی‌های جذاب و رنگارنگ، طرح و نقش‌های قدیمی و … استفاده می‌شود.

گاه آلاچیق‌هایی با طرح‌های متفاوت با کمک سنگ، چوب و یا حتی حصیر برای جلوه بخشیدن و بهره‌گیری از فضای باز رستوران در خارج از سالن سفره خانه ساخته می‌شود. خارج کردن افراد از حال و هوای دنیای مدرن و انتقال احساس راحتی بیشتر به آن‌ها از ویژگی‌های طراحی و دکور خاص سفره خانه‌های سنتی است. همچنین جای میز و صندلی در سفره خانه‎ها با تخت‌هایی از جنس چوب که چندین نفر ظرفیت دارند، عوض شده است. حتی لباس و فرم خدمه‌ی رستوران از یک فرم سنتی پیروی می‌کند تا همه چیز تداعی‌کننده‌ی فضای قدیمی و آرامش‌بخش برای بازدید‌کنندگان باشد.

انواع سفره خانه سنتی وجود دارد. سه دسته اصلی سفره خانه‌ها به صورت زیر دسته‌بندی می‌شوند:

  • سفره خانه سنتی سرپوشیده
  • سفره خانه سنتی روباز
  • سفره خانه سنتی ترکیبی

توجیه‌پذیری اقتصادی سفره خانه سنتی

در کشور ما، سفره خانه‌های سنتی پرطرفدار هستند، شاید دلیل آن را بتوان در طراحی خاص دکوراسیون و ارائه غذا‌های لذیذ و متنوع سنتی آن‌ها متناسب با ذائقه ایرانیان دانست. که دقیقا مسافران، گردشگران یا اهالی همان منطقه را هدف قرار داده و با فراهم آوردن محیطی متفاوت و گذراندن اوقات فراغت آن‌ها را جذب غذا‌های لذیذ و سنتی خود می‌کنند. محبوبیت سفره خانه‌های سنتی نزد عموم باعث رونق و در نتیجه سودآوری خوب این طرح خدماتی شده و آن را در زمره طرح‌های توجیه‌پذیر اقتصادی قرار می‌دهد.

مواد اولیه مورد نیاز سفره خانه سنتی

مواد اولیه‌ی سفره خانه سنتی جزو مهم‌ترین مواردی است که با رعایت موارد بهداشتی و خرید مواد اولیه‌ی تازه علی‌الخصوص مواد سریع‌المصرف در بین آن‌ها می‌توان کیفیت غذاهای منوی سفره خانه را بالا برد. با بالا رفتن کیفیت و بهتر شدن طعم و تازگی مواد اولیه، غذاهای خوشمزه‌تری سرو خواهد شد و مسافران و بازدید‌کنندگان بیشتری جذب سفره خانه خواهند شد. مصرف عمده مواد اولیه سفره خانه گوشت قرمز، گوشت مرغ و در برخی مناطق به اقتضای نزدیکی به ساحل دریا و یا دسترسی به محصولات دریایی تازه، ماهی است.

مواد اولیه مورد نیاز سفره خانه سنتی_پرشین پلن

سودآوری طرح توجیهی سفره خانه سنتی

جذابیت طرح سفره خانه سنتی با گسترش روز‌افزون صنعت گردشگری غیر‌قابل انکار است. توریست‌ها و گردشگران همواره به‌دنبال امتحان مزه‌ها و ذائقه‌های متنوع و آشنایی با فرهنگ منطقه‌ی مورد بازدید خود هستند. از این رو تأمین تقاضای غذاهای سنتی گام موثری در افزایش اشتغال و در نهایت اقتصاد گردشگری آن منطقه خواهد بود.

از آنجا که سودآوری طرح بستگی به تعداد مسافران جذب شده توسط سفره خانه دارد، بنابراین افزایش تقاضا برای سرو غذاهای سنتی با افزایش رونق گردشگری منجر به بالا رفتن هر چه بیشتر سودآوری طرح سفره خانه سنتی خواهد شد. البته مطلوبیت غذا، نحوه طراحی و چیدمان داخلی سفره خانه، تمیزی و رعایت نکات بهداشتی تاثیر بسزایی در جذابیت رستوران خواهد داشت. که با کمی درایت و مدیریت صحیح سفره خانه می‌تواند باعث چند برابر شدن درآمد آن شود. اندکی خلاقیت و استفاده از تنوع غذایی در منوی رستوران تغییر اساسی در تعداد بازدیدکنندگان ایجاد خواهد کرد.

بررسی هزینه‌ها در طرح توجیهی سفره خانه سنتی

طرح سفره خانه، طرحی سودآور است که در صورتی‌که فرد سرمایه‌ی لازم را داشته باشد، راه‌اندازی آن بسیار به‌صرفه خواهد بود. اما دانستن هزینه‌ها به کارآفرین کمک می‌کند تا بودجه خود را متناسب با مخارج برآوردی فراهم کند و احتمال موفقیت طرح را بالا می‌برد. از جمله هزینه‌های احداث سفره خانه سنتی عبارتند از:

  • خرید (اجاره) زمین و یا اجاره مکان
  • هزینه‌ی ساخت و ساز و طراحی داخلی
  • هزینه‌ی تأسیسات و آب و برق
  • خرید تجهیزات رستورانی
  • خرید مواد اولیه و مواد مصرفی
  • برآورد هزینه حمل و نقل
  • هزینه حقوق و دستمزد
  • هزینه استهلاک و تعمیرات
  • + 30مورد بیشتر

ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز طرح توجیهی سفره خانه سنتی

تجهیزات رستورانی، ماشین‌آلاتی هستند که باید در نوشتن طرح توجیهی سفره خانه سنتی باید به آن‌ها توجه کرد. تجهیزاتی همچون وسایل و لوازم آشپزخانه، ظروف، اجاق‌گازهای مناسب رستوران، تابه‌های متناسب با ظرفیت رستوران، کانتر سرد‌و‌گرم، میزکار استیل، خلال‌کن صنعتی، فن آشپزخانه صنعتی، سیخ گردان، یخچال‌های مناسب برای نگهداری گوشت و مواد اولیه و ….

مراحل اجرای طرح توجیهی سفره خانه سنتی

به‌طور خلاصه مراحل راه‌اندازی سفره خانه سنتی به‌صورت زیر است:

  • تدوین طرح کسب‌و‌کار
  • دریافت مجوز
  • مکانیابی
  • طراحی داخلی و دکوراسیون
  • خرید تجهیزات رستورانی
  • تأمین نیروی انسانی

توجه به مراحل شروع هر کسب‌و‌کار از عوامل موثر بر موفقیت آن کسب‌و‌کار است. داشتن نقشه راه قبل از هر چیزی موانع و چالش‌های مسیر را برای شما مشخص خواهد کرد. قبل از اجرا نیاز به اخذ مجوز تاسیس سفره خانه سنتی خواهید داشت. بعد از اخذ مجوز باید به دنبال مکانیابی درست طرح بود. در صورت مکانیابی صحیح و دقیق و یافتن محلی با پاخور بالا می‌توان امیدوار بود که مشتریان بیشتری به سفره خانه شما بیایند. توجه به مواردی مانند پارکینگ و نزدیکی به راه‌های اصلی و هتل‌ها و همچنین مکان‌های اقامتی از جمله مواردی است که در تعیین مکان رستوران شما نقش بسزایی دارد. توجه داشته باشید که دوری و نزدیکی به مرکز شهر و بازار‌های منطقه هم می‌تواند از تعداد مشتریانتان بکاهد و یا برآن‌ها بیافزاید. بعد از خرید یا اجاره مکان مناسب، مطمئناً نیاز به طراحی داخلی و اجرای دکوراسیون جذاب و سنتی متناسب با فرهنگ و غذاهایی است که در منوی خود دارید. خرید تجهیزات و استخدام نیروی کارآزموده در مرحله بعدی اجرای طرح سفره خانه قرار دارد.

مراحل اجرای طرح توجیهی سفره خانه سنتی_پرشین پلن

فواید طرح توجیهی برای شروع کسب و کار

از فواید طرح توجیهی قبل از شروع کسب‌و‌کار نمی‌توان غافل ماند. همواره پیش از راه‌اندازی هر کسب‌و‎‌کار و یا حتی یک ایده خلاقانه لازم است برنامه حرکت خود را مشخص کنید. تا بدانید هدف نهایی و همچنین اهداف فرعی شما از اجرای آن طرح چه می‌باشد. مستندسازی برنامه اجرایی و مدیریتی طرح و برآورد هزینه‌ها و درآمد‌ها متناسب با ظرفیت طرح و بررسی بازار محصولات مشابه و رقبا از وظایف یک طرح توجیهی خوب است.

طرح توجیهی سفره خانه سنتی برای دریافت مجوز

جهت اطمینان از سرمایه‌گذاری در سفره خانه سنتی بهتر است ابتدا تا طرح توجیهی آن توسط کارشناس تهیه و هزینه‌ها و درآمد‌های آن به همراه محاسبات مالی و ریالی برآورد شود. در این صورت صاحب کسب‌و‌کار برای گرفتن مجوز تأسیس سفره خانه سنتی مشکلی نخواهد داشت. چرا‌که هر کدام از ارگان‌های مربوطه قبل از هر چیز از متقاضی درخواست تحویل طرح توجیهی متناسب با برنامه‌ی پیش‌بینی شده را خواهند داشت.

طرح های توجیهی مرتبط با سفره خانه

سفارش طرح توجیهی سفره خانه سنتی

تمامی خدمات مربوط به امکانسجی و تنظیم طرح‌های کسب‌و‌کار را از وبسایت پرشین پلن بخواهید. تهیه طرح توجیهی سفره خانه سنتی برای آگاهی از بودجه مورد نیازتان با برآورد تمام هزینه‌های با کمک مشاوران خبره در این زمینه است. در این وبسایت هم امکان استفاده از طرح‌های آماده فراهم شده و هم می‌توان برای سفارش طرح توجیهی سفره خانه سنتی جهت اخذ مجوز، با کارشناس ارشد وبسایت پرشین پلن تماس بگیرید، تا شما را راهنمایی کند.

مهندس خلیلیان

شماره تماس جهت سفارش طرح توجیهی

ساعت کاری 8 تا 24:  ۰۳۶۱ ۰۰۶ ۰۹۱۲
مهندس مهدی خلیلیان؛ عضو ارشد کانون مشاوران اعتباری و بانکی ایران و یکی از حرفه‌ای‌ترین طرح نویسان کشور با ۲۵ سال سابقه در حوزه سرمایه‌گذاری و تجربه حضور در ۳ وزارتخانه اقتصادی کشور

اشتراک‌گذاری

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

دسته بندی مقالات

راهنمای سفارش طرح توجیهی

دسته‌بندی طرح‌های توجیهی