آموزش کاشت درخت پالونیا_پرشین پلن

آموزش کاشت درخت پالونیا ⚜️بصورت 0 تا 100

کاشت درخت پالونیا تقریباً در اکثر نقاط کشور امکان‌پذیر است و در هر نوع خاکی به‌جز خاک رس کاشت آن مشکلی ندارد. این درخت می‌تواند خود را با دماهای مختلف تطبیق دهد، پس اگر بتوان در مناطق مختلف کشور آن را به‌صورت اصولی و هدفمند کشت نمود پروسه‌ی کاشت با هیچ مشکلی روبه‌رو نخواهد شد؛ بنابراین برای یادگیری مفاهیم اولیه و اصولی کاشت پالونیا موارد زیر و تیترهای این مقاله را با دقت مطالعه فرمایید تا با مشکلی مواجه نشوید.

قیمت هر کیلو چوب پالونیا

برای اطلاع از قیمت هر کیلو چوب پالونیا می‌توانید از طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا استفاده کنید. چراکه در این طرح، قیمت‌ها به صورت به روز اعلام شده‌اند. در مجموع باید بگوییم قیمت هر کیلو چوب پالونیا به صورت انبوه، بسیار مناسب تر گزارش شده است. به طوری که قیمت هر کیلو از این چوب با وجود تولید انبوه، چیزی نصف قیمت آن در حالت معمول است.

زمین مناسب برای کاشت درخت پالونیا

زمینی که برای کاشت این درخت انتخاب می شود، باید در معرض نور خورشید قرار داشته باشد. همچنین خاک آن باید زهکشی شده باشد. اگر چه گفتیم که پالونیا در شیب های تند هم رشد می کند. اما ترجیحا بهتر است زمینی که برای کاشت این درخت انتخاب می شود، شیب کمی داشته باشد. در صورت وجود این شرایط، بازدهی بهتری را از این درخت خواهیم دید.

ارتفاع درخت پالونیا

این درخت دارای ارتفاع 16 تا 25 متر برخوردار می باشد. لذا ارتفاع آن زیاد است. به طور کلی این درخت، دارای صرفه اقتصادی بالایی بوده و از هر نظر مورد تایید است.

عمر درخت پالونیا

طرح توجیهی کمک می کند تا به اطلاعات حاشیه ای از این درخت دست پیدا کنید. هر چند در آن راجع به همه نکات و موضوعات مربوط به پالونیا، توضیحاتی ذکر شده اند. اما ما هم در این متن، به چند مورد از این موارد اشاره خواهیم کرد. برای مثال در مورد عمر درخت پالونیا باید بگوییم این درخت از عمر طولانی در حدود سه قرن برخوردار می باشد. در حقیقت پالونیا از درختان سیصد ساله محسوب می شود.

برداشت درخت پالونیا

اطلاعات تخصصی در خصوص نحوه برداشت درخت پالونیا در طرح توجیهی ارائه شده است. این درخت پس از 4 الی 6 سال به بهره برداری رسیده و پس از آن، قابل برداشت خواهد بود. در خصوص اینکه با چه روش‌هایی و چطور باید برداشت آن را انجام دهید، می‌توانید از پکیج آموزشی کاشت درخت پالونیا استفاده کنید.

قیمت نهال پالونیا

با نگاهی به طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا، متوجه قیمت خواهید شد. قیمت نهال پالونیا با توجه به سطح کیفی چوب برآورد شده و تحت تاثیر نوسانات کنونی، بالا و پایین می شود. برای اینکه اطلاع دقیق تری از قیمت آن کسب نمایید، می توانید از طرح توجیهی کمک بگیرید. در هر حال پارامترهای زیادی وجود دارند که تعیین کننده قیمت بوده و شما از این آنها اطلاعی ندارید.

محصولات جانبی پالونیا

یکی از ویژگی‌های خوب درخت پالونیا این است که بصورت تلفیقی نیز می‌توان آن را کشت کرد و در این سرمایه‌گذاری بلندمدت می‌توان با کاشت محصولات کشاورزی کوتاه‌مدت، منبع درآمد جانبی ایجاد کرد. محصولات جانبی درخت پالونیا عبارتند از:

عسل: می‌توان با استفاده از شهد گل‌های این درخت در ۱ هکتار ۲۴۰ کیلو عسل پائولونیا تولید کرد.
کود برگ: درخت پالونیا سالانه با تولید قابل‌توجه کود برگ به‌ وسیله شکوفه‌ها و ریزش برگ‌های آن روی زمین، در مدت کمی تجزیه و تبدیل به کود مقوی برای زمین‌های کشاورزی می‌شود.
علوفه: برگ‌های این درخت به دلیل وجود مواد پروتئینی برای استفاده در مزارع دامداری جهت پرواربندی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نکاتی در خصوص کاشت و نگهداری درخت پالونیا

نهال و بذر آن را در گودال عمیق کشت نکنید، برای کشت سعی کنید آن را در جایی بکارید که آفتاب داشته باشد و در سایه نباشد، در کنار دیوار خانه آن را نکارید، عملیات هرس و قطع شاخه‌های اضافه را در اوایل کار مدنظر داشته باشید، از بذر و نهال باکیفیت برای کاشت استفاده کنید. ترتیب آبدهی را در چند فصل اول فراموش نکنید.

مزایای تکثیر با بذر

  • کاشت در گلدان و امکان جابه‌جایی در اقصی نقاط کشور.
  • در دسترس و موجود بودن در اکثر شهرها.
  • تولید ریشه‌های عمیق و متراکم در گلدان.
  • موجود بودن نژاد هیبریدی و اصلاح نژاد شده.
  • تنوع انواع نژاد.
  • مزایای تکثیر با قلمه
  • رشد سریع قلمه در ۶ ماه به ارتفاع ۶ متر.
  • قیمت خرید ارزان.
  • مقاومت در برابر علف‌های هرز.
  • مقاومت در برابر بیماری‌ها و قارچ‌ها.
  • مقاومت در برابر سایه نسبی.

فصل کاشت نهال

اصولاً فصل کاشت نهال قبل از زمستان انجام می‌شود زیرا فرایند ریشه‌زایی در اوایل زمستان شروع می‌شود به همین دلیل نهال‌هایی که در فصل تابستان و پاییز خریداری می شوند ریشه کوتاهی دارند زیرا در فصل پاییز، تابستان و بهار ممکن است رشد ریشه‌ای متوسط و کمی داشته باشید اما در فصل زمستان سرعت ریشه‌زایی بسیار افزایش می‌یابد. پس پیشنهاد می‌شود در شهرهای سردسیر به دلیل سردی هوا در فصل پاییز و در نقاط گرمسیر و جنوبی کشور از اوایل فصل زمستان شروع به کاشت شود.

خرید نهال و انتقال به مزرعه

همان‌طور که قبلا گفته شد بهترین نهال‌ها برای کاشت نهال هیبریدی، شن تونگ و فورتونی هستند، پس توجه داشته باشید که برای خرید حتماً خودتان در مکان خرید حضور داشته باشید تا نهالی باکیفیت انتخاب کنید. پس از انتخاب نهال باید آن‌ها را در داخل پلاستیک ضخیم یا گونی قرار دهید تا ریشه‌ها در اثر مجاورت با هوا خراب نشوند.

توجه داشته باشید که حتماً به‌اندازه نیاز روزانه خود خرید کنید و سریع به مزرعه خود انتقال داده و آن‌ها را کشت کنید.

مراحل کاشت نهال پائولونیا

کاشت نهال پائولونیا چندین مرحله دارد که در تیترهای زیر توضیحاتی مختصر و مفید می‌دهیم.

۱/گودبرداری

گودبرداری را می‌توانید به‌وسیله بیل یا مته‌های مخصوص گودبرداری ایجاد کنید، عمق گودبرداری نیز با توجه به سن نهال مشخص می‌شود و هرچه نهال سن کمتری داشته باشد عمق کمتر و هرچه سن آن‌ها بیشتر باشد باید عمق آن را بیشتر کنیم، برای راهنمایی دقیق‌تر عمق چاله می‌توانید از شخصی که نهال‌ها را از آن خریداری کرده‌اید کمک بگیرید.

۲/تراکم در کاشت

در مناطق شمال کشور که آب‌وهوای مناسب و خاکی بهتر برای رشد دارد می‌توانید آن‌ها را نزدیک به همدیگر کشت کنید اما در مناطق جنوبی فاصله باید بیشتر شود. “تراکم استانداردی که متخصصان این حوزه توصیه می کنند فاصله هر درخت با درخت دیگر 3 متر در 3 متر می باشد”

۳/جنس خاک

بهترین خاک برای کاشت: شنی، خشک، کمترین تخلخل و سبک می‌باشند. خاک‌های نامناسب برای کاشت: خاکی که دارای تخلخل زیادی است، جنس آن رس است، شوری زیادی دارد، جنس خاک سنگین است.

۴/زمان کاشت

زمان کاشت درخت پائولونیا باید در اوایل فصل بهار در مناطق سردسیر و شمال کشور انجام شود و زمان کاشت در جنوب کشور نیز در اوایل پاییز است.

در جنوب کشور در فصل پاییز قبل از فرا رسیدن فصل سرما و در مناطق سردسیر شمالی کشور نیز باید پس از یخبندان و در آب‌وهوایی متعادل و بدون بارش انجام گیرد زیرا نهال یا قلمه باید حداقل دو تا سه هفته در خاک بماند تا خود را با شرایط محیط تطبیق دهد ازاین‌رو برای آمادگی کامل نهال‌ها، کاشت باید قبل از فرارسیدن سرما در جنوب انجام گیرد.

۵/نحوه کاشت نهال

برای کاشت ابتدا باید چاله‌ای را حفر کنیم و کمی خاک نرم در کف آن بریزید سپس مقداری کود (حیوانی) را با خاک قاطى کنید و پس از گذاشتن نهال، کودهای قاطى شده با خاک را در اطراف آن بریزید به‌طوری‌که کاملاً ریشه‌ها را پوشش دهد. بعد ازانجام این کار به‌آرامی خاک اطراف نهال را با دست فشار دهید تا خاک اطراف آن محکم شود.

۶/آبیاری

بعد از کاشت باید حتماً آن را آبیاری کنید و پروسه آبیاری نهال باید تا یک سال اول بسته به شرایط اقلیمی به‌صورت منظم انجام شود. (برای آسان‌سازی و بهینه‌سازی مصرف آب می‌توانید از روش آبیاری قطره‌ای استفاده کنید)

طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا

تیم تحقیقاتی ما با نگارش طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا در سال 1401 به این نتیجه رسیده است که نسبت هزینه‌های انجام‌شده در طول ۵ سال بسیار ناچیز به نسبت درآمد حاصل از آن است، به این معنی که سود فروش چوب این درخت چندین برابر بیشتر از هزینه‌های انجام‌شده است.

همچنین در این امکان‌سنجی که در طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا به آن پرداخته‌شده است به این مهم دست می‌یابید که درآمد حاصل از فروش محصولات جانبی پالونیا نیز می‌تواند برای شما درآمد قابل توجهی را به وجود بیاورد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *