تهیه طرح توجیهی تولید روغن خوراکی اولین اقدام جهت دریافت مجوزهای لازم از وزارت صمت است؛ چرا که در این طرح صفر تا صد اطلاعات لازم جهت شروع کسب و کار مربوطه ذکر شده است. این اطلاعات شامل هزینههای مورد نیاز، سود و درآمد، سرمایه اولیه، تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز … و میشود.
برای اینکه سرمایه گذاران بتوانند به راحتی طرح توجیهی تولید روغن خوراکی را به ارگانهای دولتی ذیربط تحویل دهند، تدوین این طرح میبایست به صورت تخصصی و سنجیده انجام شود. پرشین پلن نیز مجموعهای است که با کارشناسان متخصص خود کاملترین طرح های توجیهی را نگارش میکند. اکنون اگر قصد کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با طرح توجیهی مربوطه را دارید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
روغن خوراکی چیست و انواع آن کدام است؟
روغن خوراکی پس از پروتئینها و قندها سومین عنصر مهم در دسته غذایی انسان قرار دارد. از قدیم تا امروزه روغنها و چربیها در اقلام غذایی جهت تهیه انواع غذاها مورد استفاده قرار گرفتهاند. از آنجایی که روغن خوراکی طعم خاصی به غذا میدهد و حتی باعث افزایش ارزش غذایی میشود، از مهمترین منابع انرژی در مواد غذایی به شمار می آید. روغنهای خوراکی کاربردهای زیادی دارند و باعث جلا بخشیدن به غذا می شوند. آنها به دو دسته روغن حیوانی و روغن نباتی یا گیاهی تقسیم میشوند. روغن سویا، روغن آفتابگردان، روغن زیتون، روغن کنجد، روغن سیاهدانه، روغن کانولا، روغن ذرت، روغن پنبه دانه، روغن نارگیل، روغن کتان و روغن هسته انگور برخی از انواع روغنهای خوراکی هستند.
روغن خوراکی به نمونه های گوناگون تقسیم می گردد. هر یک از انواع این محصول دارای جایگاه ویژه ای بوده و آمار مصرفی بالایی را به خود اختصاص دادهاند:
- روغن جامد
- روغن مایع
- روغن گیاهی
اهمیت راه اندازی خط تولید روغن خوراکی
در طرح توجیهی تولید روغن خوراکی دلایل قانع کنندهای برای راه اندازی این کسب و کار آورده شده است. از آنجایی که ایران کشوری حاصلخیز است، در تولید انواع محصولات کشاورزی علی الخصوص دانههای روغنی جایگاه مطلوبی دارد. از این رو سرمایه گذاران میتوانند با استفاده از این شرایط به تولید روغنهای خوراکی با کیفیتی بپردازند و به درآمدهای زیادی برسند. علاوه بر این طبق آمار، ایرانیها مصرف بالایی در روغن خوراکی دارند. به طوری که طبق تحقیقات 2 برابر مردم جهان از روغن مصرف می کنند؛ چرا که تنوع غذایی زیادی دارند.
اهمیت طرح توجیهی تولید روغن خوراکی برای شروع کسب و کار
تهیه طرح توجیهی تولید روغن خوراکی برای به دست آوردن موفقیت، اصلیترین موضوع تعیین کننده اهداف و راه رسیدن به آن میباشد. در طرح توجیهی تمام مسائل مالی مورد بررسی قرار می گیرد؛ چرا که در ابتدا هدف سرمایه گذار برای شروع یک فعالیت به دست آوردن موفقیت مالی است که در این طرح تمام عوامل تاثیرگذار بررسی میشوند.
طرح توجیهی در تصمیم گیری صحیح برای رسیدن به اهداف به سرمایه گذار کمک میکند. زیرا این طرح پتانسیل کسب و کار مربوطه را ارزیابی و تجزیه تحلیل می نماید و پایه ریزی آن مطابق با تحقیقات و مطالعات میدانی صورت میگیرد. علاوه بر تصمیم گیری و اطلاعات مالی به سرمایه گذار در ایجاد برنامه زمانبندی و بهبود تمرکز کمک میکند.
آیا تولید روغن خوراکی توجیه اقتصادی دارد؟
روغن خوراکی که شامل روغن مایع و جامد می گردد؛ از اهمیت بالایی در سبد غذایی برخوردار می باشد. این محصول به صورت روزانه استفاده شده و در حوزه های خانگی و عمومی مثل رستورانها مورد توجه قرار گرفته است. همانطور که میدانید ایران کشوری حاصلخیز است. از این رو در کشت دانههای روغنی در بهترین و مطلوبترین جایگاه قرار دارد.
علاوه بر این روغن خوراکی از مواد غذایی پر مصرفی می باشد که حذف آن غیر ممکن است. بازار صادرات روغن خوراکی نیز همانند سایر محصولات خوراکی پررونق است. از این رو روغن خوراکی از مواد غذایی پر مصرفی میباشد که حذف آن غیر ممکن است. لذا میتوان آن را یک محصول مهم و پرتقاضا دانست که میزان تقاضا بر میزان عرضه آن پیشی گرفته است. با این وجود نیاز به احداث واحدهای تولید کننده بیشتر برای تولید روغن خوراکی خواهد بود.
روغن خوراکی، موثر در رشد جسمی و عقلی
روغن خوراکی شاید باعث خوش طعم شدن غذا شده و عطر دل انگیزی را به آن ببخشد؛ اما این روغن، تاثیرات دیگری هم دارد. برای مثال انواع روغن خوراکی از جمله روغن آفتابگردان، روغن کلزا و … باعث رشد جسمی و عقلی شده و با وجود کالری زیاد، انرژی مورد نیاز بدن انسان را تامین می کنند. پس نباید فقط نگاه منفی به روغن خوراکی داشت. چه بسا که نمونه های بی خطری از این محصول هم وجود داشته و می توانند وضعیت جسمانی مناسبی را از آن ما نمایند. البته مصرف به اندازه این محصول خوراکی، باعث بروز این نتیجه خواهد شد. البته مصرف بی رویه روغن منجر به افزایش خطر شده و سلامت جسمانی را تحت الشعاع قرار خواهد داد. در حقیقت روغن خوراکی با برخورداری از ترکیباتی مثل ویتامین A، E، D و K نیازهای بدن را تامین نموده و از طرف دیگر، غذاهای لذیذ و خوشمزه ای را مهیا می سازد.
معرفی تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز برای تولید روغن خوراکی
در طرح توجیهی تولید روغن خوراکی به طور کاملا دقیق تمام تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز برای اجرای این پروژه را مورد بررسی قرار میدهند. علاوه بر این برای راحتی سرمایه گذاران مشخصات فنی و قیمت دستگاهها نیز در این طرح ذکر شده است. موارد زیر تنها برخی از تجهیزات مورد نیاز برای تولید روغن خوراکی میباشند.
- سیلوی ذخیره سازی دانهها
- تسمه نقاله جهت انتقال دانهها
- دستگاه شن گیر و بوجاری
- گردگیر و لیفترگیر
- پوست گیر
- تجهیزات پخت
- پرس مارپیچی
- مخزن ذخیره روغن
- پمپ روغن و فیلتر
- سیلوی ذخیره سازی کنجاله و …
صادرات روغن خوراکی به سایر کشورها
صادرات یکی از بخشهای اصلی در تجارت میباشد. در طرح توجیهی تولید روغن خوراکی نیز به صادرات در این کسب و کار به طور مفصل پرداخته شده است. تجارت، علی الخصوص در سطح بین المللی بسیار سود آور است. ایران با صادرات روغن خوراکی نیاز برخی از کشورها را نیز تامین میکند. شرط سود خوب از صادرات این محصول طریقه حمل و نقل، کیفیت روغن تولید شده و بسته بندی آن می باشد. از آنجایی که امروزه کشاورزان کشورمان کشت دانههای روغنی را افزایش داده اند، روغنهای خوراکی تولید شده نیز افزایش یافته است. در نتیجه کارخانجات با سعی و تلاش میتوانند از طریق صادرات انواع روغنهای خوراکی به سود و درآمد زیادی برسند. ایران علاوه بر تامین نیاز داخلی، نیاز عمده برخی از کشورها نظیر عراق، ارمنستان، ازبکستان، افغانستان و تاجیکستان را نیز تأمین میکند.
فرآیند تولید روغن خوراکی
در طرح توجیهی تولید روغن خوراکی علاوه بر مسائل اقتصادی و مالی روش تولید محصول نیز به طور دقیق مورد بررسی قرار میگیرد. اکنون ما به طور خلاصه به آن می پردازیم. ابتدا برای تولید روغن خوراکی دانههای روغنی را از کشتزارها و مزارع جمع آوری کرده و به کارخانههای روغن کشی انتقال می دهند. این دانههای روغنی می بایست با بهترین روشها ذخیره شوند. سپس ناخالصی دانهها را جدا میکنند و آنها را وارد دستگاه شن گیر و یا در صورتی که دانههای پنبه باشد، وارد دستگاه لیفترگیر می کنند. در اینجا دانههای تمیز شده را به سیلو خشک کن انتقال میدهند و پس از اینکه خشک شدند وارد سیلوهای اصلی می کنند.
در مرحله بعد آنها به دستگاههای روغن کشی وارد میشوند. سپس بر روی آنها عملیات حرارتی و عملیات پرس مکانیکی صورت میگیرد. لازم به ذکر است که حرارت دادن همان پخت دانهها می باشد که مزایای زیادی نیز دارد. بعد از اینکه عملیات حرارتی به اتمام رسید به دستگاههای پرس روغن گیری وارد می شوند و به میزان 90 الی 97 درصد روغنِ دانهها استخراج می گردد. بعد از این مرحله وارد فیلتر پرس و سپس وارد مخزن ذخیره روغن خام میشوند. در نهایت آنها را درون ظرفهای بسته بندی میریزند و به بازار عرضه میکند.
عوامل تاثیرگذار در بازاریابی و فروش بهتر محصول
سرمایه گذاران با در نظر گرفتن نکاتی ساده اما مهم و با رعایت آنها می توانند به راحتی کسب و کار خود را رونق دهند و به نتیجه مطلوب برسند. از مهمترین عواملی که در فروش محصول تاثیر مستقیمی دارد کیفیت مواد اولیه است. آنها با تهیه دانههای روغنی مرغوب قادر به تولید با کیفیتترین روغنهای خوراکی می باشند. از دیگر عوامل تاثیرگذار، انتخاب یک یا دو نوع روغن خوراکی در ابتدای کار برای تولید میباشد. زیرا تمرکز بیشتری بر روی محصول خواهند داشت. در نتیجه کیفیت محصول نیز افزایش مییابد.
هزینه راه اندازی کارخانه تولید روغن خوراکی
در طرح توجیهی تولید روغن خوراکی هزینههای راه اندازی توسط کارشناسان به طور تخصصی مورد بررسی قرار میگیرد. کارشناسان مالی طبق دانش و تخصص خود تمام هزینههای موجود را تعیین می نمایند. سپس با تکیه بر دانش خود هزینهها را در دو دسته اجرایی و قبل از بهره برداری تقسیم مینمایند. لازم به ذکر است که محاسبه این هزینهها مطابق با نرخ روز انجام میشود.
در این طرح توجیهی علاوه بر هزینهها، سود و درآمد حاصل از تولید روغن خوراکی نیز مورد محاسبه قرار می گیرد. به طور کلی تولید اقلام غذایی با سود بسیار خوبی مواجه میشود. تولید روغن خوراکی نیز از سودآورترین مشاغلی است که اشباع نشدنی میباشد. محاسبه سود و درآمد نیز توسط متخصصین صورت میگیرد. جهت پیش بینی و برآورد تحقیق درآمد این کسب و کار مواردی چون میزان تولید، مساحت زمین، کارخانه، نوع تجهیزات، نوع روغن خوراکی و … در نظر گرفته میشود.
طرح توجیهی تولید روغن خوراکی برای دریافت مجوز
تهیه طرح توجیهی تولید روغن خوراکی نخستین گامی است که سرمایه گذار جهت اخذ مجوز باید انجام دهد. این طرح توجیهی باید به گونهای نگارش شود که ارگانهای دولتی مربوطه پس از مطالعه کامل آن با ایده تجاری سرمایه گذار موافقت کنند. از این رو اگر نگارش آن توسط کارشناسان و مهندسان باتجربه به صورت تخصصی و سنجیده انجام شود، اعتبار آن افزایش مییابد. در نتیجه فرایند تایید طرح توجیهی سریعتر پیش میرود.
طرح های توجیهی مرتبط در حوزه کشاورزی
سفارش طرح توجیهی تولید روغن خوراکی
وبسایت پرشین پلن مطابق با متدهای روز با اعتبارترین طرح توجیهی تولید روغن خوراکی را تدوین مینماید. نگارش طرح امکان سنجی در این مجموعه توسط کارشناسانی انجام میشود که مشرف به تمامی جوانب مالی، فنی و حقوقی کسب و کار میباشند. از این رو طرح توجیهی مورد تایید کانون مشاوران بانکی و اعتباری کشور قرار میگیرد. اکنون میتوانید جهت سفارش طرح توجیهی تولید روغن خوراکی از طریق شماره تماس با کارشناس مربوطه تماس حاصل فرمایید.