طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای☀️(جهت مجوز فعالیت)

طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای_پرشین پلن

فهرست مطالب

طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای، برآوردهای مالی و هزینه‌یابی را انجام داده و از این طریق، ابهامات مالی را برطرف می‌سازد. همچنین طرح توجیهی اختصاصی قارچ دکمه‌ای مانند سند معتبر کمک می‌کند تا راحت تر برای اخذ مجوز اقدام کرده و این روند را سریع تر طی‌کنید.

در خصوص پرورش قارچ دکمه ای باید بگوییم با توجه به اهمیت بالای ماده پروتئینی قارچ و مصرف روزافزون آن، نیاز بیشتری به تولید این محصول احساس می‌گردد. از آنجا که قارچ از مواد مصرفی دوست داشتنی و محبوب به شمار می‌آید؛ لذا با تقاضای بالایی همراه است. به دنبال آن، درآمد و سود حاصل از پرورش قارچ نیز در مسیر مثبت قرار خواهد گرفت. اکنون با همراهی وبسایت پرشین پلن، اطلاعات بیشتری را درباره این کسب و کار دریافت خواهید کرد.

بازار هدف پرورش قارچ دکمه ای

یکی از مهمترین عوامل در به نتیجه رسیدن یک طرح همانند طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای بازار هدف آن طرح است. در خصوص بازار هدف قارچ دکمه‌ای، لازم به ذکر است که افزایش قیمت گوشت و مرغ سبب شده تا اشخاص زیادی به دنبال جایگزینی مناسب برای این محصولات پروتئینی باشند. قارچ دکمه‌ای یکی از مواد غذایی است که از قیمت مناسبی برخوردار است اما دارای خواص غذایی بی‌شماری می‌باشد و یک منبع عالی برای پروتئین به شمار می‌آید. در نتیجه همین موضوع سبب شده تا اقشار کم درآمد جامعه از این ماده غذایی استفاده فراوانی بکنند.

علاوه بر این، قشرهای متوسط و مرفه جامعه نیز از قارچ به عنوان یک ماده طعم دهنده در غذاهای مختلف از جمله پیتزا، خوراک قارچ و مرغ و … استفاده می‌کنند. در نتیجه قارچ دکمه‌ای در بین این افراد نیز از محبوبیت زیادی برخوردار است. لذا با توجه به آنچه ذکر شد، بازار هدف قارچ دکمه‌ای را همه‌ی اقشار جامعه تشکیل می‌دهند و این ماده غذایی از طرفداران زیادی برخوردار است.

چند نکته کلیدی در پرورش قارچ دکمه ای

در هنگام اجرای طرح پرورش قارچ دکمه ای، یکسری پارامترهای اساسی وجود دارند که باید مد نظر قرار داده شوند که مهمترین آن‌ها در زیر آورده شده‌اند:

  • قارچ دارای انواع مختلفی است که مهمترین آن‌ها قارچ دکمه‌ای، قارچ قهوه‌ای، قارچ قیفی، قارچ مرغ چوب، قارچ ریشی و … هستند. بسته به نوع قارچ و بذر آن، شرایط پرورش هر کدام از این قارچ‌ها کمی متفاوت است.
  • کمپوست نوعی خاک و کود پرورش قارچ دکمه‌ای است. در نتیجه هر چقدر کمپوست از کیفیت بالاتری برخوردار باشد، قارچ دکمه‌ای تولید شده نیز از کیفیت بیشتری برخوردار خواهد بود. لازم به ذکر است که میزان رطوبت، گاز دی اکسید کربن و دمای محیط هم از جمله دیگر عوامل محیطی موثر در پروسه پرورش قارچ دکمه‌ای هستند.
  • پس از برداشت قارچ دکمه‌ای و برای کشت مجدد قارچ، باید کمپوست را از سالن تخلیه کرده و دوباره کمپوست جدید بیاورید. به علاوه ضد عفونی کردن محیط سالن کشت قارچ هم از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از سموم مناسب در این مرحله یکی از ضروریات مهم به شمار می‌آید.

چند نکته کلیدی در پرورش قارچ دکمه ای_پرشین پلن

آشنایی با فرایند تولید قارچ دکمه ای

پروسه اجرای پرورش قارچ دکمه ای یک پروسه چند مرحله‌ای است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. اصولا برای پرورش قارچ دکمه‌ای به یک سالن تولید با قفسه بندی نیاز دارید. قفسه‌های سالن پرورش قارچ، دارای عرض 1.4 و 1.6 متر هستند. با این وجود، کار داخل سالن‌هایی با عرض 1.4 متر ساده‌تر است اما قفسه‌هایی با عرض 1.6 متر سطح زیر کشت بیشتری دارند. لازم به ذکر است که فاصله بین طبقات قفسه‌ها چیزی در حدود 65 تا 70 سانتی متر می‌باشد.

  طرح توجیهی تولید پلاستیک زیستی☀️(طرح ویژه برای مجوز)

پس از آماده سازی قفسه‌های سالن پرورش قارچ، نوبت به تهیه کمپوست می‌رسد. کمپوست مخلوطی از کود حیوانی و بقایای گیاهان مختلف است. کود حیوانی و بقایای گیاهان برای رشد قارچ بسیار مهم هستند. در نتیجه همین موضوع سبب شده تا استفاده از آن‌ها در پرورش قارچ بسیار رایج باشد. فعال شدن میکروارگانیسم‌های بقایای حیوانی و گیاهان باعث جذب مواد معدنی، کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و … توسط قارچ شده و عامل مهمی در رشد قارچ است. اصلی‌ترین مواد در ساخت کمپوست عبارتند از: نیتروژن، آب، کاه و کلش، کود مرغی و سنگ گچ.

4 مرحله برای تولید قارچ دکمه‌ای

پس از آماده سازی سالن تولید، پرورش قارچ دکمه ای، وارد فاز تولید می‌شود. پروسه تولید قارچ دکمه‌ای شامل 4 مرحله کلیدی است.

  • مرحله اول: ریسه دوانی در کمپوست
    این مرحله چیزی در حدود 2 هفته طول می‌کشد. دمای مرحله ریسه دوانی در کمپوست حدود 25 درجه سانتی گراد می‌باشد. در ریسه دوانی اولیه رطوبت محیط بسیار بالاست و چیزی در حدود 90 تا 95 درصد است. رطوبت بالای کمپوست از خشک شدن آن جلوگیری می‌کند. در طی این مرحله، سطح کمپوست را با روزنامه می‌پوشانند و سطح روزنامه را با آبپاش، آبیاری می‌کنند. در این مرحله شرایط برای رشد میسیلیوم‌ها فراهم می‌شود.
  • مرحله دوم: ریسه دوانی در خاک پوششی
    بعد از سفید شدن کمپوست، ادامه‌ی رشد میسیلیوم‌ها در خاک پوششی انجام می‌شود. در مرحله کمپوست و خاک پوششی با یکدیگر مخلوط شده و شرایط برای رشد بهتر میسیلیوم‌ها فراهم می‌شود. شیوه و زمان مخلوط شدن کمپوست و خاک پوششی به پارامترهای مختلفی وابسته است.
  • مرحله سوم: هوادهی
    بعد از سفید شدن میسیلیوم‌ها در خاک پوششی، از رشد رویشی آن‌ها جلوگیری کرده و میسیلیوم‌ها را وادار می‌کنند تا به فاز زایشی وارد شود. در نتیجه برای رسیدن به این منظور دما و CO2 محیط را کاهش می‌دهند و به اصطلاح هوادهی انجام می‌شود. در این مرحله، اندام‌های باردهی قارچ در فرایند شوک دهی ایجاد شده و رشد پیدا می‌کند. به صورت کلی، مهمترین هدف مرحله هوادهی، حفظ شرایط رشد اندام باردهی و میسیلیوم‌های قارچ است.
  • مرحله چهارم: باردهی
    تقریبا یک هفته پس از انجام مرحله هوادهی، قارچ وارد پروسه باردهی می‌شود. در این مرحله اندام بارده در قارچ تشکیل شده و شرایط برای رشد و نمو اندام باردهی و تبدیل آن به قارچ فراهم می‌گردد. سه فاکتور مهم در این مرحله، دما، رطوبت محیط و میزان غلظت گاز دی اکسید کربن هستند. عموما دما در این مرحله باید در حدود 18 الی 20 درجه سانتی گراد باشد. میزان غلظت گاز دی اکسید کربن نیز در این مرحله در حدود 2000 تا 6000 پی پی ام است.

مهمترین نکات قبل از پرورش قارچ دکمه ای

اجرای طرح پرورش قارچ دکمه ای در مرحله اول نیازمند پروانه تاسیس است. جهت شروع به کار در حوزه پرورش قارچ باید ابتدا به جهاد کشاورزی مراجعه کنید و درخواست شروع فعالیت بدهید. پس از تایید درخواست، باید زیربنا و تاسیسات سالن تولید را آماده نمایید.

  طرح توجیهی تولید آبمیوه پالپ دار ☀️(به منظور دریافت مجوز)

اصولا در پرورش قارچ، دما و میزان گاز دی اکسید کربن و رطوبت سالن تولید از اهمیت بالایی برخوردار است. لذا باید شرایطی را فراهم کنید که بتوانید تمامی این پارامترها را در اجرای طرح پرورش قارچ دکمه ای فراهم سازید. در نتیجه سیستم تهویه و گرمایشی سالن تولید از اهمیت بالایی برخوردار است.

لازم به ذکر است که به دلیل استفاده از کود حیوانی در کمپوست، سالن پرورش قارچ دکمه‌ای دارای بوی نسبتا نامطبوعی است. لذا بهتر است که سالن تولید حتما دور از مناطق مسکونی باشد یا تهویه مناسبی داشته باشد تا موجب نارضایتی همسایه‌ها نشود.

مهمترین نکات قبل از پرورش قارچ دکمه ای_پرشین پلن

طرح توجیهی قارچ دکمه ای جهت اخذ مجوز

روند اخذ مجوز با وجود طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای، که بصورت اختصاصی می‌توانید از وبسایت پرشین پلن تهیه کنید، فرایند تایید طرح توجیهی شما را جهت اخذ مجوز ساده‌تر می‌کند. فراموش نکنید که دریافت مجوز بصورت صنعتی، لازم بوده و سرپیچی از این قانون یعنی عدم اجازه برای شروع کار. ارگان‌های دولتی این مجوز را در اختیارتان می‌گذارند؛ اما ابتدا از شما یک طرح مستند و قابل قبول تقاضا خواهند کرد. طرحی که تمام و کمالِ هزینه‌های کار را شرح دهد.

اهمیت طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای

تهیه طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای به غیر از اهمیتی که در پیشبرد فرایند دریافت مجوز فعالیت از جهاد کشاورزی دارد، دارای یکسری مزایای کلیدی است که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

  • داشتن تصویر دقیق از طرح و آشنایی با پروسه پرورش قارچ.
  • با استفاده از طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای، می‌توانید تمامی فرایند پرورش قارچ را دسته بندی کرده و طرح توجیهی شما را با اولویت‌های این طرح بیشتر آشنا می‌کند.
  • در طرح توجیهی پرورش قارچ، تمامی مشکلات و موانع موجود در فرایند پرورش قارچ به صورت کامل پیش بینی شده و راهکارهای مختلفی برای مواجه با آن اندیشیده شده است.
  • یکی از مهمترین پارامترها در طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای، پارامترهای اقتصادی هستند. در طرح توجیهی تمامی هزینه‌ها به صورت دقیق برآورد شده و اطلاعات کاملی درباره میزان سرمایه ثابت و سرمایه در گردش این طرح توجیهی در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.

طرح های توجیهی مرتبط با پرورش

سفارش طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای

پرشین پلن یکی از تیم‌های فعال و باتجربه در حوزه کسب و کار می‌باشد که از کارشناسان متخصص و خبره تشکیل شده است. کارشناسان ما در تیم پرشین پلن با استفاده از تجربیات خود و با بهره گرفتن از مطالعات انجام شده در حوزه نگارش طرح توجیهی، می‌توانند نگارش طرح توجیهی پرورش قارچ دکمه ای را انجام دهند. هم اکنون درصورت تمایل جهت سفارش طرح توجیهی اختصاصی پرورش قارچ دکمه ای برای اخذ مجوز کافی‌ست با کارشناس ارشد ما در تیم پرشین پلن تماس بگیرید.

مهندس خلیلیان

شماره تماس جهت سفارش طرح توجیهی

ساعت کاری 8 تا 24:  ۰۳۶۱ ۰۰۶ ۰۹۱۲
مهندس مهدی خلیلیان؛ عضو ارشد کانون مشاوران اعتباری و بانکی ایران و یکی از حرفه‌ای‌ترین طرح نویسان کشور با ۲۵ سال سابقه در حوزه سرمایه‌گذاری و تجربه حضور در ۳ وزارتخانه اقتصادی کشور

اشتراک‌گذاری مقاله

فیسبوک
تویتر
واتساپ
تلگرام
5/5 - (16 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × دو =

راهنمای سفارش طرح اختصاصی

دسته‌بندی طرح‌های توجیهی