طرح توجیهی درخت اکالیپتوس برای دریافت مجوز از ضروریات کارآفرینان و پیشنیاز شروع بهکار آنهاست، علاوه بر اخذ مجوز، آگاهی یافتن از جنبههای متفاوت کسبوکار و طراحی برنامه و مدل عملیاتی برای شروع کار از دیگر ویژگیهای یک طرح تجاری خوب هستند. در وبسایت پرشین پلن در مورد انواع طرحهای توجیهی توضیحات مختصری داده شده است. با جستجوی موضوع یا کسبوکار مدنظرتان در سایت ما، بهراحتی میتوانید به خلاصه طرح تجاری خود دسترسی و آن را سفارش دهید.
معرفی درخت اکالیپتوس
درخت اکالیپتوس در تیرهی درختان جنگلی که سریعالرشد هستند، قرار میگیرد، درختان جنگلی بیش از 700 گونه متفاوت دارند که درخت اکالیپتوس دردسته بلندترینهای آنها گروهبندی میشود. اقیانوسیه ، هند و مراکش زادگاه اصلی این درخت هستند. درخت اکالیپتوس به دلیل سازگاری با شرایط مختلف آبوهوایی و سهولت کاشت و همچنین سریعالرشد بودن، در نقاط متفاوت جهان هم کشت میشود. ارتفاع این درخت تا 45 متر و گاهی تا 70 متر هم میرسد. برگهایی باریک و کشیده دارد و پوسته آن خاکستری رنگ مایل به قهوهای است. اکالیپتوس معمولا در آبوهوای گرم و خشک بهتر رشد میکند. در ایران بیشتر با آبوهوای شهرهای جنوبی که گرمتر است، سازگاری دارد.
مزایای کاشت درخت اکالیپتوس
ویژگیهای زیادی وجود دارد که درخت اکالیپتوس را از سایر انواع درخت متمایز میکند و جذابیت آن را جهت پرورش در نقاط مختلف جهان بالا برده است از جمله این ویژگیها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آیا کاشت درخت اکالیپتوس صرفه اقتصادی دارد؟
از آنجایی که در چند دهه اخیر نیاز کشور ما به تولید چوب زیاد شده است و در شمال کشور بر اثر بهرهبرداری بیش از حد از چوب، جنگلها را به ویرانی کشانده است و سالانه بیش از 50 هزار هکتار از درختان قطع میشوند؛ لذا کاشت درختانِ سریع الرشدی مثلِ درخت اکالیپتوس که میتواند با کمترین نیاز آبی و در سریعترین زمان، نیاز چوبی کشور را تامین نماید، یکی از بهترین فرصت سرمایهگذاری در سال 1401 و سالهای آتی است.
اکالیپتوس میتواند در هر محیطی از خود سازگاری نشان دهد. حتی خاکهای فقیر از مواد آلی مانند خاکهای آهکی و ماسهای هم میتوانند اکالیپتوس را در خود رشد دهند. البته باید بدانید این درخت میتواند نسبت به سرما حساسیت نشان دهد و بیشترین حد تحمل سرما در برخی از گونههای اکالیپتوس، ۲۰ درجه زیر صفر است. بنابراین کاشت درخت اکالیپتوس در مناطق گرمسیر از توجیه اقتصادی بیشتری برخوردار است.
از دیگر دلایل بهصرفه بودن کاشت درخت اکالیپتوس، میزان مناسب آبیاری آن است؛ بهطوریکه کشاورزان تنها بین 1 تا 2 سال این درخت را آبیاری میکنند و بعد از این مدت، اکالیپتوس تا سالها میتواند بدون نیاز به آبیاری رشد کند. بنابراین کاشت درخت آکالیپتوس در جنوب ایران میتواند بسیار سودآور باشد.
هزینه اولیه لازم برای کاشت درخت در طرح توجیهی اکالیپتوس
درخت اکالیپتوس، درختی بسیار کمهزینه است، با کمترین هزینه میتوان کاشت آن را آغاز کرد. برای سرمایهگذاری اولیه روی کاشت این درخت باید حداقل پنجاه میلیون تومان و حداکثر صد میلیون تومان اختصاص دهید. با بالا رفتن سطح زیر کشت از این درخت، هزینهها و در نتیجه سرمایهی بیشتری برای شروع بهکار نیاز خواهید داشت.
شرایط اقلیمی مناسب برای زراعت اکالیپتوس
طبق نکاتی که گفته شد، فراهم کردن شرایط اقلیمی مناسب برای زراعت اکالیپتوس اصلاً سخت نیست. چراکه این درخت در تمامی اقلیمها بدون دردسر رشد میکند و در کمترین زمان، به سوددهی میرسد. اما در میان تمامی مناطق کشور، مناطق جنوبی که آبوهوای نیمهخشک یا نیمه مرطوب دارند، میتواند کمک چشمگیری به رشد این درخت کند. بنابراین نتیجه میگیریم که مناطق جنوبی کشور بهترین شرایط اقلیمی را دارند و میتوانند به سرعت رشد درخت اکالیپتوس کمک کرده و سوددهی این طرح را افزایش دهند.
کاشت درخت اکالیپتوس در شهرهای اهواز، دزفول، شوشتر، گتوند، ملاثانی، کارون، آبادان، خرمشهر، شادگان و ایذه بسیار رایج است. علاوهبر استان خوزستان، هرمزگان، بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان، قم، اصفهان، مازندران و دیگر شهرهای ساحلی حاشیه دریای خزر هم بهراحتی درخت اکالیپتوس را پرورش میدهند.
هزینههای طرح توجیهی درخت اکالیپتوس
از جمله موارد مهمی که در نگارش طرح توجیهی کاشت درخت اکالیپتوس باید در نظر گرفت، محیط پرورش مناسب برای کاشت اکالیپتوس است. نور کامل و مستقیم خورشید از الزامات رشد درخت اکالیپتوس هستند، از اینرو این درخت بیشتر در مناطق گرموخشک پرورش مییابد. در مناطق شمالی که دارای رطوبت زیادی هستند، پرورش اکالیپتوس باید در گلخانه صورت بگیرد. که در این صورت هزینه کاشت آن بالا میرود.
کشت درخت اکالیپتوس در دسته کسبوکارهای کمهزینه قرار میگیرد، بهطوریکه با حداقل هزینه میتوان شروع بهکار کرد و بهتدریج مساحت کاشت درخت اکالیپتوس را افزایش داد و به سود رسید. بخشی از هزینههای ثابت و متغیر مورد نیاز برای کاشت درخت اکالیپتوس در اینجا آورده شده است:
- هزینه اخذ مجوز
- هزینه خرید نهال
- هزینه اجاره و آماده سازی زمین
- هزینه دستمزد و نیروی انسانی
- هزینه آب مصرفی برای کشت درخت
- هزینه حمل و نقل
- +20مورد بیشتر
فرایند اجرای کاشت درخت اکالیپتوس
در طرح توجیهی کاشت درخت اکالیپتوس ابتدا روش کاشت درخت را مشخص میکنیم. تکثیر اکالیپتوس به دو روش قلمهگیری و کاشت بذر صورت میپذیرد. هر کدام از این روشها را میتوان با در نظرگرفتن مواد اولیه و همچنین زمان مورد نیازشان انتخاب کرد. طبیعتاً هزینهی این روشها نیز متفاوت خواهد بود.
برای کشت درخت اکالیپتوس به حداقل یک هکتار زمین نیاز است، مساحت کمتر از این مقدار برای کشت این درخت توجیه اقتصادی نخواهد داشت. اما برای مصرف شخصی این مقدار جوابگو خواهد بود. حداکثر زمینی که برای کاشت درخت اکالیپتوس میتوان اختصاص داد از 20 هکتار به بالاست.
در صورتیکه زمین ندارید برای خرید یا اجاره زمین اقدام کنید. با خرید زمین میتوانید در هزینههای خود صرفهجویی کنید. فراموش نکنید که برای تقویت و بهبود یافتن خاک هزینههایی را به منظور خرید کود مخصوص در نظر بگیرید. بعد از قرار دادن نهالهای جوان اکالیپتوس در خاک هم، برای تقویت آنها به ریختن کود حیوانی در پای گیاه نیاز دارید. البته قبل از شروع کاشت باید زمین را از کلوخ و آلودگیها پاکسازی نمایید.
توجه ویژهای به آبیاری درخت اکالیپتوس داشته باشید. درخت و نهال تازه کاشته شده را برای پنج سال و در زمانهای مشخص باید آبیاری کرد. زمانیکه سطح خاک خشک شده باشد، زمان آبیاری درخت است، اما بعد از مدت زمان ذکر شده نیازی به آبیاری آن ندارید، چراکه ریشههای درخت اکالیپتوس خود آب مورد نیاز را از زمین جذب مینمایند. در هر حال در ابتدای کار باید به فکر تأمین آب باشید. همجواری زمین شما با رودخانه یا نهر برای استفاده از آب آنها در آبیاری درخت، باعث صرفهجویی در هزینههای اولیه میشود.
زمان و سن برداشت اکالیپتوس در طرح توجیهی درخت اکالیپتوس
زمان و سن برداشت درخت اکالیپتوس با توجه به شرایط اقلیمی، نگهداری متفاوت خواهد بود. بهعنوان مثال، درخت اکالیپتوس مورد کشت در استان خوزستان را در 3 تا 5 سالگی برای تهیه چوب و الوار و در سن 6 تا 7 سالگی برای تامین چوب صنعتی برداشت میکنند.
بازار هدف طرح توجیهی کاشت درخت اکالیپتوس
بافت یکپارچه و مقاوم چوب درخت اکالیپتوس باعث شده تا استفاده از آن در ساخت سازههای چوبی مختلف مورد توجه قرار گیرد. در طرح توجیهی کاشت درخت اکالیپتوس به کمک کارشناسان ما، رایجترین کاربردهای این چوب در سازههای چوبی همچون حصار، کاغذ، کاسه و ظروف، کفپوش آورده شده است. صنایعی مانند کارخانههای چوب، نجاریها، کاغذسازی و فعالان صنعت ساخت ظروف چوبی و کفپوش، در واقع بازار هدف و فروش چوب درخت اکالیپتوس را تشکیل میدهند.کارگاههای تولید زغال و کارخانههای کبریتسازی و ساخت نئوپان را هم میتوان در شمار بازارهای هدف برای این درخت پرفایده قرار داد.
طرح توجیهی درخت اکالیپتوس برای دریافت مجوز
برای کاشت درخت اکالیپتوس ابتدا لازم است تا مجوز رسمی سازمان جهاد کشاورزی را داشته باشید. فتوکپی کارت ملی، شناسنامه و کارت پایان خدمت، اجارهنامه یا سند مالکیت زمین، پایان کار ملک زمین مورد نظر برای کشت اکالیپتوس به علاوهی طرح توجیهی کاشت درخت اکالیپتوس، مدارک مورد نیازی هستند که باید به سازمان جهاد کشاورزی تحویل دهید. مجوز جهاد کشاورزی برای ثبت برند و علامت تجاری و اخذ وام با نرخ سود دولتی کاربردی است.
طرح های توجیهی مرتبط با درخت و صنایع چوبی
سفارش طرح توجیهی درخت اکالیپتوس
طرح توجیهی کاشت درخت اکالیپتوس زیر نظر کارشناسان خبره در سه بخش اصلی بازار، فنی و مالی تنظیم میشود. دقت در جمعآوری اطلاعات جامع و کامل، استفاده از قیمتهای بهروز در محاسبات و تهیه طرح براساس اطلاعات و امکانات متقاضی باعث شده که تعداد زیادی مراجع طرحهای خود را به ما بسپارند و مهارت و تجربه متخصصین ما باعث اطمینان متقاضیان طرح توجیهی به وبسایت پرشین پلن شده است. در مجموعه پرشین پلن با کمک متخصصین و کارشناسان خبره طرح توجیهی کاشت درخت اکالیپتوس با آمار و اطلاعات خاص شما در زمانی کوتاه تهیه و تنظیم میشود. توجه ویژهی و تمرکز مشاورین ما بر حسن انجام کار و رضایت مشتری است. هم اکنون درصورت تمایل برای سفارش طرح توجیهی جهت اخذ مجوز میتوانید با کارشناس ارشد ما تماس بگیرید.
2 دیدگاه دربارهٔ «طرح توجیهی کاشت درخت اکالیپتوس☀️(آماده+اختصاصی مجوز)»
سلام
ممنون میشم طرحی رو به من معرفی بفرمایین که صد در صد محصول صادراتی باشه. یعنی هزینه تولید به ریال و فروش به یورو.
سلام
طرحهای توجیهی بسته بندی جزء بهترین گذینهها برای صادرات هستند که سودآوری بسیار زیادی هم در داخل کشور و هم برای صادرات دارند. در قسمت بالای سایت جستجو کنید: بسته بندی