طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا، طرحی مهم برای اخذ مجوز جهت راهاندازی این کسبوکار است. شما میتوانید در وبسایت پرشین پلن با طرحهای مختلف توجیهی که با بهرهگیری از کارشناسان مجرب تهیه شده است، آشنا شوید و طرح مورد نظر خود را سفارش دهید.
پالونیا برای تولید چوب، انتخابی مناسب خواهد بود. به شکل عجیبی از تمام قسمتهای درخت پالونیا میتوان استفاده کرد. و رشد قسمتهای مختلف درخت مثل تنه، برگ، گل و دانهها، با سرعت بالا به مثابهی یک گنجینه برای کشاورزی است. این درخت در حدود دو تا سه متر در طول یک سال رشد خواهد داشت. در ادامه در مورد این گیاه اعجابانگیز که هم به دلیل عطر و زیبایی گلهای آن کاربرد زینتی دارد و هم میتوان از چوب آن استفاده نمود، بیشتر توضیح خواهیم داد. با ما در این مقاله همراه باشید.
معرفی و مزایای کاشت درخت پالونیا
درخت پالونیا چه نوع درختی است؟ پالونیا درختی سریعالرشد و از تیرهی پالونیاییان است که در نیمههای دهه هشتاد وارد ایران شد و در شهر شیراز و استان گلستان کاشته شد. در حقیقت این درخت بومی کشور چین است و هفده گونهی متفاوت دارد. چینیها در صدها سال قبل، درخت پالونیا را با هدف استفاده به عنوان درخت زینتی میکاشتند، اما در دو دههی اخیر، عواملی مانند توسعه صنعت چوب، بالا رفتن تقاضای چوب، رشد سریع قیمت چوب، باعث شد تا تولیدکنندگان این حوزه به درخت پالونیا به چشم یک معدن طلا نگاه کنند. بیشتر کارخانههایی که از چوب این درخت در صنعت فرآوری چوب و چوببری استفاده میکنند در شمال کشور قرار دارند. در این بخش هم با چند مورد از مهمترین فواید و مزایای این درخت آشنا شوید که عبارتند از:
اهمیت کاشت درخت پالونیا
درخت پالونیا از تیرهی درختان سریعالرشد است که قادر است طیف وسیعی از انواع خاک را تحمل کند، اما بهتر است که در خاکهای عمیق و حاصلخیز پرورش داده شود. خاکهای رسی و ترجیحاً از نوع ماسهای و شل شده و یا خاکهای لومی دارای سطح آب زیرزمینی کمتر از دو تا یکونیم متر است و در آنها تا عمق شش متری صخرهای وجود ندارد، مناسب کاشت درخت پالونیا هستند. عوامل دیگر تأثیرگذار بر رشد این درخت خاک شور و آب هستند. ممکن است در طی دوره رشد پالونیا، جهت رسیدن به رشد حداکثری نیاز به آبیاری باشد. این گیاه همچنین نور کم را تحمل نکرده و بهترین رشد را در برابر تابش مستقیم نور آفتاب دارد، چرا که به متوسط دمای 24-29 درجه سانتیگراد احتیاج دارد.
توجیهپذیری اقتصادی کاشت درخت پالونیا
درخت پالونیا، گیاهی مقاوم در برابر شوری آب است، بنابراین با کشت آن میتوان در تهیه آب سالم صرفهجویی کرد. برای آبیاری، مراقبت و نگهداری به نیروی انسانی کمی نیاز دارد. حداکثر دو نفر نیروی انسانی برای این درخت کافی است. این طرح نیازی به احداث ساختمان اداری ندارد. با بهرهگیری از روش بهصرفهی سیستم آبیاری قطرهای، میتوان آن را آبیاری کرد. از سویی این درخت با انواع آبوهوای کشور سازگاری دارد و همچنین به صورت تلفیقی میتوان آن را با غلاتی مانند جو، ذرت و گندم کشت نمود. قیمت چوب و الوار درخت پالونیا در بازار نسبت به سایر درختان بالاتر است.
بهطور کلی با صرف سرمایهی دویست میلیون تومانی و بدون در نظر گرفتن ارزش زمین برای کشت این درخت، در سال پنجم به درآمد هشتصد میلیون تومانی تنها از فروش چوب درخت پالونیا بهدست آورد. اما باید توجه داشت که کشت این درخت در مناطق سردسیر و یخبندان توجیهپذیری اقتصادی ندارد، چراکه در اینگونه مناطق دچار کندی در رشد میشود. نیاز کشور ایران به چوب درخت پالونیا سالانه تقریباً به میزان دوازده میلیون متر مکعب است. که این نشان از ظرفیت بالای تولید این محصول در کشور عزیزمان میباشد.
با توجه به تقاضای روز افزون چوب این درخت و در نظر گرفتن مجموع عوامل گفته شده در بالا، میتوان گفت که طرح کشت درخت پالونیا از توجیهپذیری خوبی چه از نظر اقتصادی و چه از نظر مالی و دیدگاه بازاریابی برخوردار است.
هزینههای طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا
هزینههای که در طرح توجیهی درخت پالونیا باید مدنظر قرار داد شامل هزینههای ثابت و متغیری مانند: خرید زمین، خرید نهال، هزینههای مربوط به شخم، کودپاشی، چالهکندن، کاشت نهال، هزینهی آبیاری، هزینهی نگهداری و نیروی انسانی، هزینهی تأسیسات (مانند لوله و اتصالات آبیاری و پمپ و…) و هزینههای مربوط به تعمیرات و استهلاک که باید با ارقام بهروز در طرح آورده شوند.
ماشینآلات و مواد اولیه کاشت درخت پالونیا
از جمله ماشینآلاتی که در طرح توجیهی درخت پالونیا به کار میرود میتوان به ماشینآلات و ادوات خاکورزی و کشاورزی، برای شخمزدن و آمادهسازی زمین جهت کاشت نهال و بذر پالونیا اشاره کرد. البته به ابزار کارگاهی و همچنین سمپاش پشتی هم احتیاج است. برای مواد اولیه نیز، موارد زیر مورد نیاز میباشد:
فواید طرح توجیهی برای شروع کسب و کار
شما با داشتن طرح توجیهی خود میتوانید برنامهای برای گام برداشتن به سمت موفقیت در کسبوکار خود داشته باشید. با ریسکها و خطرات راه آشنا شوید و قبل از شروع کار با در نظر گرفتن سرمایه و امکانات خود و تناسب آنها با طرح مورد نظرتان اقدام به اجرای طرح کنید. توجیهپذیری طرحها و پروژهها هم از نظر اقتصادی و هم از نظر مالی و قبلتر از آنها از نظر بازار و فنی هم در طرح توجیهی بررسی میشود. کارآفرین با داشتن اطلاعات جامع در مورد کاری که میخواهد انجام دهد میتواند تصمیمات خود را با اطمینان بیشتری اتخاذ کند. از طرفی نسبتبه اشباع بودن یا نبودن بازار از محصول یا خدمت مورد نظر خود آگاهی پیدا کند. حتی با بهروز کردن ارقام و قیمتهای طرح توجیهی در هر مرحله از کار میتوان از هزینهها و درآمدهای آن مرحله از کسبوکار خود اطلاع یافت و استراتژیهای راهبردی و تبلیغاتی مورد نیاز را جهت نیل به اهداف اصلی و فرعی تعیین شده در طرح توجیهی، طراحی کرد.
سودآوری طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا
طرح توجیهی درخت پالونیا معمولا در بازه بیست سال بررسی و برآورد میشود تا بتوان میزان سودآوری آن را محاسبه کرد. از آنجا که درخت پالونیا مقاومت خوبی نسبت به دود، گرما و شوری آب دارد و از سویی قیمت چوب و الوار آن چند برابر قیمت سایر چوبها در بازار است، این طرح میتواند در میانمدت سودآوری خوبی را به ازای سرمایهگذاری اولیهی آن داشته باشد. سریعالرشد بودن درخت پالونیا و کاربردهای فراوان آن در صنعت چوب بهخصوص در کارخانههای چوببری و فرآوری چوب، باعث افزایش تقاضای آن و در نتیجه بالا رفتن درآمد حاصل از فروش چوب این درختان میشود.
مراحل اجرای طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا
مراحل اجرایی که در طرح توجیهی کاشت پالونیا آورده شده است که شامل: خرید یا اجاره زمین، خرید نهالهای درخت پالونیا، آماده سازی و شخم زمین، کودپاشی، چالهکنی، انجام کارهای مربوط به کاشت نهالها، آبیاری، نگهداری نهالها و در نهایت برداشت چوب است. فاصلهی کاشت درختان پالونیا چهار تا شش متر از هم و بر روی یک ردیف مستقیم است. بهترین دوره کاشت این درخت در فصل بهار و بعد از آخرین دوره سرماست. در اینصورت درخت میتواند یک ریشه قوی را در تمام فصول داشته باشد.
این مراحل در طرح توجیهی درخت پالونیا به تفصیل شرح داده شده است. لازم بهذکر است که بازار این محصول اشباع نشده و تقاضای آن با توسعه صنعت چوب روزبهروز افزوده میشود.
انواع درخت پالونیا در ایران
پالونیا ۲۳ گونه مختلف در دنیا دارد و در کشور ما نیز از گونه های مختلفی برای کاشت استفاده می شود که برخی از آنها صرفه اقتصادی ندارند زیرا در تمامی نقاط مختلف کشور جواب نمیدهند. به همین دلیل برای بازدهی و صرفه اقتصادی میتوان از گونههای اصلاح نژاد و عقیم شده هیبرید، فورتونی یا شن تونگ جهت کاشت استفاده کرد. (این 3 نمونه ذکر شده رایجترین و بهترین نوع درخت های پالونیا در ایران هستند.)
طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا برای دریافت مجوز
صاحبان کسبوکار و کارآفرینانی که قصد تخصیص سرمایه خود به طرحی را دارند برای اخذ مجوز جهت استارت کسبوکار خود لازم است، تا طرح توجیهی خاص خود را با توجه به میزان سرمایهای که در اختیار دارند و همچنین متناسب با هزینههای مدنظر تنظیم و به ارگانهای مربوطه ارائه دهند. طرح کاشت درخت پالونیا از جمله طرحهای کشاورزی سودآور محسوب میشود که توجیهپذیری اقتصادی خوبی دارد. و برای اخذ مجوز آن لازم است تا طرح توجیهی جامعی برای آن تهیه شود. این مهم در حیطه توانایی کارشناسان ارشد سایت پرشین پلن قرار دارد که با دقت بالا شما را در این راه همراهی خواهند کرد.
طرح های توجیهی مرتبط با درخت و صنایع چوب
سفارش طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا
در اینجا به شکل مختصر در مورد سودآوری و درآمدزایی خوب طرح توجیهی درخت پالونیا صحبت کردیم. برای دسترسی به طرح توجیهی درخت پالونیا اختصاصی خود میتوانید با کارشناس مجرب ما در پرشین پلن در تماس باشید، تا شما را جهت سفارش طرح اختصاصی راهنمایی کنند. اگر قصد گرفتن مجوز برای کاشت این درخت درآمدزا را دارید، از هم اکنون میتوانید با کارشناسان خبرهی ما تماس گرفته و سفارش طرح توجیهی خود را ثبت نمایید.
با سلام
بنده به ادارات دولتی برای مجوز کشت مراجعه کردم ولی متاسفانه همکاری نکردند و الان بیکار هستم شما میتونیدبنده رو راهنمایی کنید.