طرح توجیهی احداث باغ پسته برای دریافت مجوز از اولین قدمهایی است که قبل از احداث باغ خود لازم است آن را تهیه کنید، که در آن تمام موارد ضروری مانند بحث فنی کاشت، داشت، برداشت پسته و برآورد هزینههای باغ پسته به همراه آمار و ارقام مربوط به بررسی بازار آورده میشود. همه این اطلاعات مفید در وبسایت پرشین پلن قابل دسترس است. با مطالعه خلاصه طرحهای توجیهی در اینجا میتوانید در مورد سفارش طرح توجیهی باغ پسته خود تصمیمگیری کنید.
کشت پسته در نقاط مختلف ایران، سابقهای دیرینه دارد. در ناحیه شمال شرقی ایران بهخصوص مرز ترکمنستان و افغانستان جنگلهای وحشی پسته میروید. در حدود سه تا چهار هزار سال قبل درخت پسته بومی کشور ایران شده است. در ادامه مطالب جالبی را درباره نحوه احداث باغ پسته و هزینههای آن ارائه خواهیم داد.
معرفی و مزایای احداث باغ پسته
درخت پسته دو نوع درخت نر و ماده دارد، که گلهای نر و ماده میدهند و تلقیح گلهای ماده توسط باد صورت گرفته و آماده تبدیل شدن به میوه میشوند. ریشهی درخت پسته محوری شکل است و بیش از دو متر در عمق خاک فرو میرود. در صورتیکه انتهای ریشهی درخت پسته قطع شود، درخت با نرسیدن مواد مغذی لازم به آن خشک خواهد شد. ازاینرو نهالهای پسته نباید جابجا شوند. اما این درخت در برابر کمآبی و گرما و سرما از مقاومت خوبی برخوردار است. اگر رطوبت زمین زیاد هم باشد درخت خشک میشود. در دو تا سه سال ابتدایی کاشت درخت پسته بین 7 تا 10 روز یکبار نیاز به آبیاری دارد. سپس تا رسیدن سن نهال به پنج سالگی بهتدریج آبیاری آن را کم میکنند تا اینکه تنها ماهی یکبار آن را آبیاری کنند.
پسته از معدود آجیلهایی است که بیشتر مواد مغذی که برای حفظ سلامت بدن و تأمین نیاز بدن لازم است را در خود دارد. بهطور معمول در 50 دانه مغزپسته، 159 گرم کالری، 13 گرم چربی غیر اشباع و سالم، 7.7 گرم کربوهیدرات، 5.7 گرم پروتئین و 3 گرم فیبر وجود دارد.همچنین این مقدار پسته در طول یک روز در حدود 25 درصد از ویتامینهای ضروری بدن مانند ویتامین B6 ، مس، تیامین، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن، روی، نیاسین، A, C, E را تأمین کند.
این تمام خواص پسته نیست، در زیر به بعضی از مزایای اصلی راهاندازی این کسبوکار اشاره شده است:
اهمیت طرح توجیهی احداث باغ پسته
نزدیک به صد سال است که کشت و صادرات پسته از ایران بهخصوص از رفسنجان صورت میگیرد. کشاورزان ایران با دانش اندک و کار و تلاش فراوان در کمتر از 50 سال موفق به افزایش پنجاه درصدی تولید و صادرات پسته از ایران شدند. پرورش درخت پسته یک کسبوکار است که بازار آن همیشه رونق داشته و علاوه بر بازار داخلی، بازارهای خارجی را هم تأمین کرده است. احداث باغ پسته از کسبوکارهای پرطرفدار و سودآور است، اما لازمه رسیدن به سود در این شغل بهرهگیری از مشاوره کسبوکار و داشتن طرح توجیهی باغ پسته است.
درخت پسته در شرایط آبوهوایی خشک رشد میکند و مقاومت خوبی در برابر دمای 48 درجه سانتیگراد نشان میدهد. و به دلیل ارزش غذایی بسیار غنی آن، در میان کشورهای مختلف طرفداران بیشماری دارد.
هزینههای طرح توجیهی احداث باغ پسته
در طرح توجیهی باغ پسته به تفصیل در مورد هزینههای مختلف احداث باغ پسته صحبت شده که در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- هزینه اخذ مجوز
- هزینه اجاره یا خرید زمین
- هزینه آمادهسازی خاک
- هزینه تسطیح زمین
- هزینه آفتکش، علفکش و پاکسازی زمین
- هزینه تهیه کود حیوانی و شیمیایی
- هزینه نیروی انسانی
- هزینه آب و برق مصرفی
- +20 مورد بیشتر
مبالغ و هزینههای دیگری نیز لازم است که براساس شرایط و امکانات زمین بسیار متفاوت و متغیر است. در هرحال علاوه بر هزینههای گفته شده در بالا برای هر هکتار هزینه جانبی تا صد میلیون تومان دیگر نیز نیاز است. از یک باغ بالغ پسته در هر هکتار کاشت درخت پسته در حدود دویست میلیون تومان درآمد خواهید داشت. حداقل زمان و دوره بازگشت سرمایه برای باغ پسته چهار سال است.
توجیهپذیری اقتصادی احداث باغ پسته
باغ پسته بهدلیل مقاومت بالای درخت پسته در برابر خاک شور و گرما و سرمای شدید، کسبوکار جذابی برای راهاندازی خواهد بود، بهویژه اینکه در صورت رعایت استانداردهای مربوط به پرورش و نگهداری محصول، چشمانداز صادراتی خوبی برای محصولاتش پیشبینی میشود. که تمام این عوامل حاکی از توجیهپذیری اقتصادی طرح در صورت مدیریت صحیح امکانات و بهرهگیری از زراعت مدرن در کشت این محصول میباشد.
ماشینآلات و تجهیزات لازم در طرح توجیهی باغ پسته
طرح توجیهی باغ پسته، تجهیزات مورد نیاز برای احداث باغ پسته را با جزئیات و مشخصات فنی برای شما شرح خواهد داد. برای کاشت و بهرهبرداری از درخت پسته حداقل تجهیزات اصلی زیر را باید خریداری و یا اجاره کرد.
- گاو آهن سه خیش
- کود پاش
- سمپاش پشتی
- سمپاش ده لیتری پشت تراکتوری
- شفت و غلاف
- تراکتور فرگوسن
- تریلی
- ابزار باغبانی
- موتور پمپ و متعلقات و اتصالات آن
- وسیله نقلیه حمل نهال و کود
درآمد طرح توجیهی احداث باغ پسته
یک باغ پسته به 6 سال زمان نیاز دارد تا به درآمددهی برسد، در مورد درخت پسته هر چه سن درخت افزایش یابد سودآوری آن هم بیشتر خواهد شد. البته عوامل دیگری همچون مرغوبیت کالا، نوع پسته، صادرات هم میتواند سوددهی را تحت تاثیر قرار دهند. در زمان برداشت پسته عدم کوددهی مناسب درختان، دیر شدن زمان برداشت محصول، سرمازدگی، باعث زیاندهی محصول خواهند شد. در هر صورت بهطور معمول 50 درصد از محصول بهعنوان زیان در نظر گرفته میشود که استفاده از روش نگهداری درست و رعایت استانداردها در کشت محصول این زیان تا ده درصد کاهش مییابد.
فرایند تولید احداث باغ پسته
طرح توجیهی باغ پسته مراحل تفصیلی احداث باغ پسته را توضیح میدهد. بهشکل مختصر مراحل اجرای باغ پسته بعد از اخذ مجوزات و تهیه زمین عبارتند از:
1. آمادهسازی زمین: لازم است تا سطح زمین توسط تراکتور تا عمق دو متر شخم زده شود و لایههای سخت خاک با ریپر شکسته شوند. سپس تسطیح صورت بگیرد.
2. تهیه و پیاده سازی نقشهی باغ پسته: موقعیت خیابانهای اصلی و فرعی، مشخصکردن محل تاسیسات، حفر چاه و استخر ذخیره آب، قطعهبندی مزرعه، جهت کاشت درختان، میزان فاصله ردیفهای درخت و محل استقرار درختان نر، همه روی نقشه باغ تعیین میشوند. بهتر است درختان پسته در ردیفهایی با فاصله 6 تا 7 متر و فاصله بین درختان 3 تا 4 متر کاشته شوند. البته فاصله کمتر از 4 متر بین ردیفها و کمتر از دو متر بین درختان، نامناسب است.
3. آمادهسازی و کاشت بذر: بذرها 24 تا 48 ساعت خیسانده شده و در اواخر اسفند و اوایل بهار پس از ضذعفونی حدود 4 تا 5 روز در کیسه مرطوب نگهداری شده و بعد از جوانهزدن در عمق 2 تا 5 سانتیمتری خاک کاشته میشوند.
4. چالهکنی و کاشت نهال: در این مرحله نهالها را در گودالهایی میکارند.
5. نگهداری از نهالها: ترکیبی از خاک مرغوب و کود دامی در اطراف نهال ریخته و خاک اطراف آن کوبیده شود. در نهایت زمین آبیاری میشود. برای جلوگیری از خمشدگی نهالها لازم است تا حداقل تا دو سالگی نهالها از قیم در کنار آنها استفاده شود.
عملکرد درخت پسته در طرح توجیهی احداث باغ پسته
در هر هکتار باغ پسته، تعداد نهالهایی بین 334 تا 400 عدد متغیر است. محصول پسته با توجه به شرایط آبوهوایی، خصوصیات خاک، نوع و رقم پسته، زمان برداشت متفاوتی خواهد داشت. یک باغ بالغ پسته، بدون در نظرگرفتن کاهش برداشت ناشی از سرمازدگی، بهطور میانگین در حدود 2500 کیلوگرم پسته خشک از هر هکتار عملکرد دارد.
طرح توجیهی احداث باغ پسته برای دریافت مجوز
برای کشت درخت پسته و احداث باغ پسته قبل از هر چیز نیاز به اخذ مجوز از سازمان جهاد کشاورزی است. در میان مدارک لازم برای مجوز علاوه بر مدارک شناسایی و مدارک زمین، طرح توجیهی باغ پسته نیز مورد درخواست اداره جهاد کشاورزی است. چراکه طرح کسبوکار، در واقع برنامه اجرایی و حساب شده شما را برای احداث باغ پسته به کارشناسان اداره جهاد نشان خواهد داد.
طرح های توجیهی مرتبط با باغ پسته
سفارش طرح توجیهی احداث باغ پسته
طرح توجیهی باغ پسته آماده شده برای اخذ مجوز و تسهیلات بانکی در سایت پرشین پلن در هر زمانی قابل سفارش است. طرحهای مجموعه ما طرحهایی جامع و دقیق هستند، که بررسی همهجانبه یک کسبوکار توجیهپذیری و امکانپذیری اجرای آن پروژه را با زبانی ساده و در قالب طرح توجیهی مستندسازی میکنند. با بررسی صفر تا صد کسبوکار خود توسط یک طرح تجاری خوب، قبل از راهاندازی نسبت به سوددهی و دانش فنی طرح خود از آن کسبوکار اطمینان پیدا میکنید. کافی است تا برای ثبت سریع سفارش و اطلاعات خاص خود با مشاورین مجموعه ما در تماس باشید.