طرح توجیهی تولید مواد شیمیایی یکی از موارد مهمی است که برای اخذ مجوز به آن نیاز دارید. وب سایت پرشین پلن با استفاده از تجربیات اساتید برجسته، جامعترین طرح توجیهی را برای شما تدوین مینماید. برای این که اطلاعات موجود در این طرح دقیق و کاربردی باشند، میبایست نگارش آن توسط مهندسان با تجربه و کارشناسان انجام شود. در این مقاله اطلاعات کاملی درباره تولید مواد شیمیایی و سفارش طرح توجیهی جهت دریافت مجوز برای آن بیان شده است، برای اطلاع بیشتر ادامه مطلب را مطالعه کنید.
معرفی و کاربرد تولید مواد شیمیایی
تولید مواد شیمیایی بسیار مهم است و جزء جداییناپذیر محصولاتی هستند که نیازهای افراد را برای سلامت، تغذیه و سایر کالاهای مصرفی برآورده میکنند. مواد شیمیایی به پنج دسته اصلی هیدروکربنها، نمکهای معدنی، حلالهای شیمیایی، اسیدها و بازها تقسیم میشوند. امروزه صنایع شیمیایی در بازار بین المللی بیش از 70 هزار نوع محصول مختلف تولید میکنند. در اغلب موارد محصولات نهایی این کارخانههای تولیدی شامل آمونیاک، کلر، اتیلن، متانول، اتانول، پروپیلن، نایلون، کاپرولاکتام، اسید سولفوریک، اتیلن گلیکول و حلالهایی مانند بنزن، تولوئن، تری کلرواتیلن و… است. برخی کاربردهای تولید مواد شیمیایی عبارتند از:
- رنگ و افزودنیهای شیمیایی در صنایع نساجی، ساختمان سازی، سرامیک و…
- عطرها و محصولات آرایشی و بهداشتی
- طعم دهندهها و رنگها در صنایع غذایی
- تولید پلیمر برای کالاهای مصرفی مانند لاستیک و پلاستیک
- خودروسازی
- لوازم خانگی
- تولید انواع چسب و رزین
- صنعت بازیافت
- آب و فاضلاب
توجیه اقتصادی تولید مواد شیمیایی
در طرح توجیهی تولید مواد شیمیایی سودآوری فعالیتهای عملیاتی این کسب و کار محاسبه و پیشبینی میشود. اگرچه اغلب تولیدکنندگان مواد شیمیایی این محصولات را به عنوان ماده خام برای ساخت سایر کالاهای مصرفی عرضه میکنند. با این حال برخی از کارخانهها به طور مستقیم کالاهای نهایی مانند لوازم آرایشی و بهداشتی را تولید کرده و به فروش میرسانند. در هر صورت کارخانههای شیمیایی و پتروشیمی نقش مهمی در صنایع مختلف و اقتصاد جهانی ایفا میکنند.
بنابراین سرمایهگذاری در کارخانههای تولید محصولات شیمیایی، از کسب و کارهای کوچک و تک محصولی گرفته تا تاسیسات بزرگ که طیف وسیعی از محصولات را تولید میکنند، بازدهی مناسبی خواهد داشت. فناوریهای جدیدی که در ساخت تجهیزات و ماشین آلات به کار رفتهاند میتوانند یک فرصت برای دستیابی به مزیت رقابتی و حضور در بازارهای بین المللی باشد.
درآمد تولید مواد شیمیایی
یکی از موارد مهم که در طرح توجیهی مواد شیمیایی وجود دارد این است که نسبتهای مالی مهم مانند جمع سرمایهگذاری کل، هزینههای ثابت و جاری، سود ویژه، دوره برگشت سرمایه، درآمد و… برآورد میشوند. با توجه به شرایط فعلی بازار پیشبینی سود و درآمد کارخانههای تولیدی کار سختی نیست. بدیهی است که هر چه ظرفیت تولید بیشتر باشد، درآمد کارخانه افزایش مییابد. با توجه به زنجیره تامین مواد اولیه و وجود پالایشگاههای متعدد در کشور، تولید مواد شیمیایی یکی از پردرآمدترین و سودآورترین کسب و کارها است. طی چند سال اخیر صنایع شیمیایی با افزایش تقاضا برای محصولات با کیفیت بالا مواجه بوده است. این موضوع شرایط بازار را مطمئن و بهرهبرداری از این کارخانههای تولیدی را اقتصادیتر کرده است. مسلما تولیدکنندگان از طریق فروش محصولات شیمیایی میتوانند سود قابل توجهی را به دست آورند. صنایع شیمیایی در توسعه جوامع انسانی اهمیت زیادی داشته و در همه کشورها مورد حمایت دولت قرار میگیرند.
مواد اولیه مورد نیاز برای تولید مواد شیمیایی
مواد اولیه مورد نیاز برای کارخانههای تولید محصولات شیمیایی به دو دسته مواد اولیه آلی و معدنی تقسیم میشوند. هیدروکربنهای فرار، متداولترین مواد اولیه آلی میباشند و مواد معدنی شامل ترکیباتی هستند که از کانیهای موجود در پوسته زمین استخراج میشوند. فرایند پالایش نفت خام و تولید فراوردههای شیمیایی به قدری اهمیت دارد که زندگی بدون آنها غیرممکن است. مواد شیمیایی آلی به طور گسترده برای تولید آفتکش و حشرهکش مورد استفاده قرار میگیرند و یکی از پرمصرفترین مواد خام در تولید کود و سم کشاورزی محسوب میشوند. به طور کلی برخی مواد اولیه که در طرح توجیهی مواد شیمیایی، برای تولید مورد محاسبه قرار میگیرند عبارتند از:
- نفت و فرآوردههای نفتی
- فلزاتی مانند فولاد، سرب، مس، روی، تیتانیوم و…
- سنگ آهک
- گوگرد
- فلدسپاتهای معدنی
مراحل راه اندازی کارخانه
احداث کارخانه تولیدی شامل ایده پردازی اولیه، تولید نمونههای محصول، ارزیابی فرایندهای تولید، اخذ مجوزهای لازم و تامین بودجه مورد نیاز، راه اندازی کارخانه، کنترل فرایندها و بهره برداری است. پردازش مواد اولیه طی فرایندهای مختلفی صورت میگیرد تا محصول نهایی ساخته شود. کارخانههای شیمیایی برای ایجاد خط تولید و پیادهسازی فرایندهای آن از تجهیزات و فناوریهای تخصصی استفاده میکنند. بهره برداری از این نوع کارخانههای صنعتی بدون مدیریت و کنترل فرایندها امکانپذیر نخواهد بود. امروزه سیستمهای کنترل فرایند در کارخانههای بزرگ، متشکل از ابزارهای دقیق و سخت افزارهای کنترلی، شبکههای کامپیوتری و نیروی انسانی است. کنترل فرایند ساخت مواد شیمیایی تاثیر اقتصادی قابل توجهی بر زنجیره تولید، به ویژه در شرایط بحرانی دارد.
طرح توجیهی تولید مواد شیمیایی برای دریافت مجوز
برای احداث کارخانه، اخذ مجوز از سازمانهای دولتی و وزارت صمت و ارائه طرح توجیهی تولید مواد شیمیایی ضروری است. وزارت صنایع، معادن و تجارت (وزارت صمت) برای صدور مجوز، طرح توجیهی کسب و کار تولیدی را مورد ارزیابی قرار میدهد. در صورتی که این طرح مطابق با معیارهای سازمانهای دولتی نوشته شده باشد، با طرح توجیهی شما موافقت میشود.
سفارش طرح توجیهی تولید مواد شیمیایی
وب سایت پرشین پلن معتبرترین طرح توجیهی مواد شیمیایی را مطابق با شاخص تورم تدوین مینماید. این طرح توجیهی توسط کارشناس ارشد حوزه سرمایهگذاری نگارش میشود و سازمانهای دولتی را متقاعد خواهد کرد که اجرای فعالیتهای عملیاتی مورد نظر شما از نظر اقتصادی امکانپذیر است. در این طرح اطلاعات مالی مورد نیاز بر اساس آمارهای به روز محاسبه و برآورد میشوند.
طرح توجیهی نگارش شده توسط این تیم تخصصی، مورد تایید کانون مشاوران اعتباری و بانکی کشور خواهد بود و با اطمینان خاطر میتوانید برای دریافت مجوز از وزارت صمت اقدام کنید. هم اکنون در صورت تمایل جهت سفارش طرح توجیهی تولید مواد شیمیایی از طریق شماره کارشناس ارشد وب سایت تماس بگیرید.