طرح توجیهی کشت یونجه☀️(doc+pdf) سال 1403

طرح توجیهی کشت یونجه_پرشین پلن

فهرست مطالب

از جمله انواع طرح‌های پر‌بازده کشاورزی می‌توان به طرح توجیهی کشت یونجه، اشاره کرد. از کاربرد‌های مهم طرح توجیهی یونجه استفاده از آن برای اخذ مجوز است. همچنین با اجرا و پیاده‌سازی آن امکان تامین علوفه و تغذیه احشام برای تولید پروتئین دامی مصرفی جامعه فراهم می‌آید. طرح توجیهی یونجه به صورت دقیق و کامل توسط متخصصین ما در وبسایت پرشین پلن تهیه می‌شود. برای دریافت راهنمایی بیشتر در مورد نحوه‌ی کشت یونجه و سفارش طرح توجیهی، تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.

توجیه اقتصادی طرح توجیهی کشت یونجه

فروش در بازار مصرف به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام می‌گیرد، که در حالت مستقیم و حذف واسطه‌ها سود بیشتری نصیب کشاورز خواهد شد. همچنین فرآوری یونجه و سپس فروش آن و میزان درآمد حاصل از فروش یونجه را افزایش می‌دهد.

در طرح توجیهی یونجه، یکی از مهم‌ترین دلایل توجیه‌پذیری طرح، چند ساله بودن کشت یونجه است، به این معنا که از یک‌بار کشت یونجه می‌توان چند بار استفاده کرد. لازم به ذکر است که مراقبت و نگهداری هم هزینه‌هایی برای کشاورز خواهد داشت. در هر صورت در ضعیف‌ترین حالت ممکن کشت یونجه نیز می‌توان انتظار برداشت خوبی را از آن داشت.

معرفی و مزایای کشت یونجه

یونجه گیاهی علوفه‌ای از خانواده بقولات است، که منشا آن در آسیای مرکزی است. یونجه در میان گیاهان علوفه‌ای از کیفیت خوبی برخوردار بوده و علوفه‌ای خوش خوراک و دارای مواد و ذخائر غذایی مانند: انواع ویتامین‌ها به ویژه A و C، کلسیم و مواد پروتئینی است. کاشت این گیاه نقش بسیار موثری در اصلاح زمین‌های زراعی دارد، و از طریق پایین آوردن آب سطح العرضی، تهویه خاک و کمک به تناوب زمین، ازدیاد خاک و تقویت مواد آلی در آن باعث کمک به زمین‌های زراعی می‌شود. در صورت کشت علوفه‌ی یونجه در شرایط مناسب رشد، فایده زیادی به زمین خود خواهید رساند.

برخی از مزایای کشت یونجه به شرح زیر است:

  • کشت یونجه منجر به تثبیت نیتروژن و غنی‌سازی خاک می‌شود.
  • برگرداندن خاک مزرعه یونجه به‌عنوان کود‌دهی سبز استفاده می‌شود.
  • یونجه قابلیت کشت چند ساله داشته و برای کشاورز صرفه اقتصادی ایجاد می‌کند.
  • علوفه بازار مصرف پر‌تقاضایی دارد.
  • ویتامین‌ها و پروتئین‌های موجود در یونجه باعث افزایش شیر دام و کیفیت گوشت آن‌ها می‌شود.

برآورد هزینه‌ها در طرح توجیهی کشت یونجه

هزینه‌های کاشت یونجه در طرح توجیهی یونجه شرح داده شده است. فاکتور‌هایی مانند ظرفیت طرح، مقدار بذر مصرفی، آماده‌سازی بستر کشت، تجهیزات و روش کشت متغیر هستند و تاثیر زیادی بر برآورد هزینه‌های طرح توجیهی یونجه خواهند داشت. بخش عمده‌ی هزینه‌های طرح صرف خرید تجهیزات و ماشین‌آلات می‌گردد. البته باید توجه داشت بسته به نوع روش انتخابی برای کشت یونجه این هزینه متفاوت خواهد بود. اگر از روش‌های مدرن کشت مثل کشت گلخانه‌ای استفاده شود، به تجهیزات و ابزار بیشتری نیاز خواهد بود. و سرمایه بیشتری صرف خرید ماشین‌آلات و تجهیزات می‌شود. در هرحال سودآوری و عملکرد این روش بسیار بیشتر و بالاتر خواهد بود.

برآورد هزینه‌ها در طرح توجیهی کشت یونجه_پرشین پپلن

بررسی روش کشت یونجه

یونجه گیاهی چند ساله است، بنابراین برای آماده‌سازی زمین به شخم‌زدن عمیق همراه با دیسک و لولر نیاز دارد. خاک مناسب برای کشت یونجه، خاک حاصلخیز و خوب با کلسیم کافی و 5.7-5.6 PH= است. عمر اقتصادی یونجه پنج تا هفت سال است و پس از آن، یونجه را برای تثبیت ازت در خاک بر‌می‌گردانند و گیاهان وجینی مانند سیب‌زمینی، غلات و یونجه را کشت می‌کنند.

دو فصل پاییز و بهار مناسب کاشت یونجه هستند، البته کاشت پاییزه ارحج‌تر است. بذر یونجه را در عمق یک تا دو سانتی‌متر می‌کارند. بذرها در خاک‌های رسی و سنگین، در عمق کمتر و در خاک‎‌های شنی و سبک، در عمق  کمی بیشتری کاشته می‌شوند. بذر‌ها یا به صورت دستی و یا با استفاده از ماشین‌های بذرپاش کشت می‌شوند.

بعد از کاشت، طبق آزمون خاک، مقدار کود مورد نیاز و روش مصرف آن در مزرعه تعیین می‌شود. برای کشت و تولید علوفه‌ی یونجه در هر هکتار 25 تا 30 کیلوگرم بذر در فاصله ردیفی 50 سانتی‌متر کاشته می‌شوند.

ماشین‌آلات و تجهیزات لازم برای کشت یونجه

در طرح توجیهی یونجه ماشین‌آلات و تجهیزات کشاورزی استفاده می‌شود، که می‌توان آن‌ها را خرید و یا اجاره کرد. هزینه برای تجهیزات خاک‌ورزی و شخم و آماده‌سازی زمین قابل چشم‌پوشی نیست و کیفیت کشت یونجه را بالا می‌برد. بسته به این‌که از چه سیستمی (گلخانه‌ای و یا فضای باز) برای کشت یونجه استفاده می‌کنید، تجهیزات متفاوتی نیاز خواهد بود. اما از منبع آب در هر صورت نمی‌توان صرف نظر کرد. سم‌پاش و ابزار مبارزه با بیماری‌ها و آفت‌ها هم از وسایل ضروری دیگر کشت این علوفه هستند. در صورت استفاده از سیستم کشت گلخانه‌ای، تهیه تجهیزات گرمایشی، تهویه هوا و رطوبت‌سنج و سازه‌های اصلی لازم خواهد بود.

  طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک☀️(doc+pdf) سال 1403

هدف از طرح توجیهی کشت یونجه

هدف از نگارش طرح توجیهی یونجه که یکی از طرح‌های کاربردی کشاورزی محسوب می‌شود، علاوه بر اخذ مجوز‌های لازم برای شروع کار، امکانسنجی اجرای پروژه کشت یونجه، تعیین میزان سرمایه‌گذاری، سودآوری، نرخ بازدهی، توجیه‌پذیری و بازدهی اقتصادی طرح است. بررسی همه جانبه بازار، فنی و مالی و انتخاب روش کشت مناسب با کمترین هزینه که دارای سود حداکثری باشد، هدف دیگر تنظیم طرح توجیهی یونجه است.

بازار هدف طرح توجیهی کشت یونجه

امروزه کشت علوفه‌ی یونجه به سرعت در حال توسعه یافتن است و به تدریج سطح زیر کشت آن به مقدار بیشتری گسترش خواهد یافت. همان‌طور که در بالا اشاره شد، دو بازار هدف برای مصرف علوفه‌ی یونجه خوراک دام و مصرف دارویی هستند. از آنجا  که هم مصرف دارویی و هم استفاده به‌عنوان خوراک دام هر دو برای کشاورز سودآوراند، بنابراین می‌توان هر دو بازار را به عنوان بازار هدف برای فروش علوفه یونجه تولیدی در نظر گرفت. هر چه واسطه‌های فروش علوفه از زمین زراعی تا رسیدن به دست مشتری کمتر باشند، سود بیشتری نصیب کشاورز خواهد شد. همچنین هر چه فرآوری بیشتری بر روی علوفه‌های یونجه صورت بگیرد، ارزش افزوده بیشتری تولید خواهد شد.

بازار هدف طرح توجیهی کشت یونجه_پرشین پلن

صادرات محصول یونجه

یکی از دغدغه‌های مهم برای کشور ایران و کشور‌های خارجی در سال‌های اخیر رسیدگی به تغذیه، بهداشت و درمان دام‌ها با توجه به اهمیت حفظ بقای حیوانات است. گیاه یونجه علاوه بر مصرف به‌عنوان خوراک دام، مصارف انسانی و خاصیت درمانی بالایی هم دارد. همچنین این گیاه اغلب به شکل خشک نگهداری می‌شود، بنابراین در هر زمان از سال قابل استفاده است. خواص زیاد این گیاه باعث جلب توجه کشورهای دیگر و تامین نیاز داخلی‌شان از طریق واردات شده است. به دلیل تولید بالای این محصول در کشور، بخشی از صادرات ایران را یونجه تشکیل می‌دهد. صادرات یونجه به کشورهایی مانند قطر، عمان و امارات به خاطر قرارگرفتن در حاشیه‌ی خلیج فارس و فاصله نزدیک آن‌ها، هزینه‌های بالا برای حمل و نقل محموله ندارد. جدای از موضوع حمل و نقل کیفیت محصول یونجه تولیدی ایران باعث تقاضای مستمر این کشور‌ها برای این گیاه ارزشمند شده است. البته بیشتر صادرات یونجه به کشور روسیه انجام می‌شود.

درآمد تولید یونجه

درآمد طرح توجیهی کشت یونجه به عوامل مختلفی بستگی دارد. یونجه به عنوان خوراک دام در بازار علوفه کشور مصرف بالایی دارد و به دلیل ارزش غذایی بالا و عملکرد خوب آن در بین گیاهان علوفه‌ای از اهمیت خاصی برخوردار است و پرتقاضاست. از طرفی عمر مفید این گیاه چند ساله، پنج تا هفت سال است و نیازی به کشت هر سال و در نتیجه خرید بذر آن در هر سال نیست، بنابراین درآمد خوبی می‌تواند نصیب کشاورز سازد.

در صورتی‌که کشاورز عملیات کاشت، داشت و برداشت را به موقع و اصولی انجام دهد و در زمان تعیین شده کود مناسب به زمین بدهد، مقدار عملکرد علوفه افزایش خواهد یافت. با توجه به این نکته که هزینه‌های کشت این علوفه پایین است، با مدیریت صحیح و مناسب شرایط می‌توان به سود و درآمد خوبی از کشت این محصول دست پیدا کرد.

  طرح توجیهی بسته بندی ذرت علوفه ای☀️(word+pdf) سال 1403

طرح توجیهی کشت یونجه برای دریافت مجوز

از جمله مدارک لازم برای دریافت مجوز و راه‌اندازی این کسب‌و‌کار، طرح توجیهی کشت یونجه است که مطابق نقشه زمین، امکانات، نوع و روش کشت (گلخانه‌ای یا سنتی) نوشته شده باشد. سرمایه‌گذار علاوه بر استفاده از طرح تجاری به عنوان برنامه کار خود، می‌تواند نسبت به میزان سودآوری اطمینان یابد و همچنین نسبت به جنبه‌های فنی طرح اشراف کامل پیدا کند. و طرح توجیهی کامل با اطلاعات خاص خود را برای اخذ مجوز در اختیار کارشناس اداره جهاد کشاورزی قرار دهد.

سفارش طرح توجیهی کشت یونجه

طرح توجیهی کشت یونجه در پیدا کردن مسیر راه و هزینه‌های کشت و تولید علوفه یونجه به خوبی سرمایه‌گذاران را راهنمایی می‌کند. طرح توجیهی با شرح روش‌های متفاوت تولید و هزینه‌های مربوط به هر کدام، انتخاب را برای کشاورز آسان‌تر می‌سازد و باعث افزایش عملکرد و سودآوری کسب‌و‌کار می‌شود. اکنون درصورتی که درخواست سفارش طرح توجیهی برای اخذ مجوز را دارید، می‌توانید از طریق اطلاعات تماس مندرج در سایت پرشین پلن با کارشناس ارشد مجموعه ما تماس حاصل فرمایید.

مهندس خلیلیان

شماره تماس جهت سفارش طرح توجیهی

ساعت کاری 8 تا 24:  ۰۳۶۱ ۰۰۶ ۰۹۱۲
مهندس مهدی خلیلیان؛ عضو ارشد کانون مشاوران اعتباری و بانکی ایران و یکی از حرفه‌ای‌ترین طرح نویسان کشور با ۲۵ سال سابقه در حوزه سرمایه‌گذاری و تجربه حضور در ۳ وزارتخانه اقتصادی کشور

اشتراک‌گذاری

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

دسته بندی مقالات

راهنمای سفارش طرح توجیهی

دسته‌بندی طرح‌های توجیهی