طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک شامل صفر تا صد اطلاعات مورد نیاز برای شروع کسب و کار است. برآورد تمامی هزینهها نیز در این طرح وجود دارد. تهیه این طرح توجیهی سبب تسریع در تایید آن به منظور دریافت مجوز میشود. زیرا یکی از اقدامات جهت اخذ مجوز، ارائه طرح توجیهی معتبر به جهاد کشاورزی است.
در طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک میزان سرمایه لازم بررسی میشود. علاوه بر این ایده تجاری و اجرای پروژه نیز مورد بررسی قرار میگیرد. پرشین پلن با به کارگیری کارشناسان متخصص، جامعترین طرح توجیهی را نگارش می نماید. اکنون از شما دعوت میکنیم جهت کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
علوفه هیدروپونیک چیست؟
هیدروپونیک اصطلاحی است در علوم باغداری که امروزه در صنعت کشاورزی روشی مدرن میباشد. در این روش گیاه به صورت سنتی در خاک رشد نمیکند، بلکه برای رشد در سیالی از محلولهای غذایی قرار داده میشود. علوفه هیدروپونیک نیز محصولی است که در آن بذر ذرت، گندم، جو، یونجه، ارزن و گیج دانه کشت میشود. این بذرها در سینیهای مخصوص با مواد مغذی و آب کاشته میشوند. این علوفه در خوراک دام بسیار حائز اهمیت است و در صورت نبود آن دام به سوء تغذیه و بیماریهای زیادی مبتلا میشود.
همچنین کشت علوفه به روش هیدروپونیک نه تنها باعث ذخیره سازی خاک و آب میشود؛ بلکه محصولات مغذیتر و با ارزشتری را تولید کرده و در اختیار حیوانات قرار میدهد. در ضمن این روش باعث تسریع بخشی به روند رشد علوفه شده و در مجموع، پر از بازدهی است. در واقع کشت علوفه به روش سنتی، بازدهی کمتری را در مقایسه با روش هیدروپونیک داشته و حجم تولید کمتری هم خواهد داشت.
مزایای کشت علوفه هیدروپونیک
در طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک علاوه بر مسائل فنی و مالی به مزایای کسب و کار نیز پرداخته شده است. علوفه هیدروپونیک یا همان علوفه آبکشت دارای فواید زیادی میباشد. در ادامه به برخی از آنها اشاره کردهایم.
- وزن دام به سرعت افزایش مییابد
- جلوگیری از بیماریهای دام ناشی از سوء تغذیه، خاک و علوفه
- افزایش کیفیت محصولات دامی در اثر مصرف آنتی بیوتیکها
- افزایش باروری دام
- کاهش تخریب منابع آبی و مراتع
- وجود علوفه تازه در تمام فصول
- کاهش هزینههای تولید (آب، کود و…)
- بازدهی بالا در زمان کوتاه
- افزایش دوقلوزایی در گوسفندان
آیا کشت علوفه هیدروپونیک توجیه اقتصادی دارد؟
در طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک توجیه پذیر بودن کسب و کار از نظر اقتصادی بررسی میشود. علوفه هیدروپونیک به عنوان یک منبع تغذیه ای ارگانیک و طبیعی، همیشه و در هر ۴ فصل سال وجود داشته و این در حالی است که دسترسی همیشگی به علوفه های معمولی، ممکن نیست. در نتیجه شما با تولید و فروش این محصول در هر بازه زمانی می توانید درآمد حاصل از آن را کسب کرده و از آن بهره ببرید.
زمانی که علوفه به روش هیدروپونیک کشت می گردد، علاوه بر رشد سریع، افزایش حجم تولید را در پی داشته و این مقدار تولید، 30 درصد بیشتر است. در ضمن دلیل دیگری که نشان می دهد علوفه هیدروپونیک، بازدهی بسیار بالایی دارد؛ این است که با توجه به سیستم های آبیاری قطره ای و سیستم مه پاش، آب کمتری صرف کرده و در نتیجه مانع از هدر رفتن ذخایر آب خواهد شد. البته موضوع به اینجا ختم نمی شود. علوفه هیدروپونیک با توجه به اینکه از خاک بی نیاز است، منجر به کاهش آلودگی محیط زیست شده و از این حیث نیز حائز اهمیت می باشد.
همچنین حدود ۷۰ درصد تغذیه دام را تشکیل میدهد. این علوفه نسبت به سایر علوفه کیفیتی سه برابر دارد و با کمترین هزینه میتوان آن را کاشت و به درآمد بسیار زیاد رسید. در واقع این کسب و کار از سوددهی بسیار بالایی برخوردار میباشد و بازار مصرف آن نیز بسیار پر رونق است. از این رو میتوان گفت این کسب و کار از نظر اقتصادی با توجیه پذیری بالایی روبرو میشود.
روش تولید علوفه هیدروپونیک
در طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک مراحل تولید نیز به طور کاملا دقیق ذکر میشود. برای تولید علوفه هیدروپونیک میبایست شرایط را به طور کامل تحت کنترل گرفت تا به راحتی در فضایی کوچک مقدار انبوهی از این علوفه را در کمترین زمان تولید کرد. برای تولید این علوفه ابتدا باید بذرهای بوجاری شده خیس شوند و بعد از این که جوانه زدند آنها را به سینیهای کشت انتقال دهند. آب تنها بستر کشت این جوانهها میباشد. مواد مغذی که گیاه برای رشد نیاز دارد را نیز به صورت محلول در آب حل میکنند تا به گیاه تزریق شود. فضایی هم که برای کشت آن انتخاب میشود باید دارای رطوبت، نور، دما و تهویه مناسب باشد. علاوه بر اینها با بازرسیهای مداوم و نحوه کشت، این گیاه به قارچ و آفت مبتلا نمیشود.
اهمیت طرح توجیهی برای شروع کسب و کار
تهیه طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک جهت کسب بهره مندی، مهمترین ملاک تعیین کننده اهداف و راه رسیدن به آن است. در طرح توجیهی ذیربط تمامی دادههای مالی و اقتصادی کسب و کار مورد بازرسی قرار میگیرند؛ چرا که در ابتدا هدف کارآفرین برای راه اندازی یک فعالیت کسب موفقیت مالی است که در این طرح تمام ایدههای ممکن بررسی میشوند.
طرح توجیهی به سرمایه گذار کمک میکند تا جهت رسیدن به اهداف، بهترین تصمیمات را گیرد. زیرا این طرح پتانسیل کسب و کار مربوطه را مورد بررسی قرار میدهد و پایه ریزی آن معادل با بررسیها و مطالعات میدانی صورت میگیرد. علاوه بر تصمیم گیری و اطلاعات مالی به سرمایه گذار این امکان را میدهد تا برنامه زمانبندی خود را تعیین کند و بر روی اهداف خود معطوف شود.
معرفی تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز برای کشت علوفه هیدروپونیک
تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز برای کشت این محصول از موارد مهمی است که در طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک مورد بررسی قرار میگیرد. هزینه، نوع و روش استفاده از این تجهیزات به طور کامل ذکر شده است. دستگاه تولید علوفه هیدروپونیک در انواع مختلف و با تجهیزاتی متنوع ساخته میشود. طراحی و ساختار مهمترین قسمت در ساخت این دستگاه است که مواردی نظیر سینیهای استاندارد، اپراتوری استاندارد و عملکرد صحیح مورد توجه قرار دارد. موارد زیر تنها برخی از این تجهیزات میباشند.
- سینیهای کشت علوفه
- سازه مناسب
- قفسه کشت
- علوفه ساز هیدروپونیک
- نازلهای مه پاش و یا نازلهای آبیاری قطرهای
- تابلو برق
- دستگاه تهویه هوا و نور کافی
بازار فروش علوفههای تولید شده
امروزه کشت علوفه هیدروپونیک مورد استقبال در تمام نقاط جهان قرار دارد. زیرا در این روش از کشت نیازی به خاک نمیباشد و از نظر اقتصادی بسیار به صرفه است. علاوه بر این در تمام فصول سال نیاز دام را تامین میکند. طبق بررسیها میزان بازار جهانی این سیستم در سال ۲۰۲۰ حدود ۹.۵ میلیارد دلار تخمین زده شده است که بر اساس برآوردها این میزان در سال ۲۰۲۶ به ۱۷.۹ میلیارد دلار خواهد رسید.
مطابق با افزایش روز افزون جمعیت جهان و افزایش نیاز آنها، به بخش کشاورزی فشار زیادی وارد میشود. از این رو تولیدات و کشت به روش هیدروپونیک در حال افزایش است. در واقع این محصول پایان ناپذیر میباشد. جالب است بدانید که این روش علاوه بر کاشت تمام علوفهها برای کاشت انواع سبزیجات و گیاهان زینتی نیز استفاده میشود. سرمایه گذاران کافیست تا این روش را به صورت تخصصی یاد گیرند تا بتوانند محصولاتی با کیفیت به بازار ارائه دهند.
هزینه راه اندازی جهت کشت علوفه هیدروپونیک
از مهمترین مواردی که در طرح توجیهی مورد بررسی کارشناسان قرار میگیرد. هزینههای راه اندازی کسب و کار می باشد. به طوری که سرمایه گذاران برای شروع کار دچار سردرگمی نشوند و بتوانند برنامه ریزی دقیقی داشته باشند. ابتداییترین هزینه صرف خرید زمین می شود. قیمت خرید زمین به محل قرار گیری و ابعاد آن بستگی دارد. هزینههایی چون تاسیسات و ساختمان نیز شامل هزینه های قبل از بهره برداری میباشند. هزینههایی هم وجود دارند که به آنها هزینههای اجرایی گفته می شود. این هزینهها شامل خرید ماشین آلات، هزینه بکارگیری نیروی انسانی، مصرف انرژی، حمل و نقل و … می باشند. در این طرح تمامی هزینههای ریز و درشت در نظر گرفته میشود و توسط کارشناسان متخصص محاسبه میشوند. چرا که سرمایه گذاران با دانستن این هزینهها می توانند سرمایه خود را طبق اصول و به درستی خرج کنند.
درآمد و سود حاصل از کشت علوفه هیدروپونیک
سود و درآمد حاصل از کسب و کار نیز در طرح توجیهی از عوامل بسیار مهم میباشد که توسط کارشناسان مالی و توسط نرمافزارهای پیشرفته نگارش میشود. همانطور که گفته شد علوفه هیدروپونیک دارای مزایای زیادی است و وجود آن در تغذیه دام الزامی میباشد. کشت این محصول هشت به یک است. بدین معنا که با کاشت یک کیلوگرم بذر هشت کیلوگرم علوفه به دست میآید. از این رو کسب و کار و مربوطه از بازده بالایی برخوردار است. این علوفه به سرعت رشد میکند. به همین جهت میتوان گفت که این کسب و کار بسیار سودمندی میباشد و درآمد بالایی دارد. اما باز هم برای برآورد درآمد و سود مواردی نظیر میزان تولید، نوع بذر اولیه و … در نظر گرفته میشود.
طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک برای دریافت مجوز
تهیه طرح توجیهی از مهمترین الزامات جهت اخذ مجوز برای شروع کسب و کار مربوطه میباشد. طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک به سرمایه گذاران جهت دریافت مجوز کمک میکند. لازم به ذکر است مجموعهای که این طرح را نگارش میکند، در اعتبار بخشیدن به آن نقش مهمی دارد. وب سایت پرشین پلن مجموعهای است که علاوه بر نگارش تخصصی، با سابقه خود میتواند با نگارش دقیق و حرفهای رضایت سازمانهای دولتی ذیربط را جلب نماید. به طوری که روند تایید طرح توجیهی سریعتر طی شود و لازم نیست طرح شما بارها به اصلاحات برخورد کند.
طرح های توجیهی مرتبط با علوفه هیدروپونیک
سفارش طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک
وب سایت پرشین پلن با درنظرگرفتن جدیدترین متدها به نگارش با اعتبارترین طرح توجیهی علوفه هیدروپونیک میپردازد. کارشناسان و مهندسانی که در این مجموعه نگارش طرح امکان سنجی را بر عهده دارند، به تمام جوانب حقوقی، مالی و فنی مسلط هستند. به همین دلیل است که طرح توجیهی مربوطه به راحتی مورد تایید جهاد کشاورزی قرار میگیرد. اکنون در صورت تمایل جهت سفارش طرح توجیهی از طریق شمارههای موجود در وب سایت با کارشناس ارشد وبسایت ارتباط برقرار کنید.