طرح توجیهی گلخانه توت فرنگی اولین و مهمترین موردی است که برای اخذ مجوز نیاز دارید. پرشین پلن جامعترین و معتبرترین طرح توجیهی را برای ارائه به سازمانهای دولتی تدوین مینماید. این طرح شامل تمامی اطلاعات مالی مربوط به احداث و بهره برداری از گلخانه توت فرنگی است. سرمایهگذاران میتوانند به وسیله طرح توجیهی مجوزهای لازم را برای راه اندازی این کسب و کار دریافت کنند. همچنین با به کاربردن اطلاعات مفید این طرح در برنامهریزیها و تصمیمگیریهای استراتژیک به نتایج مطلوبی خواهند رسید. جهت کسب اطلاع بیشتر درباره احداث گلخانه توت فرنگی و نحوه سفارش طرح توجیهی ادامه مطلب را مطالعه کنید.
معرفی محصول
ساخت گلخانه هیدروپونیک توت فرنگی در تمامی مناطق کشور قابل اجرا است. توت فرنگی میوهای پرطرفدار و سرشار از ویتامین، آنتی اکسیدان، فیبر و برخی مواد مغذی دیگر میباشد. گلدهی و میوهدهی توت فرنگی تحت تاثیر شرایط محیط انجام میگیرد. بنابراین با احداث گلخانه میتوان میزان بهرهوری از بوتههای توت فرنگی را در مدت زمان کوتاهی افزایش داد. به طوری که سرمایهگذاران با احداث گلخانه هیدروپونیک و تولید محصول بیشتر میتوانند تا حدودی به تقاضای بازار پاسخ دهند. برخی مزایای احداث گلخانه توت فرنگی عبارت است از:
- افزایش بازدهی تولید محصول
- کاشت و نگهداری آسانتر
- عرضه محصولات باکیفیت
- بهینه سازی مصرف آب، کود و خاک حاصلخیز
- امکان تمدید فصل رشد
- فروش خارج از فصل توت فرنگی
- کسب درآمد بیشتر از هر هکتار زمین
ضرورت اجرای پروژه
با اجرای پروژه احداث گلخانه توت فرنگی تولید میوه در تمام فصول سال امکانپذیر میشود. تغییر دما و رطوبت محیط، القای گلدهی و کاهش زمان تولید میوه از جمله فعالیتهایی هستند که فقط از طریق کشت گیاه در گلخانه انجام میشوند. شکوفه دادن مداوم بوته و تولید میوه در فصل زمستان مهمترین موضوعات در کشت توت فرنگی در گلخانهها به ویژه گلخانه هیدروپونیک هستند. به همین دلیل سرمایهگذاران با پیاده سازی طرح احداث گلخانه میتوانند در تمام فصول سال به تقاضای بازار پاسخ دهند. اگرچه احداث گلخانه زمانبر است اما با این شیوه کشت و ایجاد چندین دوره تولید میوه در سال میتوان عملکرد تولید محصول و کیفیت توت فرنگیها را افزایش داد. در نهایت این شیوه کشت از نظر اقتصادی و زیست محیطی نتایج مطلوبی به همراه خواهد داشت.
هدف از نگارش طرح توجیهی گلخانه توت فرنگی
در طرح توجیهی گلخانه توت فرنگی شاخصهای مالی مهم بر اساس آخرین آمارهای اقتصادی کشور محاسبه میشوند. برخی از این برآوردهای مالی شامل مواردی مانند هزینه تامین انرژی و سوخت مصرفی، هزینههای تاسیسات و تجهیزات، حقوق و دستمزد نیروی انسانی، سرمایه در گردش، درآمد تولید سالیانه، جمع سرمایهگذاری کل، سود و زیان ویژه و نرخ بازدهی سرمایه میباشند.
محاسبات مرتبط با ریسک اقتصادی از جمله پارامترهای مهمی است که در طرح توجیهی ارائه میشود. همچنین بر اساس این محاسبات سودآوری کسب و کار برآورد میگردد. در پیش بینیهای این طرح، ریسک افزایش قیمتها با توجه به تغییر تورم اقتصادی در نظر گرفته میشود. بنابراین سرمایه گذاران با مطالعه طرح میتوانند بهرهوری و بازدهی مالی گلخانه توت فرنگی را افزایش دهند.
توجیه اقتصادی احداث گلخانه هیدروپونیک
در طرح توجیهی گلخانه توت فرنگی تمام جوانب اقتصادی این کسب و کار پیش بینی میشود. کشاورزان با احداث گلخانه و تولید توت فرنگی درآمد بیشتری خواهند داشت. یکی از مهمترین دلایل راه اندازی گلخانه بازدهی بالای تولید محصول در هر هکتار است. این شیوه کاشت و بهره برداری از گیاهان موجب افزایش کیفیت محصولات شده و تاثیرات مطلوبی بر عرضه توت فرنگی در بازارهای فصلی دارد. با توجه به افزایش جمعیت جهانی امنیت غذایی و تامین محصولات باکیفیت مهمترین مسائلی هستند که تمامی جوامع را تحت تاثیر قرار میدهند. از طریق احداث گلخانه و کشت هیدروپونیک میتوان با بالا بردن تولید محصول و بهرهوری از منابع طبیعی، تا حدودی پاسخگوی تقاضای فعلی بازار بود.
معرفی تجهیزات و ماشین آلات
یکی از مزیتهای کشت توت فرنگی در گلخانه، امکان کنترل نور و رطوبت محیط است. با تجهیزات خاص گلخانه میتوان نور مصنوعی ایجاد کرد تا حتی در فصول سرد نیز تولید میوه امکانپذیر باشد. برخی تجهیزات و ماشین آلات برای احداث گلخانه توت فرنگی عبارتند از:
- پلاستیک و شیشه گلخانه
- اسکلت فلزی
- پرلیک
- بذر توت فرنگی
- سطلهای نگهداری از توت فرنگی
- تجهیزات آبیاری
- کود
- انواع سم کشاورزی
- بخاری صنعتی
- سیستم نوردهی
اهمیت صادرات توت فرنگی
افرادی که قصد سرمایهگذاری برای احداث گلخانه هیدروپونیک را دارند حتما باید پرورش توت فرنگی را در اولویت قرار دهند. در حال حاضر هیچ مانعی برای صادرات توت فرنگی به اروپا و کشورهای دیگر وجود ندارد. با تولید توت فرنگی با کیفیت میتوان این محصول را در بازارهای ایران و حتی بینالمللی به فروش رساند. کشاورزان با احداث گلخانه توت فرنگی، فقط بعد از چند ماه به سود و درآمد مناسبی میرسند. به منظور صادرات این محصول رعایت مواردی مانند بستهبندی محصول نهایی، کیفیت تولید و تداوم آن بسیار مهم هستند. همچنین توسعه فرایندهای بازاریابی نیز میتواند شرایط مطلوبتری را برای صادرات توت فرنگی ایجاد کند.
روش تولید محصول
بعد از آن که تجهیزات لازم برای راه اندازی گلخانه فراهم شد، نوبت به مرحله کشت و تولید محصول میرسد. بوتههای توت فرنگی غیر گلخانهای در پاییز کشت میشوند و در تابستان سال بعد قابل برداشت هستند. با این حال در گلخانه و با استفاده از تکنیکهای تغییر دما میتوان فقط 70 روز بعد از کشت بوتهها، عملیات برداشت را انجام داد. معمولا هر پنج بوته توت فرنگی حدود 2 کیلوگرم محصول میدهد. به طور سالانه یک گلخانه 5 هزار متری حدود 48 تا 52 تن میوه تولید خواهد کرد. ارقام توت فرنگی شرایط گلدهی متفاوتی دارند. ارقام توت فرنگی بهاره و روز کوتاه، برای تولید خارج فصل مناسب هستند. همچنین توت فرنگیهای روز خنثی، دو بار درسال میوه میدهند. برای تولید این محصول باید از خاک شنی با زهکشی مناسب استفاده شود. با یک بار کاشت بوته توت فرنگی تا 9 سال میتوان میوه برداشت کرد.
نکاتی برای افزایش بازدهی و درآمد
گلخانه هیدروپونیک یکی از شیوههای موثر برای تولید توت فرنگی است. در این روش بدون به کار بردن سم و خاک میتوان میوههای مانند توت فرنگی پرورش داد. آنچه مسلم است، بازدهی تولید در این روش افزایش مییابد. همچنین در تمام فصول سال میتوان میوه توت فرنگی را به بازار عرضه نمود. کشاورزان با به کارگیری تکنیکهای نگهداری از گیاه در گلخانه میتوانند در طول یکسال چندین بار توت فرنگی برداشت کنند.
در نتیجه سودآوری کشت و پرورش توت فرنگی بسیار بیشتر میشود. بستهبندی صحیح محصول علاوه بر این که بر حمل و نقل آسان و فروش بیشتر تاثیر گذار است، ارزش افزوده ایجاد میکند. به این ترتیب با عرضه محصولات باکیفیت و بستهبندی شده، میزان بازدهی گلخانه به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
درآمد تولید توت فرنگی
در طرح توجیهی گلخانه توت فرنگی تمامی درآمدها و هزینههای آتی این کسب و کار برآورد میشوند. برداشت محصول در گلخانه فقط بعد از گذشت سه ماه از زمان کاشت انجام خواهد شد. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که فقط بعد از چند ماه از احداث گلخانه، بهره برداری و کسب درآمد آن آغاز میگردد.
پرورش توت فرنگی یکی از مشاغل بسیار سودآور است و مدت زمان بازگشت سرمایه در این کسب و کار معمولا 2 تا 3 سال میباشد. تولیدکنندگان همواره با تقاضای رو به افزایش توت فرنگی مواجه هستند و تولید بیشتر این محصول میتواند درآمد زیادی داشته باشد. عواملی مانند بازدهی مناسب تولید، کوتاه بودن مدت زمان برداشت و تقاضای فوق العاده برای این محصول نمایانگر سودآوری و درآمد زیاد این کسب و کار هستند. بنابراین راه اندازی گلخانه توت فرنگی یک ایده تجاری موفقیت آمیز و پردرآمدی خواهد بود.
طرح توجیهی گلخانه توت فرنگی برای دریافت مجوز
برای دریافت مجوز، سرمایهگذاران باید طرح توجیهی گلخانه توت فرنگی را به سازمانهای دولتی مانند جهاد کشاورزی ارائه دهند. در این طرح نتایج مالی فعالیتهای کسب و کار پیشبینی و محاسبه میشود. همچنین آینده تجاری احداث گلخانه بر اساس شرایط اقتصادی و شاخصهای مالی برآورد خواهد شد. در طرح توجیهی مطالعات اقتصادی کسب و کار مربوط به میزان هزینههای ثابت و جاری، سودآوری، کل درآمد حاصل از فروش، مدت زمان بهره برداری و… انجام میشود.
همچنین در این طرح جریان نقدی خالص همراه با جریان نقدی تجمعی بر اساس ارزش فعلی کسب و کار مشخص میگردد. اگر طرح توجیهی توسط کارشناسان و اساتید نگارش شده باشد، اطلاعات و محاسبات آن اعتبار بیشتری خواهد داشت. در نتیجه سازمانهای دولتی برای بررسی درخواست مجوز با طرح توجیهی ارائه شده موافقت میکنند.
طرح های توجیهی مرتبط با احداث گلخانه
سفارش طرح توجیهی گلخانه توت فرنگی
سرمایهگذاران با تهیه طرح توجیهی گلخانه توت فرنگی علاوه بر اخذ مجوز میتوانند برای چالشهای مالی پیش روی کسب و کار راه حلهای مناسبی بیابند. به عبارتی نسبتهای مالی این طرح مطابق با آمارهای اقتصادی به روز نگارش میشود و افراد میتوانند به پاسخ تمامی سوالات خود درباره آینده تجاری کسب و کار برسند.
با داشتن طرح توجیهی سرمایهگذاران میتوانند جهت راه اندازی گلخانه توت فرنگی اقدام کنند. این طرح نقش مثبتی در تسهیل فرایندهای اخذ مجوز خواهد داشت. کارشناسان ارشد وب سایت پرشین پلن نگارش طرح توجیهی را در حوزههای مختلف کشاورزی به صورت کاملا تخصصی انجام میدهند. همچنین این طرح توجیهی مورد تایید کانون مشاوران اعتباری و سرمایهگذاری بانکی کشور میباشد. هم اکنون درصورت تمایل میتوانید برای سفارش طرح توجیهی گلخانه توت فرنگی با شمارههای وب سایت تماس بگیرید.