طرح توجیهی گلخانه میوه های استوایی ☀️(word+pdf) سال 1403

طرح توجیهی گلخانه میوه های استوایی_پرشین پلن

فهرست مطالب

طرح توجیهی گلخانه میوه های استوایی اطلاعاتی در مورد توجیه پذیری پروژه و امکان سنجی آن می‌باشد. این طرح  توسط کارشناسان متخصص پرشین پلن برای کارآفرین یا  سرمایه گذار نگارش می‌شود. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که سرمایه‌گذاران بایستی برای اخذ مجوز نمایند، سفارش طرح توجیهی گلخانه میوه‌های استوایی می‌باشد.

در طرح توجیهی گلخانه میوه های استوایی، پروژه از لحاظ مالی، اقتصادی و فنی مورد بررسی قرار می‌گیرد. علاوه بر این موارد ذکر شده در طرح توجیهی سود درآمد، میزان سرمایه‌ی مورد نیاز، نرخ بازگشت سرمایه و دیگر موارد اقتصادی به صورت صفر تا صد مطابق با نرخ روز بررسی شده و نگارش می‌شود. اگر تمایل دارید در این زمینه اطلاعات خود را افزایش دهید، از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای مطالب با وب سایت پرشین پلن همراه ما باشید.

معرفی میوه های استوایی

میوه‌های استوایی شامل موز، نارگیل، انبه، دراگون فروت، سالاک، پشن فروت و … می‌باشند که در آب و هوای ایران قابل پرورش نمی‌باشند. ولی می‌توان با احداث گلخانه، این میوه‌ها را به بهترین شکل ممکن پرورش داده و به درآمد بسیار بالایی رسید. راه اندازی گلخانه میوه‌های استوایی، کشور را از واردات این میوه‌ها بی نیاز کرده و موجب رونق اقتصادی کشور خواهد شد. میوه‌های استوایی گزینه‌ی مناسبی برای کشت در گلخانه می‌باشد و از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار می‌باشند.

اهمیت راه اندازی گلخانه میوه های استوایی

میوه‌های استوایی به دلیل این که برای رشد نیاز به گرمای زیادی دارند، به دلیل شرایط آب و هوایی امکان کشت آن وجود ندارد. همین امر اهمیت راه اندازی گلخانه‌های میوه‌های استوایی را دو چندان کرده است. البته کسب اطلاعات و دانش کافی در مورد نحوه‌ی رشد این گیاهان هم از این قاعده مستثنی نبوده و در پیشرفت کسب و کار بسیار مهم می‌باشد. با توجه به نیاز روز افزون جهانیان به تامین غذا درخواست بازار به این میوه‌ها برای ایجاد تنوع غذایی موجب شده است که راه اندازی گلخانه میوه‌های استوایی سودآور باشد.

مزایای راه اندازی گلخانه میوه‌های استوایی

کاشت و پرورش میوه های استوایی در گلخانه دارای مزیت‌های متعدد و بی شماری می‌باشد. از جمله مزیت‌های کاشت میوه‌های استوایی در گلخانه می‌توان به بازدهی بالاتر، هزینه‌های نگهداری کم تر و محصولات بیشتر در طول سال اشاره کرد. ریشه‌ی درختان میوه‌های استوایی بسیار عمیق هستند، به همین خاطر در مقایسه با سایر گیاهان نیاز کمتری برای کندن خاک دارند. درختان میوه‌های استوایی سایه‌ی بسیار خوبی را برای گیاهان در گلخانه ایجاد می‌کنند. همین امر موجب می‌شود تا گونه‌های دیگری از گیاهان که حساس به گرما و یا سرما هستند، در این فضا رشد نمایند. مزیت دیگری که راه اندازی گلخانه میوه‌های استوایی به همراه دارد، سودآوری بالای آن است. چون میوه‌های استوایی از نظر قیمت در تمامی کشورها ارزش بالایی دارند.

  طرح توجیهی احداث گلخانه پاپایا ☀️(word+pdf) سال 1403

پتانسیل بازار برای تولید میوه‌های استوایی

میوه‌های استوایی دارای مشتریان پروپا قرصی هستند. پرمصرف بودن این میوه‌ها موجب شده است تا از نظر تجاری مورد توجه قرار بگیرد. کشت میوه‌های استوایی در گلخانه‌ها موجب شده است که فضای رقابتی در بازار میوه‌های استوایی ایجاد شود. همین طور کشور را از واردات این میوه‌ها بی نیاز کرده است و سهم کوچکی در سازندگی و رونق اقتصاد به ارمغان آورده است. با توجه به مطالب ذکر شده پرورش میوه‌های استوایی در گلخانه یکی از کسب و کارهای جذاب و پرسود می‌باشد. چون با استفاده از تجهیزات گلخانه‌ای و بدون در نظر گرفتن شرایط آب و هوایی منطقه می‌توان در هر چهار فصل، میوه‌ی مورد نظر را تولید کرد.

 این میوه‌ها در کشور ایران بازار خوبی دارند، با این که میوه‌های استوایی وارداتی هستند و از هزینه‌ی ترخیص و نگهداری بالایی برخوردار می‌باشند و با قیمت زیادی به فروش می‌رسند، باز مردمان ما مشتاق به خرید و مصرف آن هستند. با پرورش این میوه‌ها در گلخانه می‌توان آن‌ها را با قیمت مناسب تر روانه‌ی بازار کرده و به نوعی بازار را به دست گرفت.

پتانسیل بازار برای تولید میوه‌های استوایی_پرشین پلن

هدف از نگارش طرح توجیهی گلخانه میوه های استوایی

یکی از اصلی‌ترین اهداف نگارش طرح توجیهی گلخانه میوه‌های استوایی در دریافت مجوز تاسیس و پروانه‌ی بهره برداری از سازمان صنایع  و معادن می‌باشد. از دیگر اهداف نگارش طرح توجیهی گلخانه میوه‌های استوایی در دریافت تسهیلات و وام های کم بهره از بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری می‌باشد. بانک‌ها بعد از بررسی طرح توجیهی گلخانه میوه‌های استوایی، در صورت توجیه پذیر بودن طرح اقدام به ارائه‌ی تسهیلات مورد نظر به متقاضی می‌نماید.

معرفی تجهیزات مورد نیاز برای گلخانه میوه‌های استوایی

  • سینی‌های مناسب برای کاشت بذر
  • زهکشی مناسب آب
  • تجهیزات گرمایشی برای ایجاد دمای رشد لازم
  • تجهیزات جریان هوای مورد نیاز برای مرطوب نگه داشتن هوا بدون رشد کپک
  • سیستم مستر برای ایجاد محیط مصنوعی جنگل بارانی
  • تجهیزات مورد نیاز برای آبیاری مداوم
  • استفاده از تجهیزات نورپردازی مختلف

بررسی هدف جایگزینی وارداتی محصول

با راه اندازی گلخانه تولید میوه‌های استوایی، سرمایه گذاران توانسته‌اند شرایط لازم را برای تولید محصولات گرمسیری در داخل کشور فراهم نمایند. برخی از میوه‌های استوایی برای مدت طولانی هدف صادرات و واردات بودند، به تدریج با توجه به افزایش حجم تولید و سهولت در حمل و نقل بین المللی میوه‌های استوایی، قیمت تمام شده‌ی آن‌ها در بازارهای ملی و جهانی نسبت به محصولات جایگزین کاهش نسبی پیدا کرده است. همین امر موجب شده است که میوه‌های استوایی از لحاظ اقتصادی و قابلیت عرضه به کشورهای توسعه یافته در دسترس باشند. با وجود این که بعضی از میوه‌های استوایی در حجم کمتری از دیگر کشورها، در ایران تولید می‌شود، ولی توانسته است که نیازهای مردم کشور را تا حدودی تامین نماید.

  طرح توجیهی گلخانه توت فرنگی/هیدروپونیک ☀️(word+pdf) سال 1403

روش تولید محصول و نکات مهم در تولید

روش تولید و نحوه‌ی رشد هر کدام از میوه‌های استوایی متفاوت می باشد. اطلاع از نحوه‌ی رشد این میوه‌ها و کسب اطلاعات کافی در این حوزه موجب موفقیت و پرورش میوه‌های با کیفیت و مرغوب می‌شود. نکات مهم در تولید هر کدام از میوه‌های استوایی به شرح زیر می‌باشد:

  • موز: دمای مورد نیاز برای پرورش این میوه باید 28 تا 32 درجه و رطوبت آن 60 درصد باشد. برای آبیاری این میوه باید از آبیاری قطره‌ای استفاده شود.
  • آناناس: دمای مورد نیاز برای رشد و پرورش این میوه کمتر از 32 درجه می باشد. برای آبیاری این میوه هم باید از آبیاری قطره‌ای استفاده کرد. این میوه نباید به صورت مستقیم در معرض نور خورشید قرار بگیرد.
  • انبه: دمای مورد نیاز برای رشد این میوه باید بین 25 تا 30 درجه باشد.
  • پشن فروت: دمای مورد نیاز برای رشد این میوه بین 25 تا 30 درجه می باشد. رطوبت مورد نیاز برای پرورش آن هم بالای 65 درصد می باشد.

نکاتی برای افزایش بازدهی و درآمد

سرمایه گذاران برای راه اندازی گلخانه میوه‌های استوایی باید استراتژی‌های اصولی و درست انتخاب نمایند. سرمایه گذاران در صورت داشتن استراتژی‌های اصولی می‌توانند محصولات با کیفیت‌تری تولید نمایند. همان گونه که می‌دانید، تولید و پرورش میوه‌های با کیفیت و مرغوب ارتباط مستقیمی با افزایش میزان درآمد دارد. در همین راستا مهم‌ترین نکته‌ای که برای افزایش بازدهی و درآمد حاصل از تولید میوه‌های استوایی وجود دارد، پرورش میوه‌های با کیفیت و مرغوب می‌باشد.

نکاتی برای افزایش بازدهی و درآمد_پرشین پلن

هزینه راه اندازی گلخانه میوه‌های استوایی

راه اندازی گلخانه میوه‌های استوایی، علاوه بر سرمایه‌ی ثابت؛ مستلزم صرف هزینه‌های متعدد و مختلف دیگری هم می‌باشد. این هزینه‌ها شامل هزینه‌های زمین برای احداث گلخانه، هزینه‌های بهره برداری و ساخت بنای گلخانه، خرید تجهیزات مورد نیاز، هزینه‌های مصرف انرژی و … می‌باشد. هزینه‌ی زمین احداث گلخانه با توجه به شهر و منطقه‌ی مورد نیاز متغیر می‌باشد. محاسبه‌ی میزان دقیق سرمایه‌ی مورد نیاز برای راه اندازی گلخانه‌ی میوه‌های استوایی با توجه به میزان تسهیلات دریافتی و میزان آورده متقاضی و ظرفیت طرح صورت می‌پذیرد.

دریافت مجوز با طرح توجیهی گلخانه میوه های استوایی

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین اقداماتی که سرمایه گذاران باید قبل از احداث گلخانه میوه‌های استوایی انجام دهند، پروسه‌ی دریافت مجوز می‌باشد. اخذ مجوز از ارگان‌های مربوطه تنها در صورت ارائه‌ی طرح توجیهی گلخانه میوه های استوایی صورت می‌پذیرد. سازمان‌ها و ارگان‌های مربوطه با بررسی طرح توجیهی گلخانه میوه های استوایی، به میزان اثبات توجیه پذیری پروژه جهت صدور مجوز پی می‌برند.

طرح های توجیهی مرتبط با تولیدات گلخانه ای

سفارش طرح توجیهی گلخانه میوه های استوایی

سرمایه گذاران می‌توانند طرح توجیهی گلخانه میوه‌های استوایی را از وب‌سایت پرشین پلن سفارش دهند. کارشناسان مربوطه و متخصصین این حوزه در وب سایت پرشین پلن، آماده‌ی قبول سفارش نگارش طرح توجیهی گلخانه میوه‌های استوایی مطابق با متدهای روز دنیا می‌باشند. اکنون درصورت تمایل برای سفارش طرح توجیهی گلخانه میوه‌های استوایی می‌توانید از طریق شماره تماس‌هایی که در همین صفحه وجود دارند، اقدام نمایید.

مهندس خلیلیان

شماره تماس جهت سفارش طرح توجیهی

ساعت کاری 8 تا 24:  ۰۳۶۱ ۰۰۶ ۰۹۱۲
مهندس مهدی خلیلیان؛ عضو ارشد کانون مشاوران اعتباری و بانکی ایران و یکی از حرفه‌ای‌ترین طرح نویسان کشور با ۲۵ سال سابقه در حوزه سرمایه‌گذاری و تجربه حضور در ۳ وزارتخانه اقتصادی کشور

اشتراک‌گذاری

5/5 - (1 امتیاز)

1 دیدگاه دربارهٔ «طرح توجیهی گلخانه میوه های استوایی ☀️(word+pdf) سال 1403»

  1. برای تولید میوه های استوایی تنها جایی که در کشور از نظر آب وهوایی و راندمان بالای میوه دهی با توجه به نوع آب وهوا در کشور در استان گیلان میتوان این به انجام این کار پرداخت با حمایت و سرمایه گذاری بخش اقتصادی دولت محترم و ایجاد اشتغال زائی در این منطقه بنده زمین در این منطقه دارم در جهت ایجاد گلخانه در صورت حمایت اقتصادی و دریافت وام

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

دسته بندی مقالات

راهنمای سفارش طرح توجیهی

دسته‌بندی طرح‌های توجیهی