طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی (جهت اخذ مجوز)

طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی_پرشین پلن

فهرست مطالب

طرح توجیهی یا طرح امکان سنجی مجموعه‌ای از مطالعات و محاسباتی است که برای یک ایده انجام می‌شود .طرح توجیهی از مهمترین اقدامات جهت اخذ مجوز است. این طرح شامل بخش های فنی، مالی و بازار کار می‌باشد که در رابطه با موضوعات پتروشیمی، کشاورزی، صنعتی و گردشگری نگارش می‌شود.

طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی که به منظور راه اندازی این کسب و کار صفر تا صد بیزینس را دربردارد، به بررسی تمام جزئیات هزینه‌ها، سود، تجهیزات لازم، شرایط و مراحل اجرا، زمان و … پرداخته است. این طرح باید جامع و شفاف نگارش شود تا سرمایه گذار به راحتی آن را تحویل ارگان‌های دولتی دهد. اکنون از شما دعوت می‌کنیم تا انتهای مقاله همراه وب سایت پرشین پلن باشید.

توجیه اقتصادی بسته بندی گیاهان دارویی

از مهمترین مسائلی که در طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی به آن پرداخته می‌شود توجیه پذیر بودن آن است. طبق بررسی‌ها بسته بندی گیاهان دارویی از نظر اقتصادی با توجیه پذیری بالایی مواجه می‌شود. چرا که ایران یکی از بزرگترین تولید کنندگان گیاهان دارویی می‌باشد که علاوه بر تامین داخلی قادر است نیاز سایر کشورها را نیز تامین نماید. از طرفی به دلیل حساسیت بالا در محصول حتماً باید به صورت بسته بندی شده به فروش برسد. زیرا علاوه بر تمامی مزایایی که دارد حمل و نقل را آسان‌تر می کند.

اهمیت بسته بندی گیاهان دارویی

گیاهان دارویی، نقش بسزایی را نیز در زندگی روزانه ما انسان‌ها دارند. این گیاهان نه تنها برای تهیه داروهای طبیعی و اثربخش مورد استفاده قرار می گیرند؛ بلکه به صنعت غذایی، بهداشتی، آرایشی و عطرسازی نیز راه یافته اند. البته پای این گیاهان به خانه‌ها نیز باز شده و برخی از افراد از این گیاهان برای تهیه انواع دمنوش و داروهای خانگی بهره می برند. با این اوصاف می توان پی به اهمیت بالای این گیاهان برد. طبیعتا با وجود این اهمیت، بسته بندی گیاهان دارویی نیز تبدیل به یک شغل به صرفه و البته پرسود خواهد شد. حرفه ای که هنوز جا برای توسعه دارد. در ادامه تنها به برخی از مزایای آن اشاره می کنیم: 1.سالم ماندن محصول 2.بهداشتی تر بودن 3.جلوگیری از آسیب‌های فیزیکی و شیمیایی 4.مانع ورود هرگونه آلودگی 5.افزایش مشتری 6.کمک به صادرات محصول 7.حفظ کیفیت و تازگی گیاه 8.حمل و نقل آسان‌تر 9.افزایش طول عمر محصول

انواع گیاهان دارویی برای بسته بندی کدامند؟

گیاهان دارویی دارای تنوع بالایی بوده و هر یک از آنها مشخصات و خواص منحصر به فردی دارند. اگر حضور این گیاهان نبود، بسیاری از بیماری‌ها نیز درمان نشده و همچنان مردم مجبور بودند به سراغ روش های درمانی هزینه بردار برای درمان بروند. چه بسا که امکان تولید خیلی از فرآورده‌ها و محصولات هم فراهم نمی‌شد.

اما حالا با بسته بندی این گیاهان و عرضه آنها به بازار مصرف می توان همه نیازها را به خوبی مرتفع ساخت. اما آنچه که در ادامه می خواهیم بدانیم؛ این است که انواع گیاهان دارویی کدامند؟ در اینجا برخی از آنها را نام خواهیم برد:

  • جینسینگ
  • سنبل الطیب
  • آویشن
  • زنجبیل
  • مریم گلی
  • گل گاوزبان
  • اسطوخودوس
  • بادرنجبویه

اهمیت طرح توجیهی برای شروع کسب و کار

در کل دنیا از مهمترین و اصلی‌ترین اقداماتی که برای شروع یک کسب و کار باید انجام شود تهیه طرح توجیهی مناسب است. با داشتن طرح توجیهی می‌توانید به راحتی استراتژی‌ها و ایده‌های کسب و کار خود را تعیین و بر روی آن‌ها تمرکز کنید. علاوه بر تمرکز بر موضوعات مالی بر موضوعات دیگری چون تکنولوژی، مدیریتی، برنامه ریزی منابع انسانی و ایجاد ارزش برای مشتریان می‌توانید متمرکز شوید.

با داشتن طرح توجیهی می‌توانید به شناسایی گلوگاه‌های بالقوه و تله‌های موجود بر سر راه‌تان بپردازید. چرا که این طرح نقشه دقیقی از مسیر می‌باشد و همانند یک فیلتر ایده های نامناسب را حذف می کند تا سرمایه و زمان صرف آن‌ها نشود.

فرآیند فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی

فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی به سه شیوه سنتی، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم بندی می‌شوند. در روش سنتی ابتدا گیاه را پاک سپس خشک و در آخر بسته بندی می‌کنند. در این روش ممکن است گیاهان به همراه خاک و دیگر آلودگی‌ها بسته بندی شوند. در روش نیمه صنعتی نیز ابتدا گیاهان شسته و سپس خشک و در آخر نیز بسته بندی می‌شوند. در این روش مقدار قابل توجهی گل‌ ولای از بین می‌رود اما سایر آلودگی‌ها باقی می مانند.

در روش آخر که روش صنعتی می باشد، ابتدا گیاهان خاک گیری می شوند و سپس به طور کامل قسمت های زائد را از آن جدا می‌کنند. بعد از جدا شدن از اضافات آن را ضدعفونی و می‌شویند. در مرحله بعد گیاه را خشک می‌کنند و در دسته بندی دانه‌ای و یا پودری قرار می‌دهند. در آخر آنها را به روش کاملا اتوماتیک بسته بندی می‌کنند. روش صنعتی از نظر بهداشت و سلامت مورد تایید وزارت بهداشت قرار می‌گیرد.

فرآیند فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی_پرشین پلن

معرفی تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز در طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی

از بخش‌های مهم دیگری که در طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی مورد بررسی قرار می گیرد، معرفی ماشین آلات و مواد اولیه مورد نیاز می‌باشد. نوع و تعداد تجهیزات جهت بسته بندی گیاهان دارویی در طرح توجیهی مربوط گفته می‌شود. برخی از ماشین آلاتی که برای این کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرند شامل موارد زیر می‌باشند.

  • خشک کن کابینتی
  • دستگاه خاک گیر
  • خشک کن با ظرفیت های مختلف
  • وان استیل
  • دستگاه بلانچر شستشو
  • آبگیر سانتریفیوژ
  • دستگاه بسته بندی
  • دستگاه تاریخ زن و…

هدف از بسته بندی گیاهان دارویی

ایران از اصلی‌ترین زادگاه‌های گیاهان دارویی در جهان می باشد. به طوری که این گیاهان از منابع اقتصاد پسند و با ارزش کشور به حساب می‌آیند. در صورتی که این منابع را به درستی پرورش دهند و به بهترین کیفیت آن را بسته بندی کنند، می‌توانند آن را به سایر کشورها صادر نمایند. جدا از صادرات گیاهان دارویی در ایران نیز مصرف بسیار بالایی دارند .خریداران ابتدا به بسته بندی با کیفیت و چشمگیر آن توجه می‌کنند. در صورتی که محصول داخل بسته بندی نیز کیفیت کافی را داشته باشد، از مشتری‌های دائمی آن می شوند. بنابراین سرمایه‌گذاران در این حوزه می توانند به راحتی کسب درآمد کنند.

سود و درآمد حاصل از بسته بندی گیاهان دارویی

در طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی سود و درآمد حاصل از کسب و کار به طور کامل بررسی می‌شود. گیاهان دارویی با توجه به ارزش و کاربردی که دارند در کل دنیا مورد مصرف در صنایع مختلف قرار می‌گیرند. سرمایه ‌گذاران نیز می توانند علاوه بر فروش داخلی، گیاهان بسته بندی شده را صادر کنند. راه اندازی این کسب و کار از سود بالایی برخوردار می‌شود. هرچه کیفیت محصول و خلاقیت بسته‌بندی آن بیشتر باشد درآمد حاصل از آن نیز افزایش پیدا می کند. طبق محاسبات نرخ بازدهی آن حدود 30.60 تخمین زده شده است.

صادرات گیاهان دارویی بسته بندی شده به سایر کشورها

در طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی صادرات محصول به سایر کشورها نیز مورد بررسی قرار می گیرد. از آن جایی که آب و هوای موجود در ایران بسیار مساعد است و جایگاه جغرافیایی خوبی دارد، می تواند گیاهان زیادی را پرورش دهد. در واقع از اصلی‌ترین قطب‌های پرورش گیاهان دارویی به حساب می آید. از این رو از مهمترین کشورهای صادر کننده گیاهان دارویی است.

سود حاصل از گیاهان دارویی بستگی به عوامل مختلفی دارد. طبق پیش بینی‌های اخیر در سال‌های آتی صادرات گیاهان دارویی افزایش 3 الی 5 درصدی را پیش رو خواهد داشت. ایران گیاهان دارویی بسته بندی شده را به کشورهایی چون روسیه، عمان، ترکیه، چین، ژاپن، آلمان، امارات و عراق صادر می‌کند. لازم به ذکر است که هر چه محصول و بسته بندی آن با کیفیت ‌تر باشد، کشورهای دیگر خواهان آن خواهند بود.

صادرات گیاهان دارویی بسته بندی شده به سایر کشورها_پرشین پلن

راه های افزایش درآمد

در طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی راه و روش‌هایی که موجب افزایش درآمد می شود به طور کامل گفته شده است.به طور کلی مواد اولیه با کیفیت شرط اصلی افزایش درآمد است. انواع گیاهان دارویی، مواد شوینده و ضدعفونی کننده، تمامی لوازم بسته بندی، نایلون، کارتون، لیبل و … از مواد اولیه این کسب و کار هستند. اما علاوه بر این سرمایه گذاران باید انواع گیاهان دارویی را با خواص و کاربردشان بشناسند. از آنجایی که گیاهان دارویی انواع گوناگونی نظیر زعفران، گل گاوزبان، آویشن، گیاه گربه، گیاه قاصدک، گیاه جعفری، اسطوخودوس، رزماری، بومادران، مریم گلی و … دارند، بهتر است در ابتدای کار بر روی بسته بندی چند نوع از آن‌ها متمرکز شوند. به همین دلیل سرمایه گذاران با شناسایی آن‌ها می‌توانند بر روی پرکاربردترین و پرمصرف‌ترین گیاهان جهت بسته بندی و فروش تمرکز کنند.

طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی جهت اخذ مجوز

از اقدامات بسیار مهم که لازمه شروع هر کسب و کار است، دریافت مجوز می‏ باشد. طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی مهمترین ابزاری است که سرمایه گذار با استفاده از آن می‏تواند مجوزهای مورد نیاز را اخذ نماید. چرا که تنها با ارائه طرح توجیهی مربوطه، سازمان‎های دولتی قادر به صدور مجوزها هستند. در طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی تمام اطلاعات مالی، اقتصادی و چگونگی آغاز کسب و کار به طور کامل توسط کارشناسان محاسبه می‎گردد. در صورتی که طرح مربوطه توسط کارشناسان و مهندسان متخصص و حاذق تالیف شود، بر اعتبار آن افزوده می‏شود. از این رو ارائه طرح توجیهی معتبر و دقیق به سازمان‎ های دولتی ذیربط، سبب می گردد تا آن‎ها با ایده تجاری شما به راحتی موافقت کنند و انجام فرآیند صدور مجوز سریع‎تر صورت گیرد.

طرح های توجیهی مرتبط در حوزه بسته بندی

سفارش طرح توجیهی اختصاصی بسته بندی عسل

وب سایت پرشین پلن طبق متدهای روز معتبرترین طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی را نگارش می کند. نگارش این طرح توسط متخصصان با تجربه انجام می‌شود که به تمامی جوانب فنی، حقوقی و مالی کسب و کار تسلط دارند. از این رو ارگان‌های دولتی ذیربط به راحتی طرح توجیهی را تایید می کنند. اکنون در صورت تمایل می توانید جهت سفارش طرح توجیهی بسته بندی گیاهان دارویی از طریق شماره تماس های موجود با کارشناس مربوطه تماس حاصل فرمایید.

مهندس خلیلیان

شماره تماس جهت سفارش طرح توجیهی

ساعت کاری 8 تا 24: 09120060361

عضو ارشد کانون مشاوران اعتباری و بانکی ایران و یکی از حرفه‌ای‌ترین طرح نویسان کشور با ۲۵ سال سابقه در حوزه سرمایه‌گذاری و تجربه حضور در ۳ وزارتخانه اقتصادی کشور

اشتراک‌گذاری مقاله

فیسبوک
تویتر
واتساپ
تلگرام
5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 10 =

محبوب‌ترین ایده‌های سرمایه گذاری در سال 1401

دسته‌بندی طرح‌های توجیهی

باز کردن چت
1
سلام👋
برای سفارش طرح توجیهی با شماره: ۰۹۱۲۰۰۶۰۳۶۱ تماس بگیرید و برای پیگیری محصولات دانلودی روی دکمه چت کلیک کنید