طرح توجیهی احداث باغ بادام☀️(doc+pdf) سال 1403

طرح توجیهی احداث باغ بادام_پرشین پلن

فهرست مطالب

طرح توجیهی احداث باغ بادام، مانند طرح کاشت درخت گردو برای کشاورز یک سرمایه‌گذاری طولانی مدت بوده و علاوه بر اخذ مجوز، کاربرد‌های دیگری نیز دارد. در واقع طرح توجیهی باغ بادام نشان می‌دهد که سودآوری کاشت درخت بادام چند‌برابر میزان سرمایه اولیه‌ی هزینه شده در ابتدای کار است. متخصصین مجموعه پرشین پلن می‌توانند طرح توجیهی باغ بادام را با اطلاعات خاص شما تنظیم و برآورد نمایند. هم اکنون جهت اطلاعات بیشتر درمورد احداث باغ بادام و سفارش طرح توجیهی، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

تاریخچه و خصوصیات باغ بادام

قدمت درخت بادام به حدود 4000 سال قبل از میلاد مسیح باز‌می‌گردد. زادگاه درخت بادام در آسیای مرکزی و جنوب‌غربی است. این درخت، در دهه‌ی 1840 به کالیفرنیا منتقل شد. نام علمی مغز بادام، Prunus dolcis است و کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی دارد. جزئیات بیشتر را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

درخت بادام که در گیاه‌شناسی به آن بادام شیرین گفته می‌شود، برگ‌هایی باریک، متراکم و ارتفاعی بین 1.5 تا 7 متر دارد. برای رشد به نور کامل و مستقیم آفتاب و خاک لومی غنی، عمیق و با زهکشی خوب نیاز دارد و لازم است تا PH خاک کمی اسیدی، خنثی و کمی قلیایی باشد.

مزایای درخت بادام

  • مقاومت درخت بادام در برابر کم‌آبی، خشکی و سرمای متوسط بسیار زیاد است.
  • قابلیت کشت در زمین‌های آهکی را دارد.
  • هزینه‌ی اولیه بسیار کمی برای خرید نهال، نگهداری دارد.
  • مقاومت بسیار خوبی در برابر آفات از خود نشان می‌دهد، به‌طوری‌که به سم‌پاشی مداوم نیازی ندارد.
  • با افزایش عمر درخت بادام، میزان باردهی آن بیشتر می‌شود.
  • نگهداری و ذخیره‌ی بادام نسبت به میوه‌های دیگر بسیار کم‌هزینه و راحت‌تر است.
  • از مهم‌ترین درختان دیمی محسوب می‌شود و در مناطق گرم‌و‌خشک و کم‌آب قابل کشت است. اما کشت آبی درخت بادام هم، به‌دلیل عدم نیاز به آب زیاد در مراحل رشد آن، سودآور خواهد بود.

توجیه‌پذیری اقتصادی طرح توجیهی احداث باغ بادام

در طرح توجیهی باغ بادام خواهید خواند که مشاغل زیادی به صورت مستقیم و غیر‌مستقیم به کاشت درخت بادام مربوط می‌شوند و اشتغال زیادی با احداث باغ بادام ایجاد می‌شود. محصول درخت بادام قابلیت نگهداری طولانی مدت 18 تا 20 ماه، در شرایط مناسب و در انبار‌های معمولی را دارد. از این رو برای نگهداری محصول تا زمان فروش بادام در بازه‌ی زمانی که قیمت آن بالاتر می‌رود، مشکلی نخواهید داشت.

با استفاده از روش‌های مکانیکی برداشت در فصل برداشت بادام، علاوه بر صرفه‌جویی در زمان و هزینه‌های برداشت، سودآوری بیشتری هم کسب خواهید نمود. در سال‌های اخیر بستر صادراتی خوبی برای بادام با پوست و یا مغز بادام به کشور‌های مقصد فراهم شده است، که کشاورز با بهره‌گیری از این فرصت می‌تواند درآمد ارزی حاصل از صادرات بادام داشت. علاوه بر این، روغن بادام در صنایع بهداشتی و آرایشی کاربرد فراوانی دارد و این محصول جانبی هم سودآوری خوبی را نصیب سرمایه‌گذار خواهد نمود. بنابراین، براساس فاکتور‌های ذکر شده در اینجا طرح توجیهی باغ بادام از توجیه اقتصادی خوبی برخوردار است.

  طرح توجیهی کاشت درخت اکالیپتوس☀️(doc+pdf) سال 1403

نکات مهم در خرید نهال‌های مورد نیاز برای احداث باغ بادام

برای رسیدن به سودآوری و باردهی خوب، در بین انواع نهال درخت بادام از لحاظ مراقبت‌های مورد نیاز در زمان کاشت، باردهی، عمر اقتصادی و متوسط وزن میوه، باید بهترین گزینه را با در نظر گرفتن شرایط و امکانات خود انتخاب کنید. البته در طرح توجیهی باغ بادام (درصورت درخواست برای مطالعات بازار) جزئیات انتخاب نهال مناسب شرح داده خواهد شد. توجه کنید که نهال‌ها را از مرکزی تهیه کنید که نهال‌های شناسنامه‌دار و با استفاده از بذر مرغوب پرورش می‌دهند. تا محصول بادام شما پوک نباشد و یا مغز تلخ نداشته باشد. نبود استرس در نهال‌های بادام در هنگام انتقال به محل احداث باغ، مشکلات رشد نهال را کمتر خواهد کرد. همچنین جوانه‌های نهال بادام در زمان کاشته شدن باید در دوره خواب باشند.

زمان کاشت مناسب برای نهال‌های بادام، اواخر پاییز یا زمستان است. زمانی‌که هنوز جوانه‌های نهال بیدار نشده‌اند و خطر سرما‌زدگی نهال‌ها رفع شده است.

آب‌و‌هوای مناسب برای کاشت درخت بادام

آب‌و‌هوای شرجی برای رشد درخت بادام مناسب است، چرا‌که درخت بادام به رطوبتی بین 20 تا 70 درصد نیاز دارد. از طرفی در حدود شش ساعت از روز باید در معرض نور خورشید قرار داشته باشد. حداقل دمای 32 درجه و حداکثر 42 درجه سانتی‌گراد بازده دمایی است که درخت بادام در آن دوام می‌آورد. این موارد باید در انتخاب اقلیم و آب‌و‌هوای مورد نظر جهت احداث باغ بادام مد‌نظر قرار بگیرد.

آبیاری درخت بادام

در روش کاشت دیم، فاصله کاشت درختان بادام بیشتر از فواصل کاشت در روش کشت آبی است. متوسط فاصله ده متر در ده متر برای کاشت درخت بادام قابل قبول است. در هر یک هکتار زمین می‌توان حدود 100 درخت بادام را کشت نمود.

در سال اول کاشت درخت بادام به دلیل تحمل بالای درخت در شرایط کم‌آبی، تنها نیاز است که در هفته یک‌بار آبیاری شود. اما در سال‌های بعد باید هر دو یا چهار هفته یک‌بار باغ بادام را آبیاری کرد. آبیاری زیاد از حد، منجر به غرق شدن ریشه‌های درخت بادام و در نتیجه از بین رفتن درختان خواهد شد. در کشت دیم، رطوبت مورد نیاز درخت بادام تا روز‌های اول خرداد ماه از آب ذخیره شده در ریشه‌ها تامین می‌شود، بعد از آن در اواسط خرداد یک‌بار آبیاری انجام می‌گیرد. تجربه کشاورزان نشان داده که آبیاری کم‌تر درختان بادام باعث زودتر رسیدن میوه درختان نسبت به باغات بادامی می‌شود که زیاد آبیاری شده‌اند.

آبیاری درخت بادام_پرشین پلن

نحوه برداشت بادام در باغ

برداشت بادام هم به صورت سبز و هم به صورت خشک صورت می‌گیرد. برداشت میوه‌های بادامی که کاغذی و پوست نازک هستند، در مرحله‌ی چغاله یا سبز رنگ شدن برای مصرف مستقیم انجام می‌شود و از نیمه‌ی دوم مرداد ماه تا اواخر مهر ماه، میوه‌های خشک بادام را برداشت می‌کنند.

طرح توجیهی احداث باغ بادام برای دریافت مجوز

دریافت مجوز از سازمان جهاد کشاورزی از اولین مراحل احداث باغ بادام است. کارآفرین برای تکمیل مدارک درخواست مجوز نیاز به تهیه طرح توجیهی باغ بادام مطابق با زمین و امکانات خود دارد. طرحی که ضرورت و نحوه‌ی ایجاد باغ بادام را در منطقه مورد نظر شما برای کارشناسان اداره جهاد کشاورزی به خوبی شرح دهد و توجیه‌پذیری اقتصادی آن را تایید نماید.

طرح توجیهی باغ بادام تنها برای اخذ مجوز و وام به شما کمک نمی‌کند، بلکه دیدگاه متفاوتی از چرایی راه‌اندازی کسب‌و‌کار و اجرای طرح را به شما می‌دهد. برای شروع کسب‌و‌کار فقط علاقمندی به ایده و طرح کافی نیست، توجه به بحث دانش فنی و چگونگی انجام کار، زمان مورد نیاز برای هر مرحله، برآورد هزینه‌های ثابت و متغیر یک طرح تصمیم‌گیری برای ایجاد و توسعه یک طرح را راحت‌تر می‌سازد.

  طرح توجیهی کاشت درخت پالونیا☀️(doc+pdf) سال 1403

ماشین‌آلات و تجهیزات لازم برای احداث باغ بادام

همان‌طور که در طرح توجیهی باغ بادام مشاهده خواهید کرد، تجهیزات و ماشین‌آلات مختلفی برای کشت درخت بادام مورد نیاز است. از جمله مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

  • ادوات باغبانی
  • منبع آب و منبع سوخت
  • سم‌پاش پشتی و فرغونی
  • دستگاه شیکر برداشت بادام
  • تراکتور باغی

عملکرد درخت بادام در طرح توجیهی احداث باغ بادام

فاکتور‌های کود‌دهی و آبیاری، کنترل آفات و هرس درخت، از عوامل تأثیر‌گذار و مهم در میزان و کیفیت محصول درخت بادام هستند و البته سهم زیادی از هزینه‌های تولید را به خود اختصاص می‌دهند. باردهی درخت بادام معمولاً در هفت تا هشت سالگی اتفاق می‌افتد. اما در نهال‌های اصلاح‌شده از سن چهار سالگی به بعد درخت بادام به بار می‌نشیند. یک درخت بادام می‌تواند طول عمر پنجاه ساله داشته باشد. عمر مفید و اقتصادی درخت بادام در حدود بیست سال تخمین زده می‌شود.

عملکرد درخت بادام در طرح توجیهی احداث باغ بادام_پرشین پلن

بازار هدف طرح توجیهی احداث باغ بادام

بادام کاربردهای فراوانی دارد. بازارهای هدف مصرف بادام را با یک تحقیق ساده در اینترنت می‌توان پیدا کرد. خشکبار فروشی‌ها، عطاری‌ها، شیرینی فروشی‌ها و فروشگاه‌های آنلاین خریداران خوبی برای بادام شیرین هستند. عرضه بادام در فروشگاه‌های مواد غذایی هم درآمد و سودآوری خوبی دارد. بادام در تهیه دارو هم کاربرد دارد. یکی از موارد مصرف بادام در صنعت دارو، تولید روغن‌های پوستی از آن است. بنابراین بخشی از بازار هدف مصرف بادام در بین داروسازان قرار می‌گیرد.

صادرات بادام درختی

در طرح توجیهی احداث باغ بادام، به بحث صادرات محصول نیز توجه می‌شود. از آنجایی که صادرات خشکبار ایران در وضعیت خوبی قرار دارد، بنابراین تمرکز بر صادرات محصولات خشکباری همچون بادام، درآمد بسیار خوبی را نصیب کشاورز خواهد نمود. کشور‌هایی مثل هندوستان، پاکستان، افغانستان، ترکیه، عراق و روسیه بازارهای هدف خوبی برای صادرات بادام هستند. البته صادرات بادام نیاز به دریافت مجوز دارد. مجوزی که بعد از ثبت برند و ثبت شرکت قابل اخذ است.

طرح های توجیهی مرتبط با باغ بادام

سفارش طرح توجیهی احداث باغ بادام

قبل از شروع هر کسب‌و‌کاری استفاده از طرح توجیهی و نظر کارشناسان که تجربه کافی در زمینه راه‌اندازی آن کسب‌و‌کار را دارند، درصد خطای کارآفرین را تا میزان بالایی کاهش خواهد داد. طرح‌های توجیهی تنظیم شده توسط کارشناسان پرشین پلن با بررسی مالی و فنی همه جانبه طرح و بیان نقاط قوت و ضعف آن، همانند مشاور و همراهی برای طی مسیر آغاز و رشد یک کسب‌و‌کار عمل می‌کنند. اکنون درصورت تمایل جهت سفارش طرح توجیهی برای اخذ مجوز، می‌توانید با کارشناس ارشد مجموعه ما تماس بگیرید.

مهندس خلیلیان

شماره تماس جهت سفارش طرح توجیهی

ساعت کاری 8 تا 24:  ۰۳۶۱ ۰۰۶ ۰۹۱۲
مهندس مهدی خلیلیان؛ عضو ارشد کانون مشاوران اعتباری و بانکی ایران و یکی از حرفه‌ای‌ترین طرح نویسان کشور با ۲۵ سال سابقه در حوزه سرمایه‌گذاری و تجربه حضور در ۳ وزارتخانه اقتصادی کشور

اشتراک‌گذاری

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

دسته بندی مقالات

راهنمای سفارش طرح توجیهی

دسته‌بندی طرح‌های توجیهی