در طرح توجیهی شرکت دانش بنیان برآوردهای مالی و نتایج فعالیتهای اقتصادی شرکت پیشبینی و محاسبه میشوند. طرح نگارش شده توسط وب سایت پرشین پلن سازمانهای دولتی را متقاعد میکند که عرضه کالا یا خدمات با ویژگی دانش بنیان از نظر اقتصادی توجیهپذیر میباشد. همچنین ارزش افزوده محصول با توجه به شرایط فعلی مشخص میگردد. برای کسب اطلاع بیشتر درباره شرکت دانش بنیان و سفارش طرح توجیهی آن ادامه مطلب را به طور کامل مطالعه کنید.
شرکت دانش بنیان چیست؟
به شرکتهای خصوصی یا تعاونی که با طراحی و تولید کالا یا ارائه خدمات نوآورانه به منظور توسعه اقتصادی مبتنی بر دانش فعالیت میکنند، شرکت دانش بنیان میگویند. کالا یا خدماتی را که این نوع شرکت ارائه میدهد باید سه شرط مهم داشته باشند. شرط اول این است که محصولات شرکت مطابق با دستورالعملهای موجود در سطح فناوری بالا یا متوسط رو به بالا قرار بگیرند.
دومین شرط مربوط به طراحی کالا یا خدمات است. طراحی کالا یا خدمات باید مبتنی بر فعالیتهای تحقیق و توسعه باشد. شرط سوم مربوط به مرحله تولید است. کالاهای شرکتهای تولیدی حداقل باید در حد آزمایشگاهی ساخته شده باشند و همچنین شرکتهای خدماتی میبایست دارای اسناد فروش باشند. یک شرکت دانش بنیان با اهداف مختلفی مانند تجاری سازی ایدههای جدید، ایجاد ثبات و پایداری در صنعت برای مواجه با تحولات جهانی و رقابت پذیری در بازارهای بینالمللی راهاندازی میشود.
طبقه بندی شرکتهای دانش بنیان
شرکتهای دانش بنیان به 5 گروه تقسیم میشوند که عبارت است از: نوپا نوع 1، نوپا نوع 2، تولیدی نوع 1، تولیدی نوع 2 و دانش بنیان نوع 3. به شرکتهای تازه تاسیس که هنوز اظهارنامه مالیاتی ندارند و فناوری کالای تولیدی یا خدمات ارائه شده آنها در سطح بالا است، (نوپا نوع 1) گفته میشود. اگر فناوری این نوع شرکتهای تازه تاسیس در سطح متوسط رو به بالا باشد، به عنوان (نوپا نوع 2) در نظر گرفته میشوند. شرکتهای تولیدی نوع 1 و 2 نیز بر اساس سطح فناوری کالا یا خدمات ارائه شده طبقهبندی میشوند. شرکت دانش بنیان نوع 3 یا مستعد رشد شرکتی است که در مسیر تکمیل دانش فنی یک محصول جدید میباشد. نکته قابل توجه درباره شرکتهای تولیدی نوع 1 این است که میبایست حداقل 25 درصد درآمدشان ناشی از فروش محصولات دانش بنیان باشد.
معرفی طرح توجیهی دانش بنیان
در طرح توجیهی بر اساس نوع فعالیت و محصول ارائه شده، نسبتهای اقتصادی مطابق با شاخص تورم محاسبه میشوند. حوزه فعالیت شرکتهای دانش بنیان بسیار گسترده است و شامل کالاها و خدمات مختلفی میشود. معمولا شرکتهای دانش بنیان در حیطه انجام تحقیقات علمی، نظارت بر پیادهسازی نتایج تحقیقات، خدمات مشاورهای و توسعه فناوری فعالیت دارند. برای مثال شرکتهایی که درآمد آنها از طریق اجرای پروژههای پیمانکاری و ساخت EPC میباشد، اگر حداقل 10 درصد پروژه آنها معیارهای دانش بنیان را داشته باشد، به عنوان شرکت دانش بنیان تولیدی نوع 2 محسوب میشوند. به طور کلی زمینه فعالیت شرکتهای دانش بنیان عبارت است از:
- کشاورزی
- صنایع غذایی
- خدمات تجاری سازی
- فرآوردههای دارویی
- محصولات شیمیایی
- تجهیزات مخابراتی
- تجهیزات الکتریکی
- صنایع فرهنگی
- فناوری اطلاعات و نرم افزارهای کامپیوتری
سود و درآمد شرکت دانش بنیان چگونه است؟
معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان متفاوت است و در طرح دانش بنیان مواردی مانند معافیتهای مالیاتی این نوع شرکتها در نظر گرفته میشود. معافیت مالیاتی شرکتهای دانش بنیان نوع 1 به مدت 15 الی 20 سال میباشد و سرمایهگذاری در این زمینه را بسیار سودآور و جذاب کرده است. علاوه بر این تسهیلاتی مانند واردات موقت مواد اولیه، معافیت از پرداخت سود گمرکی، حقوق گمرکی و عوارض آن موجب شده است تا سرمایهگذاران بتوانند درآمد قابل توجهی از این نوع کسب و کار به دست آورند. در اغلب اوقات یک شرکت دانش بنیان میتواند پاسخگوی برخی نیازهای جامعه باشد و درآمد قابل قبولی برای سرمایهگذاران ایجاد کند.
نکاتی درمورد اخذ مجوز شرکت دانش بنیان
همه شرکتهای دانش بنیان مانند سایر شرکتها باید مراحل ثبت در سامانه بهین یاب را طی کنند. بعد از تایید شرایط شرکت توسط کارگروه ارزیابی، به سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها معرفی میشونددر این مرحله شرکت دانش بنیان باید برای اخذ مجوز از وزارت صمت اقدام کند. به عبارت دیگر شرکتها ابتدا باید ثبت شوند و حداقل چند ماه با سه کارمند یا بیشتر فعالیت داشته باشند، بعد برای گرفتن اعتبارنامه شرکت دانش بنیان اقدام نمایند. اعتبارنامه دانش بنیان 2 الی 3 سال معتبر است و بعد از این مدت شرکتها باید مجددا آن را تمدید کنند. یکی از نکات قابل توجه درباره تمدید اعتبارنامه دانش بنیان این است که بعد از 2 الی 3 سال باید یک کالای جدید عرضه شود یا کالای موجود به روزرسانیهایی داشته باشد.
مزایای راه اندازی شرکت دانش بنیان
در صورتی که شرکتها با ارائه طرح توجیهی دانش بنیان بتوانند توسط مراجع ذیربط تایید شوند، امکان دریافت مجوزهای فعالیت و بهرهبرداری، جواز تاسیس و علامت استاندارد را خواهند داشت. شرکتهای دانش بنیان میتوانند در مناقصات و مزایدههای دولتی حضور داشته باشند و همچنین از معافیتهای گمرکی برخوردار شوند. تسهیلاتی مانند بخشش جرائم مالیاتی، عدم نیاز به دریافت بیمه، مالکیت فکری، تعلق امریه سربازی و معافیتهای مالیاتی از جمله مزایای شرکتهای دانش بنیان هستند.
یک شرکت دانش بنیان میتواند از خدمات رایگان شرکتهای زیر مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مانند خدمات طراحی، چاپ، تبلیغات، بسته بندی و حمل و نقل برخوردار شود. علاوه بر این سازمان بورس و اوراق بهادار نیز تسهیلاتی را برای حمایت از این نوع شرکتها جهت ورود به بازار سرمایه در نظر گرفته است.
سفارش طرح توجیهی شرکت دانش بنیان
نگارش طرح توجیهی دانش بنیان توسط تیم تخصصی وب سایت پرشین پلن انجام میشود. این طرح توجیهی مورد تایید کانون مشاوران اعتباری و بانکی کشور خواهد بود. ارگانهای دولتی برای اعطای مجوز به شرکتهای دانش بنیان، طرح توجیهی کسب و کار را ارزیابی میکنند. این طرح وزارت صمت و سازمانهای دولتی ذیربط را قانع میکند که پیادهسازی و اجرای ایده شما از نظر اقتصادی امکانپذیر خواهد بود. بدیهی است که اگر طرح توسط مهندسان با صلاحیت به صورت منطقی و سنجیده تدوین شده باشد با طرح توجیهی شما موافقت خواهد شد. جهت سفارش طرح توجیهی و ارتباط با کارشناس ارشد وبسایت از طریق شمارههای زیر تماس بگیرید.