طرح توجیهی پرورش عقرب مهمترین مورد برای اخذ مجوز از سازمانهای دولتی میباشد. پرشین پلن معتبرترین مرکز در زمینه تدوین طرح توجیهی است و نگارش انواع طرحهای کسب و کار را برای شما انجام میدهد. مشاوران مالی و کارشناسان بر اساس ظرفیت تولید و سایر فاکتورهای تاثیرگذار بر بازدهی کسب و کار سنجیدهترین طرح توجیهی را در اختیار مدیران و سرمایهگذاران قرار میدهند. برای کسب اطلاع بیشتر درباره پرورش عقرب و نحوه اخذ مجوز و وام ادامه مطلب را مطالعه کنید.
نیاز بازار ایران و جهان به سم عقرب
طرح توجیهی پرورش عقرب با توجه به شرایط بازار و آمارهای اقتصادی به روز، مواردی مانند نقطه سر به سر فروش و سایر محاسبات مرتبط با آن ارائه میشود. در بازارهای بین الملل همیشه تقاضا برای سم عقرب وجود دارد. تمامی کشورهای آسیایی، اروپایی و حتی آفریقایی از این سم برای تولید دارو استفاده میکنند. به دلیل کشف داروهای جدید تقاضا برای این محصول رو به افزایش است. در کشور چین برخی گونههای عقرب را به عنوان خوراکی در نظر میگیرند و آن را عاملی برای افزایش عمر میدانند. بازار ایران نیز پتانسیل بالایی برای تجارت عقرب و فرآوردههای آن دارد. در ایران سم عقرب در حوزه داروسازی مورد استفاده قرار میگیرد و تقاضای زیادی دارد.
معرفی و کاربرد پرورش عقرب
سم عقرب دارویی موثر برای درمان بیماریها است و جزء گرانترین و ارزشمندترین داروها محسوب میشود. این نوع سم حاوی پروتئینهایی است که برای درمان بیماریهای التهابی روده، بیماریهای خود ایمنی مانند مالتیپل اسکلروزیس و رماتیسم مفصلی، سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی مورد استفاده قرار میگیرد. به همین دلیل تولید سم عقرب راهی مناسب برای کسب درآمد شده است. به طوری که هر گالن آن در بازارهای بین الملل حدود 40 میلیون دلار به فروش میرسد. در هر بار جمع آوری سم از یک عقرب 2 میلیگرم مایع به دست میآید. حداقل باید 2 میلیون بار جمعآوری سم از یک عقرب انجام داد تا یک گالن از این محصول به دست آید. برخی کاربردهای پرورش عقرب عبارت است از:
- تولید دارو برای درمان بیماریهای مختلف
- ساخت آنتی سرم برای عقرب گزیدگی
- تولید آفتکش در کشاورزی
- استفاده از سم عقرب در صنایع عطرسازی
آیا پرورش عقرب در ایران سوددهی دارد؟
یکی از مواردی که در طرح توجیهی عقرب مورد توجه قرار میگیرد، سودآوری و آینده تجاری این کسب و کار است. با توجه به تقاضای این محصول در بازارهای داخلی و بین الملل مطمئنا سوددهی قابل قبولی خواهد داشت. کسب درآمد از پرورش عقرب به پیشرفت فناوری وابسته است. با افزایش تولید داروها و سایر فرآوردههای جدید سودآوری تجارت آن بیشتر خواهد شد. چرخه رشد عقرب طولانی است و معمولا تولیدکنندگان نمیتوانند در سال اول به حداکثر بهره برداری برسند. بنابراین سرمایهگذاران باید اهداف بلند مدت داشته باشند. ایران دارای گونههای عقرب منحصر به فردی است. همچنین از نظر آب و هوا برای پرورش عقرب بسیار مناسب میباشد. به این ترتیب در ایران پرورش عقرب و تولید سم آن امکانپذیر است و سود قابل توجهی خواهد داشت.
برای پرورش عقرب از کجا شروع کنیم؟
داشتن تجربه برای شروع فعالیت در زمینه پرورش عقرب یا کژدم اهمیت زیادی دارد. بهتر است مدیران کسب و کار قبل از راه اندازی و اجرای فرایندها در مقیاس بزرگ، از تعدادی عقرب نگهداری کنند و چرخه زندگی آنها را مشاهده نمایند. رعایت استانداردهای ایمنی کار در این زمینه امری ضروری است. به دلیل این که نیش عقرب عوارض جبران ناپذیری خواهد داشت. به منظور رعایت استانداردها، برنامهریزی برای حل چالشهای احتمالی و موفقیت در فروش محصولات بهتر است مدیران کسب و کار دورههای آموزشی این حرفه را طی کنند. پرورش عقرب یک کسب و کار کم هزینه است و معمولا از سال دوم به بهرهبرداری میرسد. هر عقرب طی 4 ماه به طور متوسط 6 تا 90 عقرب دیگر تولید میکند و بعد از 18 ماه تولید سم آنها شروع خواهد شد.
تجهیزات و ماشین آلات پرورش عقرب
عقربها در جعبههای سرپوشیده نگهداری میشوند و نوردهی به آنها اهمیت زیادی ندارد. تهویه مناسب ظروفی که برای پرورش عقرب در نظر گرفته شده است، بسیار مهم است و کف آن معمولا با شن و ماسه پوشانده میشود. فرایند پرورش و سمگیری از عقرب، کار سادهای نیست. پرورش عقربها باید با تجهیزات لازم و رعایت ایمنی کار انجام شود. برخی تجهیزات مورد نیاز برای پرورش عقرب عبارتند از:
- محفظههای نگهداری از عقرب
- دستگاه تهویه
- دماسنج
- رطوبت سنج
- شن و ماسه
- تشت شستشو برای عقربهای خریداری شده
- آب پاش
- گونههای مختلف حشرات برای تغذیه عقرب
بازار هدف برای فروش محصولات
شناخت بازار هدف برای فروش سم عقرب یا پودر خشک شده آن، مانند سایر محصولات تولیدی از اهمیت ویژهای برخوردار است. در بسیاری از کشورها پودر خشک شده عقرب توسط شرکتهای دارویی و طب سنتی استفاده میشود. بازار فروش سم عقرب نیز هرگز به اشباع نمیرسد. سم عقرب و سایر فرآوردههای آن عمدتا در صنایع داروسازی و تولید آفتکش کاربرد دارند. صادرات این محصولات به خارج از کشور امکانپذیر است و بسیار درآمدزا خواهد بود.
اهمیت طرح توجیهی پرورش عقرب برای شروع کسب و کار
در طرح توجیهی پرورش عقرب تمامی هزینههای کسب و کار برآورد و محاسبه میشود. بنابراین سرمایهگذاران دید بهتری از آینده تجاری فعالیتهای خود خواهند داشت. برای حل چالشهای اقتصادی این کسب و کار، استفاده از محاسبات مالی طرح توجیهی پیشنهاد میشود. این طرح اطلاعات مفیدی را مانند نرخ بازگشت سرمایه، درآمدهای آتی، جمع سرمایهگذاری مورد نیاز، حقوق و دستمزد نیروی کار، هزینههای ثابت و جاری و… در اختیار مدیران کسب و کار قرار میدهد. تمامی محاسبات طرح توجیهی باید بر اساس شرایط سرمایهگذاران، ظرفیت تولید، شاخص تورم و آمارهای اقتصادی به روز انجام شود. بنابراین مدیران کسب و کار و سرمایهگذاران میتوانند به وسیله طرح توجیهی، سازمانهای دولتی را قانع کنند که پرورش عقرب از نظر اقتصادی توجیهپذیر است. همچنین از محاسبات مالی آن برای برنامهریزیهای بلند مدت کسب و کار استفاده نمایند.
طرح های توجیهی مرتبط با پرورش
طرح توجیهی پرورش عقرب اختصاصی برای مجوز
مدیران کسب و کار برای اخذ وام و مجوز میبایست طرح توجیهی پرورش عقرب را به سازمان صمت، وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی ارائه دهند. وب سایت پرشین پلن در کمترین زمان طرح توجیهی را برای شما تهیه خواهد کرد. این طرح توجیهی مورد تایید کانون مشاوران اعتباری و سرمایهگذاری بانکی کشور است. در طرح توجیهی بسیاری از محاسبات مالی مانند قیمت فروش عقرب و سم آن، هزینههای جاری سالانه، نرخ بازدهی سرمایه، جریان نقدی و… انجام میشود. بنابراین سرمایهگذاران به راحتی میتواند برای اخذ مجوز و وام اقدام کنند. همچنین امکان اجرای فرایندهای پرورش عقرب را از نظر اقتصادی به اثبات برسانند. هم اکنون میتوانید برای سفارش طرح توجیهی پرورش عقرب و ارتباط با کارشناسان از طریق شمارههای وب سایت تماس بگیرید.