طرح توجیهی گلخانه آناناس ☀️(word+pdf) سال 1403

طرح توجیهی گلخانه آناناس_پرشین پلن

فهرست مطالب

تنظیم طرح توجیهی گلخانه آناناس، برای افراد متقاضی راه‌اندازی این فضای تولیدی از‌جمله موارد مهم و ضروری می‌باشد. در واقع به‌منظور اخذ مجوز تاسیس این گلخانه از سوی سازمان صنعت، معدن و تجارت، در‌دست‌داشتن این سند الزامی است. پرشین پلن یک مجموعه کاملا تخصصی است که امکان سفارش طرح توجیهی را از طریق وب سایت خود برای متقاضیان و کارآفرینان فراهم آورده و کلیه اطلاعات لازم تا قبل از اجرای یک ایده را در اختیار آنان قرار داده است.

در طرح توجیهی گلخانه آناناس، کلیه اطلاعات مالی، پبش‌نیاز‌های شروع پروژه، امکانات و تجهیزات مورد‌نیاز و میزان سود‌دهی کسب‌و‌کار گنجانده خواهد شد. در این مقاله به بیان اطلاعات موجود در این طرح توجیهی پرداخته خواهد شد. پس در‌صورتی که متقاضی راه‌اندازی گلخانه آناناس هستید ما را تا انتها همراهی کنید.

آشنایی با فواید و خواص باور‌نکردنی میوه استوایی آناناس

آناناس، این میوه استوایی با خواص شگفت‌انگیز، توسط کلمبوس و برای اولین بار از آمریکا به اروپا وارد شد. این میوه زیبا، سرشار از خواص غذایی بوده و برای درمان بسیاری از بیماری‌ها و کاهش التهاب ناشی از آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. از‌جمله ویتامین‌ها و املاح موجود در میوه آناناس می‌توان به ویتامین C و A و B6، کلسیم، آهن، تیامین، ریبوفلاوین، فولیک اسید، پانتوتنیک اسید، منیزیم، منگنز، پتاسیم، انواع آنتی‌اکسیدان‌ها و … اشاره کرد. این میوه شیرین، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و ماهیچه‌ها شده و از ابتلا به سرطان، لخته شدن خون، سرماخوردگی و آسم جلوگیری می‌کند. از آناناس به‌عنوان یک لایه‌بردار طبیعی استفاده می‌شود که سبب تقویت بافت پوست شده و جوان ساز است. برای افرادی که از التهاب دستگاه گوارشی یا تنفسی رنج برده و دچار سوء‌هاضمه هستند، مصرف این میوه، بسیار التیام‌بخش خواهد بود.

چرا راه‌اندازی گلخانه آناناس از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر است؟

آناناس، یک میوه گران‌قیمت و لوکس است. به‌همین‌دلیل تولید آن از صرفه اقتصادی خوبی برخوردار است. این میوه در آب‌و‌هوای گرم و مرطوب قابل کشت و برداشت می‌باشد. اثرات درمانی و خواص غذایی آناناس، آن را در میان مردم بسیار محبوب و مصرف آن را متداول ساخته است. به‌دلیل افزایش تقاضای خرید آناناس و نبود شرایط ایده‌آل کشت آن در اغلب نقاط کشور، راه‌اندازی گلخانه آناناس از توجیه اقتصادی خوبی برخوردار خواهد بود.

در گلخانه، امکان کنترل دما و رطوبت برای کشت آناناس فراهم بوده و در تمامی فصول و مناطق کشور می‌توان به کشت و برداشت آن اقدام کرد. با احداث گلخانه آناناس، میزان مصرف آب کاهش داشته و محصول از سرمای شدید، باران و تگرگ، حیوانات و آفات مخرب مصون خواهد ماند. در هر مترمربع، 6 بوته آناناس کاشته شده و هر بوته سالانه، بین 10 الی 12 میوه می‌دهد. لذا، راه‌اندازی این گلخانه بسیار سودآور خواهد بود.

  طرح توجیهی گلخانه موز ☀️(word+pdf) سال 1403

لزوم تنظیم طرح توجیهی گلخانه آناناس

علت تاکید ما بر تنظیم طرح توجیهی گلخانه آناناس به دلایل مختلفی است. نخستین دلیل، لزوم تنظیم طرح توجیهی آن است که، دریافت مجوز تاسیس چنین گلخانه‌ای از سوی سازمان‌های مربوطه، منوط بر وجود این سند می‌باشد. از طرف دیگر، کارآفرین به منظور بهره‌مندی از وام‌ها و سایر مساعدت‌های مالی از بانک‌ها و موسسات اعتباری، به وجود طرح توجیهی نیاز اساسی دارد. برای آن دسته از افرادی که به‌منظور راه‌اندازی کسب‌و‌کار تازه خود، به جذب سرمایه‌گذار نیاز دارند، وجود طرح توجیهی بسیار کمک‌کننده بوده و نظر مساعد سرمایه‌گذاران را با سرعت و سهولت بیشتری جلب خواهد کرد.

طرح توجیهی گلخانه آناناس، همچون یک بیزینس پلن بوده و یک نقشه دقیق و حساب شده از مسیر پیش‌رو را در اختیار صاحب‌طرح قرار داده و وی را با چالش‌ها، نیازها و اقدامات اولیه بیشتر آشنا خواهد کرد.

مراحل راه‌اندازی گلخانه آناناس استاندارد

در این بخش از مقاله، قصد داریم در‌مورد مراحل راه‌اندازی گلخانه آناناس اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم. بوته آناناس به‌صورت بذر، از طریق پاجوش یا کاشت تاج برگی بالای میوه، کشت شده و عمل می‌آید. بوته‌ای که به‌واسطه بذر کاشته و تکثیر می‌شود، دارای میوه‌های کوچک و شیرین بوده که ماندگاری کمی دارند. در روش‌های تجاری، تکثیر و کشت بوته آناناس از طریق پاجوش و کشت بافت انجام می‌گیرد. پاجوش‌ها پس از دو هفته جدایی از بوته مادر، کاشته شده و در حدود 13 الی 20 ماه بعد به گلدهی می‌رسند. در این روش، پاجوش‌هایی انتخاب می‌شوند که سالم، قوی و عاری از آفات و بیماری باشند. کاشت و تکثیر تاج بالای آناناس بیشتر در روش‌های کشت خانگی کاربرد دارد.

بوته کاشته شده آناناس بایستی دارای برنامه آبیاری منظم و دقیقی باشد. ریشه‌های این بوته، عمق کمی داشته و روی سطح خاک پیش می‌رود. بنابراین در فواصل زمانی کوتاه آبیاری شده و بایستی تا عمق 50 میلی متری سطح خاک رطوبت وجود داشته باشد.

توجه به این نکته حائز اهمیت است که ریشه آناناس به جمع شدن آب حساس است. استفاده از مکمل‌هایی که به تسریع گلدهی بوته آناناس کمک می‌کنند، سبب کاهش طول دوره کاشت تا برداشت محصول شده و صاحب‌طرح را به سوددهی سریعتری می‌رساند.

مراحل راه‌اندازی گلخانه آناناس استاندارد_پرشین پلن

چرا سازمان صنعت و معدن به وجود طرح توجیهی تاکید دارد؟

سازمان صنعت، معدن و تجارت به طرح توجیهی گلخانه آناناس به عنوان یک سند حاوی اطلاعات دقیق پروژه نگاه می‌کند. به همین دلیل، تنظیم چنین طرحی، جزء مراحل اولیه راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار به‌حساب می‌آید. با مطالعه اطلاعات مالی و مراحل اجرای کار، این سازمان مجوز تاسیس و فعالیت گلخانه را صادر خواهد کرد. بنابراین بهتر است طرح توجیهی تدوین‌شده، حاوی اطلاعات دقیق و توجیه‌پذیر بوده و توسط یک مجموعه تخصصی نگارش شده باشد.

مواد‌اولیه و تجهیزات مورد‌نیاز برای احداث گلخانه آناناس

از جمله ملزومات راه‌اندازی گلخانه آناناس که در طرح توجیهی گلخانه آناناس نیز به آنها پرداخته می‌شود، می‌توان موارد زیر را بر شمرد:

  • چارچوب و بدنه اصلی گلخانه که از لوله های فولادی یا گالوانیزه تشکیل شده‌اند.
  • پوشش قرار گرفته بر روی چارچوب گلخانه که معمولا از نایلون های uv یا پلی کربنات دو جداره استفاده می شود.
  • اتصالات مورد‌نیاز از‌جمله، پیچ و مهره ، نبشی، صفحه ستون و…
  • تجهیزات گرمایشی از جمله هیترهای گلخانه‌ای
  • تجهیزات مربوط به تهویه و گردش هوا از جمله فن تهویه و دریچه‌های ورود هوا
  • تجهیزات مربوط به خنک کردن هوا از جمله، پد‌های سلولزی و شید
  • گلدان یا سکو در صورتی که خاک محیط برای کشت مناسب نباشد.
  • تجهیزات و لوازم مرتبط با آبیاری قطره‌ای
  • دستگاه رطوبت‌ساز برای مناطقی با هوای خشک
  • دماسنج و رطوبت‌سنج
  • لامپ‌ها و تاسیسات روشنایی

شرایط لازم پیش از احداث گلخانه آناناس

برای راه‌اندازی گلخانه آناناس، آماده‌سازی شرایط محیطی اهمیت زیادی دارد. در‌واقع، سلامت بوته، کیفیت میوه و میزان باردهی آن منوط به وجود شرایط هوایی و خاکی ایده‌آل می‌باشد. برای این منظور، دمای داخل محیط گلخانه باید بین 18 الی 32 درجه سانتیگراد و رطوبت آن بین 40 الی 60 درصد باشد. وجود نور کافی، آب، برق و گاز و عدم وجود سایه در محل احداث گلخانه، برای رشد و سلامت بوته ضروری است.

خاکی که بوته آناناس در آن کشت می‌شود، بایستی سرشار از مواد آلی و به‌خصوص روی باشد. در‌صورت مساعد نبودن خاک کف گلخانه می‌توانید از گلدان یا سکوهایی با خاک لومی– شنی غنی و قوی شده با مواد آلی و کمپوست استفاده نمایید. مناطق خشک و کم‌رطوبت برای کشت آناناس مناسب نیستند، اما با احداث گلخانه‌های مکانیزه و حفظ دما و رطوبت مورد‌نیاز گیاه، در این مناطق نیز به نتیجه قابل‌قبولی دست پیدا خواهید کرد.

  طرح توجیهی گلخانه گوجه فرنگی ☀️(word+pdf) سال 1403

راه های افزایش بازدهی و افزایش تولید آناناس

در طرح توجیهی گلخانه آناناس به بیان روش‌هایی که سبب افزایش بهره‌وری از خاک و تولید محصول بیشتر می شوند، نیز پرداخته خواهد شد. یک روش، استفاده از پاجوش های قوی و عاری از بیماری و آفت می‌باشد. روش دیگر توجه به خاک گلخانه است. خاک قوی و غنی، رشد بوته، میزان باردهی و کیفیت محصول را افزایش خواهد داد. برای کاهش دوره زمانی باردهی، استفاده از تنظیم کننده‌های رشد بسیار موثر خواهد بود. به‌کمک این مواد، زمان تولید و برداشت محصول قابل کنترل بوده و با تقاضای بازار قابل تنظیم می‌باشد.

بوته آناناس دارای نژادهای متنوعی است، اما ارقام گونه Cayenne بهره‌وری بیشتری دارند. با کاشت بوته‌های آناناس به‌صورت متراکم‌تر، هم از رشد علف هرز و آفتاب سوختگی آنها رها خواهید شد و هم به‌دلیل برداشت بیشتر محصول، به بازدهی بیشتری دست پیدا خواهید کرد. تراکم آناناس بین 30 هزار تا 70 هزار بوته در هکتار می‌باشد.

راه های افزایش بازدهی و افزایش تولید آناناس_پرشین پلن

بررسی وضعیت صادرات آناناس از کشور

در جدول مربوط به معرفی بزرگترین صادرکنندگان آناناس، خبری از کشور ما نمی‌باشد. طبق آمار منتشر‌شده، این محصول از کشورهای آسیای غربی به ایران وارد می‌شود. این آمار و ارقام، نشانگر عدم وجود گلخانه تولید آناناس به میزان کافی در کشور می‌باشد. واردات آناناس به معنای خروج ارز از کشوری است که از پتانسیل کافی برای کاشت و برداشت آناناس بهره‌مند بوده و با یک برنامه‌ریزی دقیق، قادر است به رشد چشمگیری در زمینه تولید این محصول ارزشمند دست پیدا کند.

اهمیت راه اندازی گلخانه آناناس برای رشد اقتصاد کشور

با وجود تقاضای بالایی که برای خرید میوه آناناس در کشور وجود دارد، به دلیل عدم تولید این محصول در حد نیاز داخلی، دولت مجبور به واردات آن شده است. راه‌اندازی گلخانه آناناس به تعداد بیشتر، سبب خواهد شد که نه تنها در تولید این میوه به خودکفایی برسیم، بلکه در زمینه صادرات آن نیز قدم‌های مثبت و موثرتری برداریم. این امر نه تنها از خروج ارز از کشور پیشگیری خواهد کرد، که سبب ورود ارز به کشور و رشد اقتصادی داخلی خواهد شد.

طرح های توجیهی مرتبط با احداث گلخانه

نحوه سفارش تنظیم طرح توجیهی گلخانه آناناس

چنانچه شما نیز برای تنظیم طرح توجیهی گلخانه آناناس به دنبال یک مجموعه معتبر و حرفه ای هستید، وبسایت ما می‌تواند نگارش طرح توجیهی را برای شما انجام دهد. نگارش یک طرح توجیهی، به دانش، تجربه و تسلط کامل به قوانین سرمایه‌گذاری نیاز دارد. بنابراین با سپردن کار به دست افراد باتجربه و خبره در این زمینه، راه دریافت مجوز و اجرایی شدن ایده شما هموارتر شده و احتمال رسیدن آن به موفقیت افزایش خواهد یافت. شما نیز می‌توانید برای ثبت سفارش طرح توجیهی به وب سایت ما سری زده یا با کارشناسان خبره ما در تماس باشید.

مهندس خلیلیان

شماره تماس جهت سفارش طرح توجیهی

ساعت کاری 8 تا 24:  ۰۳۶۱ ۰۰۶ ۰۹۱۲
مهندس مهدی خلیلیان؛ عضو ارشد کانون مشاوران اعتباری و بانکی ایران و یکی از حرفه‌ای‌ترین طرح نویسان کشور با ۲۵ سال سابقه در حوزه سرمایه‌گذاری و تجربه حضور در ۳ وزارتخانه اقتصادی کشور

اشتراک‌گذاری

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

دسته بندی مقالات

راهنمای سفارش طرح توجیهی

دسته‌بندی طرح‌های توجیهی