طرح توجیهی گلخانه تولید نشاء، گزارشی از مطالعات امکان سنجی و توجیه پذیری پروژه و ارزیابی های فنی، اقتصادی و مالی پروژه می باشد. تمامی اطلاعات مذکور در این گزارش به وسیلهی کارشناسان پرشین پلن نگارش میشوند. طرح توجیهی گلخانه تولید نشاء یکی از ابتداییترین اقدامات مورد نیاز سرمایه گذار، برای اخذ مجوز می باشد.
در طرح توجیهی گلخانه تولید نشاء به تمامی اطلاعات از صفر تا صد پروژه به همراه محاسبات و برآوردهای تمامی هزینه های مورد نیاز برای این کسب و کار پرداخته شده است. علاوه بر این موارد ذکر شده سود درآمد، سرمایهی اولیهی ثابت، نرخ بازگشت سرمایه و دیگر موارد اقتصادی به وسیلهی متخصصین و کارشناسان پرشین پلن به صورت ریز به ریز بررسی خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد طرح توجیهی گلخانه تولید نشاء، از شما دعوت می کنیم تا انتهای مطالب با وب سایت پرشین پلن همراه باشید.
معرفی نحوه تولید نشاء
به تولید گیاهچههای کوچک از رقمی خاص در محیط کاملا کنترل شده مانند گلخانه، تولید نشاء گفته می شود. میزان نگه داری نشاء در گلخانه تا زمانی که این گیاهچه قابلیت انتقال به زمین اصلی را داشته باشد، ادامه پیدا می کند. راه اندازی گلخانهی تولید نشاء یک صنعت سودآور و توسعه یافته میباشد. سبزیجاتی که به وسیلهی نشاء رشد میکنند در مقایسه با سبزیجاتی که در مزرعه با بذر رشد میکنند، از فصل رشد کوتاهتری برخوردار هستند. برای این منظور اکثر کشاورزان از نشاءهای گلخانه ای برای کاهش زمان تولید دو یا چند محصول در یک فصل رشد و با هدف تولید محصولات زودرس، استفاده میکنند. به اندازهای که در حال حاضر اکثر کشورهای جهان که دارای کشاورزی قوی هستند، نشاء مورد نظر خود را از مراکز و گلخانه های تولید نشاء تهیه میکنند و خود را درگیر خرید بذر و کشت آن نمیکنند.
مزایای گلخانه تولید نشاء
تولید نشاء از مزیتهای بسیار زیادی برخوردار میباشد. در حال حاضر روش تولید نشاء گلخانه ای بیش از دیگر روشها در میان نشاء کاران رایج شده است و با استقبال زیاد کشاورزان رو به رو شده است. از جمله مزیتهای تولید نشاء به شرح زیر هستند:
- تولید نشاء عاری از هر گونه بیماری و آفت
- صرفه جویی در مصرف بذر
- کاهش مصرف آب
- تولید گیاهان با کیفیت بالاتر
- استفادهی بهینه از فضای زمین
- کوتاه شدن دوره رشد گیاهان
- کنترل بهتر روی مراحل کاشت
- امکان تمدید فصل رشد
پتانسیل بازار برای تولید نشاء
امروزه با رشد روز افزون جمعیت و نیاز به مواد غذایی، کشاورزی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار شده است. صادرات محصولات صیفی و جالیزی نقش بسیار ویژه ای را در اقتصاد کشور دارد. طبق تحقیقات انجام شده بر اساس آمار گمرک، در صادرات محصولات کشاورزی، کشور ایران رتبهی دوم را به خود اختصاص داده است.
افزایش راندمان در واحد سطح تولیدی و بهرهوری در تولید محصولات گیاهان غالبا با استفاده از نشاء های پرورشی قابل کنترل میباشد. در واقع به تکرار این موضوع توسط کشاورزان مشاهده شده است که بعد از کاشت بذر در زمین اصلی، به دلیل برخی تنش های دمایی و محیطی، بذر های کاشته شده یا دیر جوانه میزنند، یا اصلا جوانه نمی زنند. همین امر موجب شده است که بیشتر کشاورزان به جای کاشت بذر، اقدام به خرید نشاء های تولیدی در گلخانه نمایند. لذا پتانسیل بازار برای خرید نشاء توسط کشاورزان همیشه وجود دارد.
هدف از نگارش طرح توجیهی گلخانه تولید نشاء
اخذ مجوز تاسیس و پروانهی بهره برداری از سازمان صنایع و معادن، یکی از اهداف اصلی تهیهی طرح توجیهی گلخانه تولید نشاء میباشد. چون دریافت مجوز و پروانهی بهره برداری اولین گامی است که باید به وسیلهی سرمایه گذار برداشته شود. همین طور هدف از نگارش طرح توجیهی گلخانه تولید نشاء در دریافت تسهیلات و وام های کم بهره از بانکها و موسسات مالی و اعتباری میباشد. بانکها و موسسات بعد از بررسی طرح توجیهی گلخانهی تولید نشاء و در صورت توجیه پذیر بودن طرح، اقدام به ارائهی تسهیلات کم بهرهی درخواستی را به متقاضی مینمایند.
معرفی مواد اولیهی مورد نیاز برای گلخانهی تولید نشاء
راه اندازی گلخانهی تولید نشاء، مستلزم تهیه برخی ملزومات و مواد اولیه می باشد. اولین و مهمترین قدم برای راه اندازی گلخانهی تولید نشاء، داشتن مکانی مناسب است. مکان مناسب برای گلخانهی تولید نشاء باید دارای امکاناتی همچون آب، برق و گاز باشد. همین طور باید بیشترین میزان نور و روشنایی را بتواند دریافت کند. با توجه به این که نشاءها در گلدانها و سینیها پرورش داده می شود، نیاز به سینیهایی از جنس سفال و یا استیروفوم میباشد.
برای رشد نشاء به جای خاک در گلدان های مخصوص، از موادی که شامل ورمیکولیت، پرلیت و پیت است، استفاده می شود. تهیهی دستگاه بذر هم از دیگر ملزومات راه اندازی گلخانهی تولید نشاء می باشد. اتاقک رشد هم برای بهبود جوانه زنی برخی از سبزیها نیاز است. چون در اتاقک رشد دما و رطوبت به صورت یک نواخت توزیع می شود و امکان کنترل آن وجود دارد.
بررسی هدف صادراتی محصول
یکی از بخشهای مهم اقتصادی، بخش کشاورزی میباشد که بررسی ارتباط میان صادرات و رشد اقتصادی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار میباشد. با افزایش صادرات، فرصتهای جدید شغلی، رونق رشد اقتصادی، ایجاد درآمد مالیاتی و بهبود تر از پرداخت ایجاد میشود. با صادرات نشاء میتوان آسیب های ناشی از کاهش تقاضا در بازار داخلی را کاهش داد. این امر میتواند چرخهی عمر محصول را افزایش داده و ظرفیتهای خالی تولید را به کار گیرد. صادرات معمولا هزینههای تولید را کاهش داده و نهایتا قیمتها را پایین میآورد. صادرات نشاء دایرهی ارتباطات را گسترده تر میکند و صادر کنندگان با ایجاد بازار رقابتی درک بهتری از بازارهای جهانی و فرهنگها به دست میآورند.
روش تولید محصول و نکات مهم در تولید نشاء
برای تولید نشاء در اولین مرحله سینیها را با استفاده از محیط کشتی که قبلا آماده و مرطوب شده است، پر کرده و سپس کمی آن را فشار داده تا برای کاشت بذر، سطحی یکنواخت ایجاد شود. در مرحلهی بعد محیط کشت، بین 6 تا 9 میلی متر فشرده می شود. چون اگر کاشت بذر در عمق کم صورت بگیرد، موجب بیرون ریختن محیط کشت از داخل سلول های سینی می شود. بعد از کاشت بذرها، با استفاده از ورمیکولیت روی بذرهای کاشته شده، پوشش داده می شوند. سپس سینی های حاوی بذر، آبیاری شده و به اتاقک جوانه زنی انتقال پیدا می کنند. از موارد و نکات مهم در زمان تولید نشاء، کنترل رطوبت و دما در اتاقک رشد می باشد.
نکاتی برای افزایش بازدهی و درآمد
یکی از اصلیترین فاکتورهای مورد نیاز برای افزایش بازدهی و درآمد حاصل از تولید نشاء، در پرورش نشاءهایی با کیفیت میباشد. چون تولید و پرورش محصولات با کیفیت رابطهی مستقیمی با افزایش میزان درآمد از این کسب و کار دارد. سرمایه گذاران برای افزایش بازدهی و درآمد خود باید در ابتدای شروع پروژه استراتژی های اصولی و درستی را انتخاب نمایند. در این صورت محصولات تولیدی آنها از کیفیت بهتری برخوردار خواهد بود.
هزینهی راه اندازی گلخانه تولید نشاء
راه اندازی گلخانه تولید نشاء نیاز به صرف هزینه های مختلف و گوناگونی دارد. این هزینهها باید به صورت مستمر در هر ماه برآورد شوند. هزینهی راه اندازی گلخانه تولید نشاء متناسب با ظرفیت تولید و ابعاد زمین مورد نیاز برای احداث گلخانه متغیر می باشد. هزینه های راه اندازی گلخانه تولید نشاء علاوه بر این که شامل هزینه های ساخت بنا و … می باشد، شامل تهیهی مواد اولیه و مواد مصرفی مانند بذر، کود و … هم است.
اهمیت طرح توجیهی جهت اخذ مجوز
ارائهی طرح توجیهی گلخانه تولید نشاء یکی از مهمترین پروسه های اخذ مجوز می باشد که بایستی به سازمان و ارگان مربوطه تحویل گردد. این طرح موجب اثبات توجیه پذیری پروژه به سازمانهای متولی صدور جواز میشود. البته در همین راستا، این موضوع شایان به ذکر است که، سازمان های ذیربط تنها طرحهایی را قبول دارند که به وسیلهی مشاوران اعتباری و بانکی واجد شرایط، با رعایت برخی قوانین و اصول استاندارد تهیه و نگارش شده باشند.
طرح های توجیهی مرتبط با کشت گلخانهای
سفارش طرح توجیهی گلخانه تولید نشاء
وب سایت پرشین پلن، آمادهی قبول سفارش نگارش طرح توجیهی گلخانه نشاء را مطابق با متدهای روز دنیا میباشد. سرمایهگذاران میتوانند با اطمینان خاطر اقدام به سفارش طرح توجیهی مورد نظر خود نمایند. طرح توجیهی گلخانه تولید نشاء به صورت منحصر به فرد برای سرمایه گذاران توسط کارشناسان نگارش میشود. اکنون درصورت تمایل برای سفارش طرح توجیهی گلخانه تولید نشاء میتوانید از طریق شماره تماسهایی که در همین صفحه موجود هستند، تماس حاصل کرده و با کارشناسان وب سایت پرشین پلن ارتباط برقرار کنید.